Oscar -utdelingen i 2019 deles ut 24. februar. i stedet for. Tiden før det er imidlertid også ganske spennende, for Oscar -nominasjonene alene er en stor ære i seg selv. En av de største opplevelsene i år er knyttet til navnet Gabriela Rodriguez og filmen ROMA fra 2018. Det har forresten denne filmen allerede Goya -pris motta.

Filmen ROMA fikk en nominasjon til Oscars 2019

scene fra filmen roma oscar -nominasjoner

Nominasjon til en Oscar 2019 for en regissør fra Venezuela

Venezuela er for tiden i søkelyset på verdensnyheter, og det handler om gjensidige interesser mellom dette landet og nåværende politikere i USA. Desto mer overraskende er det at en filmregissør fra dette landet får en nominasjon.

Dessuten er det en kvinne! Dette synes regissør Gabriele Rodrigues å synes også, ifølge hennes ord etter Oscar -nominasjonene.

ROMA har allerede vunnet den spanske Goya -filmprisen

Gabriela Rodríguez og også Nicolás Celis Goya

Reaksjonene hjemmefra

Selvfølgelig ble direktøren stilt spørsmål i denne retning av journalistene. Hun sa at hun selv, som kvinne med latinamerikansk opprinnelse, er veldig overrasket over Oscar -nominasjonen. Hun sa også at hun ville få veldig positive reaksjoner fra Venezuela. I urolige tider som dette ville slike nyheter øke landets selvfølelse og gi håp.

Gabriela Rodriguez og Roma -showet på Netflix

oscar -nominasjoner roma på netfix

Filmen Roma

Regissøren mottok prisen for filmen Roma. Denne filmen kan allerede sees på Netflix, og så mange kjenner den, inkludert i Venezuela. Generelt er reaksjonene superpositive, som regissøren selv understreket. Men hva er spesielt med denne filmen som brakte den til Oscar -utdelingen i 2019? I følge den nominerte regissøren hadde du mye frihet her til å lage akkurat det du ville. Samtidig var produksjonen en veldig stor utfordring fordi du jobbet med lite kjente eller ukjente skuespillere.

Skuespillere fra filmen “Roma”

gabriela rodriguez og romaskuespiller Oscar -nominasjoner

Hva om “Roma” vinner prisen “beste film”?

Gabriela Rodriguez svarte på spørsmål om hennes mulige reaksjon på en mulig seier under Oscars 2019. Hun kunne ikke forestille seg det i det hele tatt, men det ville sannsynligvis utløse en veldig spontan reaksjon fra henne. Hun føler seg allerede veldig glad for å være blant de nominerte i det hele tatt.

Skuespillere og filmskapere fra ROMA filmteam

Toronto internasjonale filmfestival 2018 -

Samtale på IMDb om filmen ROMA

flott prat roma Oscar -nominasjoner

Skildring og en filmscene fra ROMA

Oscar -nominasjoner snakker om roma -nominasjonene