hageskulpturer kvinne svane

Levende grønne hageskulpturer

Levende grønne hageskulpturer er ikke noe nytt i seg selv. Menneskeheten har visst dette i århundrer. De har alltid prydet domstoler for herskere og adelige. Nå har de nådd sine helt moderne versjoner også. De kombinerer det beste av gamle tradisjoner og er fantastisk innskrevet i våre moderne hager med sine klare linjer og perfekte design.

I noen tilfeller er de også preget av sin kule fargerike karakter.

La oss se tilbake på Roma

De livlige grønne hageskulpturene som viser mennesker og dyr er kjent fra antikken. Visste du at hageskulpturen også var farget da? Så hageskulpturene var bare en ekvivalent av dette.

Og litt mer historie

Man kan selvfølgelig skrive mye om den historiske utviklingen av grønne levende skulpturer. Men vi vil påpeke noen få små øyeblikk. Den gang ble det laget mye av det vanlige boksetreet. Teknikkene og ideene utviklet så langt tilbake da at du fremdeles kan hente inspirasjon fra dem i dag.

Egnede busker for de levende hageskulpturene

hageskulpturer elefant engelsk hage

De livlige grønne hageskulpturene representerer dermed busker kuttet i en viss form.For de gode resultatene trenger du lave arter som er eviggrønne og har blader. Alle andre ville også passe. Men i det siste tilfellet må du bruke mye mer fantasi.

Det perfekte utseendet er et resultat av århundrene

Hvis du vil oppnå en fantastisk og vakker form, må du være tålmodig. Du må jobbe med å fylle de tomme plassene i mange lange år. Men hvis du fortsetter å gå frem og tilbake, vil du kunne lage de mest kompliserte figurene.

Med buskene valgt for de levende grønne hageskulpturene, bør du bruke intensiv gjødsling om våren. Du bør aldri bruke standard hagesaks, bare hagesaks av god kvalitet. Ellers risikerer du å ødelegge resultatene som har vært gode så langt.

Geometriske buksbomfigurer

hageskulpturer boxwood art garden

De levende skulpturene og årstidene

Det avhenger mye av typen busk. Men for det meste er våren og noen ganger sommeren de riktige sesongene der du bør jobbe med de store levende verkene. På dette tidspunktet vokser de eviggrønne plantene mye mer intenst. Boxwood ville være et eksempel. Perioden april til juni ville være den beste tiden å jobbe med formen du ønsker.

Hardtarbeidende bi og blomst

hageskulpturer bi blomster

De riktige instrumentene og andre tips

La oss avslutte med de riktige instrumentene for å lage levende hageskulpturer, og vi kan hjelpe deg med noen flere tips. Bruk bare rene instrumenter. Ellers risikerer du å smitte planten. Hvis hun blir syk, vil arbeidet ditt nesten helt sikkert ha vært nesten meningsløst til slutt. Den viktige regelen er at du kutter grenene, ikke bladene. Vær oppmerksom på at dette vil svekke planten. Så hun trenger befruktning umiddelbart etterpå.

På slutten av temaet med de levende skulpturene, vil vi påpeke deg å gjøre alt med tålmodighet og ikke for raskt. Den lengre perioden vil lønne seg med de gode resultatene.

  Buddha i hagen

hageskulpturer buddha meditasjon

Fargerik spekkhogger

hageskulpturer fargerik spekkhogger

Beite enhjørning – eventyrlig og mystisk

hageskulpturer fargerik enhjørning

Kameleon på treet

hageskulpturer kameleontre sukkulenter

Nattugle

hageskulpturer ugletre

Svømmefisk

hageskulpturer fisk saftig vegetasjon

Den morsomme frosken

hageskulpturer frosk botanisk hage

Engelsk hage med rene linjer

hageskulpturer geometriske former engelsk hage

Fabelaktig – guddom med drageslange

hageskulpturer guddom hjort gevir slange

En morsom familie

hageskulpturer grønne griser

Den lille frosken

hageskulpturer froskepark

Drikkende skogskvinne

hageskulpturer mor natur foss

Naturen som kvinne

hageskulpturer natur hjort hester

Svermen av papegøyer

hageskulpturer papegøye grønn

Fargerik paradisfugl

hageskulpturer paradisfugl fargerik vegetasjon

En stor sommerfugl

hageskulpturer sommerfugl fargerik

Ville hester

hageskulpturer ville hester