kinetisk kunst moderne skulpturer eksempler

Den kinetiske kunsten – nyhet som blir mer og mer klassisk i det moderne livet

Gang på gang tar vi opp forskjellige temaer fra kunsthistorien i vårt nettmagasin. Vi gjør ikke dette systematisk på en eller annen måte, men når vi merker at det er viktig for den nåværende forståelsen av mote og design.

Fokus på moderne kunst

kinetisk kunst installasjon moderne skulpturer veggdekor ideer

Så hva er betydningen av kinetisk kunst i våre liv? Det er en veldig nyskapende form, som hovedsakelig kommer til uttrykk i form av skulpturer og den tredimensjonale utformingen av moderne fasader.

Moderne skulpturer og plastdesign

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer

I dag dedikerer vi oss hovedsakelig til verk av den siste generasjonen. Men de inneholder også ideer fra forgjengerne. Men formen for dette er mer sofistikert og nyskapende. De klarer mer og mer effektivt å påvirke de menneskelige sansene og også miljøet som sådan med sin karisma og energi.

Bevegelsens rolle i kinetisk kunst

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer malerier mobil

Veggmaleri laget av bevegelige deler

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer malerier

Innvendingene

Som vanlig med innovasjoner har det vært mange innvendinger mot installasjonen de siste årene. De er for store og følgelig for irriterende for den gjennomsnittlige observatøren. Den teoretiske diskusjonen viste seg imidlertid raskt å være irrelevant. Fordi populariteten til disse skulpturene taler for seg selv.

Kinetiske skulpturer blir stadig mer populære

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer som maler deler

Kinetisk kunst

Hvorfor er det at kinetisk kunst vekker en så stor fascinasjon hos moderne mennesker? Vi tror at dette fenomenet, som i mange aspekter av det moderne livet, skyldes samspillet med naturen. Disse skulpturene viser sitt virkelige potensial når de kommer i kontakt med ytre påvirkninger. De settes i gang av vind, sol, berøring, temperatur og vann. Derav begrepet “kinetisk”. Dette har gitt mange av byens offentlige bygninger en helt ny mening.

Kinetiske skulpturer i parken i Santa Fe

kinetisk kunstinstallasjon i parken moderne skulpturer santa fe

 Kjempemetallfugl som et kinetisk kunstobjekt 

kinetisk kunst installasjon moderne skulpturer fugl

Slående eksempler på kinetisk kunst

La oss starte med et av de små eksemplene. På bildet kan du se FloWall -lampen, som representerer karakteren til en kinetisk skulptur. Jeil Park er navnet på forfatteren, og han kommer fra Korea. I sitt arbeid bruker han logikken til de kinetiske fasadeplatene. Spesielle egenskaper kommer i bruk, som kombineres med egnede beskyttelsesmekanismer mot overdreven oppvarming og eksponering for sol for lenge. Som et resultat skapte han noe som en levende vegg av enhetlige elementer. Et hovedtema i denne og slike typer arbeid er kommunikasjonen mellom begge aspekter – det representative og materielle på den ene siden og det fenomenale og digitale – på den andre. De forskjellige delene henger sammen. Du setter i gang mange elementer samtidig når du berører en. Jo sterkere trykk, jo større effekt.

Kinetisk vegglampe

kinetisk kunst installasjon vegg moderne skulpturer

MegaFaces -paviljongen

At MegaFaces paviljong er det andre kinetiske verket vi ønsker å vise i dag. Det ble realisert for de olympiske leker i Sotsji i fjor. Vi har å gjøre med en monolitisk terning, hvis fasade endres regelmessig. 3D -versjonen viser ansiktene til besøkende som er valgt tilfeldig. De effektive kinetiske mekanismene støttes også estetisk av passende belysning i bygningen. Uavhengighetsnivået som denne mekanismen viser i fasaden er imponerende.

Objekt i bevegelse i lyse farger

kinetisk kunst installasjon moderne skulpturer rød gul

Inspirasjon fra naturen

kinetisk kunst installasjon moderne skulpturer eksempler

En moderne kinetisk skulptur

kinetisk kunst installasjon moderne skulpturer kunstner

I samspill med naturen

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer vind

Vindklokker som kinetiske objekter

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer vindklokker

Uansett hvor vinden blåser …

kinetisk kunstinstallasjon moderne skulpturer vindklokker

Kinetic Art av Anthony Howe