plastisk kunst kreativ idé korallkaktus

Plastkunst mot uansvarlig forbruk

 Solen varmer huden din, lyden av sjøen skjemmer ørene og den lette sommerbrisen leker med håret ditt – en fantastisk dag på stranden. Ja, bare hvis du ikke kunne se de fryktelige plastbitene! Dessverre har problemet med plastavfall blitt alvorlig over hele verden.

Plast er praktisk talt overalt. Fra et innovativt, nyttig produkt har det blitt til en plage. De siste vitenskapelige studiene viser at du kan finne plast selv i dyrenes kropper. De kjemiske stoffene til dette stoffet finnes i praktisk talt alle levende vesener, inkludert oss selv. Den positive tilnærmingen inkluderer resirkulering av plastavfall. Dessverre er forbruket og produksjonen av plast mye mer intensiv enn behandling og resirkulering av materialet. En annen, mer symbolsk, metode mot plastforurensning er plastkunst. Det er et relativt nylig fenomen som tar sikte på å øke folks bevissthet om miljøet.

Av plastrester er det laget vakre skulpturer som absolutt fortjener å bli beundret

plastkunst blekksprut miljøvennlig

De fleste skulpturene her er en del av prosjektet Skylt på land fra Artula Institute i Oregon, USA. Hovedmålet med prosjektet er å oppmuntre mennesker og spesielt unge til å konsumere og bruke plast mer bevisst. Det handler om en positiv, konstruktiv tilnærming som bør motvirke likegyldigheten til vårt forbrukersamfunn. Plastkunst er også ganske skremmende samtidig som det viser oss på en kreativ måte hva vi faktisk har gjort. Hvilken alvorlig skade har forårsaket vår økonomiske og industrielle utvikling av naturen.

En sint fisk laget av plastavfall

plastisk kunst kreativ fiskfigur

Den lille havfruen fra dagens samling ble laget av Xandi Kreuzeder. Den innfødte tyskeren har bodd lenge i Portugal, og som et naturtalent når det gjelder kunst, lager han skulpturer av plast og andre kasserte gjenstander med det formål å fremme folks miljøbevissthet. For ham er Save the Planet -slagordet ikke bare en banal setning, men en sann trosbekjennelse som du kan vie hele livet ditt til.

Tigerhaien fra Skylt på land

plastisk kunst kreativ bærekraftig

Og den merkelige Roxy -havfruen hans

plastkunst kreativ miljøvennlig liten havfrue

Ta en titt på disse fantasifulle plastskulpturene og opplev den alvorlige, negative innvirkningen plast har på vår elskede planet. Kanskje det ikke er for sent. La oss gjøre noe sammen!

 Utstillingen Washed Ashore

plast kunst kreativ utstilling seglfigur

Hva kan du finne på stranden

lage plastkunst kreativt

En ulykkelig pingvin ser på oss

plast kunst kreative statuer pingviner

Fargerik fiskeskulptur konfronterer oss med vår likegyldighet

plastisk kunst kreativ fiskfigur

Kreativ sjøstjerne laget av plastflasker

plastkunst bærekraftig kreativ sjøstjerne

plastisk sjøstjerne detalj

Pingviner har også noe å si mot global oppvarming

plast kunst originale ideer dyr figur fugl

De stakkars sjøhestene føler det samme

plastkunst sjøhest miljøvennlig