Har du noen gang sett på gamle dokumenter eller håndskrevne kort fra forrige århundre? Eller kanskje en vakker, håndlaget kopi av en gammel bok på et museum? Felles for dem alle er at de er skrevet så grasiøst at det knapt er noen som ikke forelsker seg i dem umiddelbart og i det minste stiller seg noen av følgende spørsmål: Hvordan kan du skrive så vakkert? Kan jeg også lære kalligrafi? Svaret på det andre spørsmålet er klart ja! Men først vil vi gjerne bringe deg nærmere den magiske verden av kalligrafi og vise deg tydelig hvorfor dette håndverket faktisk er så verdifullt og unikt.

Praktisk, vakkert og dekorativt

Lær og mestre kalligrafi grunnleggende kalligrafi håndtering meditasjon

Kort historie og varianter av kalligrafi

Kunsten å skrive hånd, eller med andre ord kalligrafi, går mye lenger tilbake enn vi tror. Faktisk er det direkte relatert til utviklingen av skriftlig og talespråk. Det er derfor kalligrafi dannes i forskjellige deler av verden til forskjellige tider og har sitt eget unike utseende i hvert land. Langt de mest kjente er selvfølgelig skolene i kinesisk, japansk og arabisk kalligrafi. Latin, gresk og hebraisk kalligrafi er ikke mindre utsøkt. Hvis du vil lære kalligrafi, må du velge en av skolene.

Dikt ser så mye mer elegant og imponerende ut

Lær og mestre grunnleggende kalligrafi for å skrive tekster, skrive dikt, håndbokstaver

Fra håndverk til kunstretning

Da ønsket kalligrafer å lage tekster som var enkle å forstå visuelt – med samme mellomrom mellom karakterene, presise proporsjoner og grafisk layout. I tillegg til disse reglene brukte hver av kalligraferne ornamenter og andre detaljer som beriket teksten ikke bare visuelt, men også rent følelsesmessig. Følgelig kan vi trygt si at hver mesterskriver hadde sin egen unike stil.

Små visuelle detaljer beriker ordene

Lær og mestre grunnleggende kalligrafi Lær håndbok med hjerte og sjel

Kalligrafi i moderne tid

Selvfølgelig, med fødselen og utviklingen av trykkpressen og deretter datamaskinen, tok kalligrafi baksetet. Din funksjon som bærer av følelser og et uttrykk for selvuttrykk er nå sterkere enn noensinne. Selv om hovedhensikten for århundrer siden var å formidle informasjon, gis den i dag mye større betydning dekorativ verdi.

Nå brukes kalligrafi som grunnlag for en rekke datafonter og brukes stadig mer i grafisk design. Takket være denne unike kunstbevegelsen har vi fantastisk flotte bryllupsinvitasjoner, gratulasjonskort og minneverdige etiketter av hverdagsprodukter. Kalligrafi opplever en skikkelig renessanse praktiske nettkurs, hvor du kan lære håndbokstaver og kalligrafi på kort tid.

Håndbokstaver er en moderne form for kalligrafi

Lær og mestre grunnleggende kalligrafi Lær håndbokstaver hjemmefra

Spesielle kalligrafiske markører og penner er allerede tilgjengelige i nesten alle spesialiserte bokhandler og kunstbutikker. Hvert enkelt skriveinstrument skaper en annen effekt på papiret. Det er en god idé å begynne øvelsene på bestemte maler. På samme måte som barn lærer bokstaver, trenger også voksne å trene hendene. Det er her utholdenhet og viljestyrke spiller inn. Du må ikke gi opp, selv om det virker umulig i begynnelsen! Hver begynnelse er vanskelig.

Du kan bare lære kalligrafi med mye tålmodighet og øvelse

Lære og mestre kalligrafi grunnleggende om kalligrafi Lære å håndskrift er en praksis overalt

Lær kalligrafi og hvordan det er direkte relatert til helsen din

Sammenhengen mellom kalligrafi og utvikling av karaktertrekk som sterk vilje, tålmodighet og kreativitet er mer enn åpenbar. Når det gjelder fysisk helse, har kalligrafi bevist seg ligner på en meditasjon bevist. Kanskje det er nettopp derfor noen av de mest kjente skriftlærde har nådd en misunnelsesverdig alder, og med ekstremt god helse og sinnstilstand.

Hvis du leter etter en ny hobby, er det ingenting som hindrer deg i å prøve kalligrafi. Denne unike kunstformen gir en flott mulighet for selvuttrykk og vekker uunngåelig beundring. Tenk bare på alle de fantastiske plakatene, gratulasjonskortene, invitasjonene og dekorasjonene du kan bruke dem til å lage!

Kom i gang i dag!

Lær og mestre grunnleggende kalligrafi, klar til å gå, lær håndbokstaver