elif shafak verdenslitteraturforfatter

De er blant annet kjent for forsvaret av kvinners rettigheter og meldingene mot diskriminering av alle slag

Elif Shafaks bøker kan absolutt beskrives som klassikere i moderne verdenslitteratur på grunn av deres berømmelse i mange forskjellige land. I sine emner krysser nasjonaliteter, kulturer og religioner seg og de blir bestselgere over hele verden.

Elif Shafaks bidrag til verdenslitteraturen

elif shafak verdenslitteratur leste bøker fast

Budskapene til verdenslitteraturklassikerne av Elif Shafak blir mer aktuelle for hver dag. Fordi hun er der mot enhver form for aggresjon og blodig opprør i denne verden. Ved å bruke veldig menneskelige, rørende eksempler, forklarer hun levende hvorfor diskriminering er dårlig og hvordan man kan hevde seg for demokrati, åndelig gjenfødelse og like rettigheter uten grov fysisk styrke.

Fast politisk posisjon

elif shafak verdenslitteratur talkshow

Elif Shafak ble født i Strasbourg i familien til diplomater. Hun studerte og jobbet vitenskapelig i Ankara og i USA. Hun mener bestemt at Tyrkia er en del av EU. Men det er ingen måte at dette kan skje gjennom blod og menneskelige kamper.

I en alder av 43 lever forfatteren som en kosmopolitisk og føler seg som en verdensborger

elif shafak verdenslitteratur oppdatert

Hun deler tiden mellom Storbritannia, Amerika og Tyrkia. Huset deres er fullt av suvenirer fra markedet i Istanbul. Derfra fortsetter hun å plukke opp småting som du ikke finner andre steder i verden.

Istanbul er utvilsomt forfatterens favorittby, mange flotte bilder og bilder holder minner hennes levende.

Verdenslitteratur, Elif Shafak og filosofi

elif shafak verdenslitteraturbilder

Elif Shafak er en av en rekke moderne forfattere av verdenslitteratur som også formidler innovative filosofiske strømninger. I hennes tilfelle handler det om sofisme. Takket være denne filosofiske læren strømmer visdom, kjærlighet og dyp forståelse for andre mennesker fra bøkene hennes.

Allerede i barndommen var Elif omgitt av mange bøker, verdenskart, fotografier og fremfor alt – mye frihet.

Den personlige livshistorien

elif shafak verdenslitteraturbøker

Elifs foreldre ble skilt veldig tidlig i 1972. Hun var ett år da. Hun bodde hos moren sin, og de reiste verden rundt sammen. Du har vært i Marokko, Libanon, Storbritannia. Etter eksamen fra universitetet begynte hun å jobbe som journalist.

Nostalgi for hjemmet

elif shafak verdenslitteratur bastardene i istanbul

For mange av de moderne forfatterne av verdenslitteraturen er lengselen og den sterke forbindelsen til hjemlandet typisk. Dette gjelder absolutt Elif Shafak også. Hun har ikke mistet disse følelsene til tross for turene i livshistorien. Det synes til og med å få henne til å sette bedre pris på hennes kulturelle røtter. På den måten bruker hun osmannisk tyrkisk, som regnes som utdatert. Både språk og kulturer er bare beriket av påvirkninger fra forskjellige kulturer. Til syvende og sist ser det ut til at nasjonalitet bare forsvinner som en faktor i disse.

Det skaper en virkelig moderne verdenslitteratur som imponerer oss dypt

elif shafak verdenslitteratur ære

Elif Shafak er bare mer kosmopolitisk og flerkulturell

elif shafak verdenslitteratur elefant

  Hun skriver veldig bra på både engelsk og tyrkisk

To av hennes berømte romaner

elif shafak verdenslitteratur ny bestselger verdenslitteratur rød omslag elif shafak