Offentlig moderne sittegruppe laget av dekkdesign

Designerinstallasjon fra dekk i New Zealand

Etter det sterke jordskjelvet i New Zealand i 2011 og påfølgende gjenoppbygging, forble mange offentlige områder i Christchurch tomme og livløse. For å dempe denne mangelen på offentlig plass, utviklet den lokale designeren Carl Menary bruken av avfallsprodukter og la et solid, moderne grunnlag.

Menary designet ReTyre, en konstruksjon laget av metallklips som gjør et gammelt dekk til et komfortabelt sete. De solide klipsene skaper trykk i dekkene og danner dermed et holdbart fundament som du kan sitte på. Dekkene kan tjene som benkestoler eller som individuelle stoler for spesielle arrangementer eller sosiale sammenkomster.

Offentlig moderne sittegruppe laget av dekk

Offentlig moderne sittegruppe laget av dekkklips i dekk

Jordskjelvet i Christchurch drepte 185 mennesker, forårsaket den største katastrofen i sentrum og i de østlige forstedene og regnes som den mest kostbare katastrofen i New Zealands historie. For den lokale industridesigneren Carl Menary ble sentrum et ødemark uten offentlige fasiliteter for innbyggerne. Han bestemte seg for å gjøre noe og håndtere problemet samtidig.

Original måte å gjenbruke de gamle dekkene på

Offentlig moderne sittegruppe fra tire retyre new zealand

Det enkle ReTyre -systemet er bruk av fire metallklips som flater ut hele dekkveggen, slik at du blir stabil og komfortabel når du setter deg ned. Det tar bare omtrent 90 sekunder å installere det, men det er veldig vanskelig å fjerne. Denne designen fanger en enkel pin mellom ReTyre -setene, som den kobles sammen. De kan ordnes i rader eller sirkler. De brukes i parker som benker eller ved bussholdeplasser.

En rekke seter

Offentlig moderne sittegruppe laget av dekkstopp ute

Som Menary fortalte oss, var målet hans “å gjøre brukbare, robuste offentlige rom enkle og rimelige”. Menary jobber også med den populære gruppen Gap Filler, entusiaster som er engasjerte i kreative prosjekter på de ledige tomtene i Christchurch under konstant rekonstruksjon.

Praktisk aktuelt

Offentlig moderne sittegruppe laget av dekk for å sitte

Smart designeridee

Rekonstruksjon offentlig moderne sittegruppe fra dekk

Metallklips Offentlig moderne sittegruppe laget av dekkdesign

ReTyre -design  Offentlig moderne sittegruppe laget av dekkbrett

Ikke bare bærekraftig og funksjonell, men også ergonomisk

ReTyre Carl Menary design sete idé jordskjelv NZ

Lev opp de tomme offentlige områdene litt

ReTyre Carl Menary design sete idé jordskjelv NZ new zealand