Klimt kyssbildet

Klimt kyss og lengsel

“Kysset” er et av de mest kjente verkene i jugendstil og det mest kjente maleriet av Gustav Klimt. Det opprinnelige bildet er for tiden i det østerrikske galleriet Belverdere.

Kysset er et firkantet maleri (180cm x 180cm), laget mellom 1908-1909, som kunsthistorien beskriver som kunstnerens “gylne fase”.

Populariteten til maleriene fra denne perioden er knyttet til bruken av gullbronse. Bysantinsk maleri, som Klimt selv ble kjent med på en tur til Ravenna, fungerer som modell.

Bösendorfer Stadtsalon i Wien er stolte over å kunne vise et flygel fra Klimt

Klimt kyss onde landsbyer modell

Materialene og fargene fremkaller magiske og religiøse assosiasjoner. Den rike utsmykningen antyder også materiell og åndelig rikdom. Dette er forresten klare kjennetegn ved jugendstil.

Opprinnelseshistorie

Det er flere historier om hvordan bildet ble til. Den mest kjente er at de to elskerne i midten av bildet, Klimt og hans elsker Emilie, er.

Kysset fra Klimt, representert av en syrisk gatekunstner

Klimt the Kiss syrisk gatekunst

Gullmotivet som mobiltelefonveske

Klimt kyssekassen

En annen historie forteller at Klimt mottok en ordre fra en greve. Greven var forelsket i en dame i vente hvis portrett han bar på et anheng på et halskjede. Hans ønske var at Klimt skulle skildre den avbildede damen som kysset med greven. Gustav Klimt oppfylte sin ordre og dermed også grevens ønske. Ett spørsmål var uklart: hvorfor kysser ikke elskerne egentlig? Klimt hevdet at han ønsket å uttrykke ønsket, stemningen, atmosfæren kort tid før kysset. Den vibrerende ømheten som kysset blir til en sammensmeltning av kjærlighet og lidenskap.

Klimts kyss er et symbol på troen på evig kjærlighet

Klimt kyssekaken

Maleriet, som er over 100 år gammelt, er spesielt verdsatt av unge menneskerKlimt kiss -arbeidsplassen

Som et fragment eller et helt bilde – Klimts kyss er alltid gjenkjennelig

Klimt the kiss spanish wall

Klimt avslørte senere for nære venner at han i løpet av oppdraget hans ble forelsket i damen fra traileren, og derfor fremstilte han kysset som en lengsel.

betydning

Kysset er et bilde som representerer det evige øyeblikket av nytelse. Bildet er sannsynligvis et uttrykk for den evige kjærligheten mellom en mann og en kvinne.

Klimt the Kiss er også glad for en bemerkelsesverdig suksess i dag. Portrettet av de to elskerne og den udødelige kjærligheten er et foretrukket motiv på grunn av sin positive karisma.

I dag kan du se motivet til bildet på diverse tilbehør 

Klimt kysset var flott

Du blir aldri lei av å se på denne sammensmeltningen av former og farger

Klimt kysseposen

Gustav Klimts kyss gjenspeiler overbevisningene og verdiene til jugendstil

Klimt kyss tatovering