silhuett, av, stubbe, pinnsvin

Vet du noe om papirskjæring??

I dag har vi en vellykket 3 i 1 kombinasjon for deg. Gammel kinesisk kunst, den nyeste digitale teknologien og naturen kommer sammen i et prosjekt i stadig utvikling. Kunstneren Nikolai Tolstyh fotograferer papirskårne maler på en fantastisk bakgrunn. I dette tilfellet fungerer det naturlige bakteppet ikke bare som inspirasjon, men også som det visuelle innholdet i bildene hans.

Grønn mos, nyfallne høstløv, fargerike blomster, forvitrede stubber eller ømt gress – alt passer. Du må bare ha det riktige øyet for det.

En søt rev i gammelt gull

Papirskåret høstløvrev

Men hvordan kom papirskjæringen til og med til oss? Denne antikke kunsten stammer fra Nord -Kina og regnes som en av de eldste folkekunstene i denne regionen. Papirkutting ble først nevnt på 600 -tallet og har utviklet seg under Song- og Tang -dynastiene. På 900 -tallet var papirskjæring allerede kjent og veldig populær i Vest -Asia og på 1500 -tallet i det osmanske riket. Det var først på 1600 -tallet at denne typen kunst ble brakt til Europa. I Tyskland ble silhuetten imidlertid populær mye senere, spesielt på 1800 -tallet i kulturen i Goethe -tiden.

Den stolte hjorten er klar for brunst

silhuett natur hjortemose

Det er to alternativer for papirskjæring. Enten kutt opp et utbrettet papirark (klassisk silhuett) eller et brettet stykke papir. Det andre tilfellet involverer den såkalte fold cut-teknikken, som man får ett eller flere aksialt symmetriske bilder med.

Nikolai Tolstyh brukte den første teknikken for å kutte ut her. Men takket være fantasien og fascinasjonen for naturen har han lykkes med å bygge opp og oppnå en bemerkelsesverdig dybde med sine papirdyr. Han leker ikke bare med fargene, men også med lettelsen og følelsene som vekkes hos betrakteren. På denne måten gir kunstneren papirdyrene sine mer liv og unikhet. Prydkålen gir sommerfuglen fabelaktige lilla og grønne striper, den lille firben pryder seg selv med ringblomstens munter og den grasiøse flamingo skinner med vakre lilla blomster.

Storslått høstinntrykk med en sommerfugl

Papirkutt høstblomster prydkål sommerfugl

 Nok fortalt. Bare ta en titt på disse fantastiske bildene og la deg overbevise. Ha det gøy å bli overrasket!

Hvem hadde trodd det? 

Papirkuttede gule oransje studentblomster firfirsle

Liten og elegant i lilla

Papirskåret mal flamingo lilla blomster

Jordnær og ydmyk laget av gress og blader

Papirklippet gressblader rotte mal

Det er styrke i stillhet

silhouette gressfelt natur bjørn

Litt eksotisk er født

Papir kutt lilla blomster fugl kolibri

Hva har en trestubbe å gjøre med en and??

silhuett volage stubbe and

Et søtt ekorn om høsten

Papirkutt mal ekorn røde høstløv

Gjør sjiraffer som morgenfruer?

Papirskåret mal sjiraff studentblomster

Delikat og skive-tynn som vingene til en øyenstikker

Papirskåret mal øyenstikker feltet hvite blomster

Rask og bestemt som pumaen

Papirskåret mal puma bregne