steampunk -kunst som former metallskulpturer i assemblage

Hva vet du allerede om steampunk -kunst?

Steampunk -kunst er særegen og slående. Steampunk oppsto på 80 -tallet som en litterær bevegelse, og utviklet seg senere som en kulturell retning og livsstil. Mange sammenligner denne stilen med den gotiske bevegelsen. Faktisk har de noen ting til felles. Steampunk fokuserer mer på det tekniske.

Girene og dampmaskinene er veldig definerende her. Selve ordet steampunk kommer fra engelsk og består til og med av to deler – steam og punk, som refererer til cyberpunk -subkulturen. Steampunk -bevegelsen har sine røtter i romanene til science fiction -forfattere som Jules Verne og H. G. Wells. Det er en fantasifull idé om fremtiden fra fortidens synspunkt. Steampunk kalles også retro-futurisme.

Det grove maskineriet og de solide metalldelene er i søkelyset her

steampunk art assemblage beetle metal

I dag presenterer vi deg for steampunk -kunsten til den litauiske kunstneren Arturas Tamasauskas. Det er en nydelig, kreativ blanding av upcycling og moderne kunst. Mange metalldeler som tannhjul, sølvbestikk, maskindeler og til og med gamle saks brukes i opprettingsprosessen. Den unge kunstneren produserer verkene sine hovedsakelig etter monteringsprinsippet. Assemblage er et slags kunstverk som er plassert på en bunnplate og består av plastgjenstander som igjen settes sammen som en collage. På denne måten ble det skapt fantastiske figurer her. Arturas skaper hovedsakelig fugler og insekter fordi de fascinerer ham med sin kompleksitet og skjørhet.

Har du noen gang sett en bukett som denne?

steampunk art strauss dyrefigur

steampunk art strausskopf detalj

Vår klare favoritt i denne samlingen er den grønne kameleonen. Han sitter bare der på en maskindel og umiddelbart etter den første fascinasjonen merker du de delikate tannhjulene og de andre individuelle metalldelene som dyret ble tinker av. Ikke mindre beundringsverdig er øyenstikkeren, som sammen med fluen er et av de mest populære insektene i steampunk -kunst. Icarus -figuren blir selvfølgelig også fremstilt ganske passende av artisten. Med litt mer fantasi kan den gamle greske Ikaros -myten også sees på som et eksempel på stampunk -ideen fra antikken. Her jobbet kunstneren med gammelt bestikk og skinnstrimler.

Icarus presenteres unikt og umiskjennelig

steampunk art assemblage ikarus

Du vil også oppdage andre fantastiske kreasjoner som f.eks B. et merkelig trofé, en motorsykkel, en sympatisk skilpadde og mye mer. Sjekk ut alle Steampunk -kunstverkene og finn din egen favoritt.

Futuristisk maskin i steampunk -stil

steampunk art assemblage metallfigurmaskin

En søt emu løper gjennom feltet

steampunk art assemblage animal figure emu

Ubåter er et annet veldig populært objekt for denne kunstformen

steampunk art assemblage uboot metal

Filigran og majestetisk – øyenstikkeren

steampunk art metal etiketter

steampunk art fly metal

Kunstnerisk satt sammen

steampunk art motorsykkel kreativ

Rådyrstrofé og retroradio

steampunk art retro -enheter

Fantasifull og sofistikert steampunk kunstskilpadde