Portrett av Adele Bloch Bauer Gustav

 Symbolisten Gustav Klimt og hans fantastiske malerier

Gustav Klimt (14. juli 1862 – 6. februar 1918) er en østerriksk symbolist og et av de mest kjente medlemmene av Wien -sesjonen. Hans hovedverk er malerier, veggmalerier, skisser og andre kunstverk, som kan sees i det wienerske galleriet og i andre kunstgallerier rundt om i verden.

Hovedtemaet er kvinnekroppen, og den er preget av oppriktig erotikk.

Klimt ble født i Baumgarten, en forstad til Wien, som det andre av syv barn – tre gutter og fire jenter. Alle tre sønnene viser kunstnerisk talent fra en tidlig alder. Faren hans, Ernst Klimt, var en gullgraver. Gustav levde barndommen i fattigdom.

Gustav Klimt var en av de mest kontroversielle, men veldig populære artistene i sin tid. Kunstverkene hans ble stadig kritisert fordi de virker for overbærende og erotiske. Symbolikken er beskrevet som veldig unormal.

Klimt og Matsch fikk i oppdrag å dekorere taket i Palas ved Universitetet i Wien. Denne oppgaven endte veldig sent på grunn av deres konstante krangel. Malerisamlingene “Filosofi”, “Medisin” og “Lov” har provosert omfattende tvister. Siden den gang har han ikke godtatt en offentlig kontrakt.

Den første utstillingen siden de to kunstnerne skilte seg, tiltrekker 57 000 besøkende.

Hans første maleri for “Philosophy” i Wien -universitetet vises uferdig på verdensutstillingen i Paris og vinner Grand Prix. Han skaper Roses portrett av Rosthorn-Friedmann.

Kunstverk av Gustav Klimt

Beethoven Frieze kunstverk av Gustav Klimt

Død og liv

Death And Life kunstverk av Gustav Klimt

forventninger

forventninger kunstverk av Gustav Klimt

Fullføring

Oppfyllelse gustav klimt

  Portrett av Adele Bloch

Portrett av Adele Bloch Bauer Gustav Klimt

Kysset

The Kiss kunstverk av Gustav Klimt

Tre aldersgrupper

The Three Ages Of Woman gustav Klimt

Livets tre

Livets tre Gustav Klimt

Jomfruen

Jomfru Gustav Klimt kunstverk

mor og barn gustav klimt mor barn detalj kunstverk