Papirskårne barn

Papirkutting- kunsten å skjære papir

Papirklippet er en kunstteknikk der figurer kuttes ut av papir med saks. Denne teknikken har sannsynligvis sin opprinnelse i Asia, hvor den først ble brukt til å male porselensfat. Håndverkere lager fremdeles små heldige symboler og lykkesjarmre kuttet ut av papir i anledning det kinesiske nyttåret.

Teknikken kom til Europa på 1600 -tallet og ble populær blant adelsmenn og hoffmenn. Etter et drastisk innstramningstiltak av en fransk finansminister ved navn Etienne de Silhouette, ble fargene i kunsten midlertidig reddet. Slik oppstod silhuettkunsten, kjent for oss, eller fremdeles kalt silhuett.

Papirskjæringsteknikken kan skape flotte tredimensjonale verdener

Papirskåret skog

Trolig oppsto teknikken ved maling av porselen i Kina

Papirskåret porselen

Fargeovergangen i bakgrunnen gjør bildet enda mer mystisk

Papirklipp drømme eventyr

Dette kunstferdige håndverket dyrkes og utvikles i Sveits

Papirkutt folkemotiv

Motivene “forsiktig” frigjøres fra papiret med et skarpt blad

Hvitt papir kuttet

Et silhuettportrett reduserer representasjonen sterkt til skyggefulle konturer. Dermed gjengis de essensielle egenskapene til en person. Stramningstiltaket ble en romantisk måte. Det var vanlig å gi et slikt portrett av den kjære som en suvenir.

Det første fyrstehuset i Tyskland der silhuetten ble populær, var Darmstadt. Senere fulgte andre domstoler den praktiske opplæringen i papirskjæring, som ble litt modifisert. Minimalismen gikk litt tilbake og fikk konturer av smykker og klær til å dukke opp på portrettene.

Fantasifulle skapninger kan bli levendegjort fra enkelt papir

Papirskåret av Tim Burton

Kunstverk, håndverk, teknologi

I tillegg til silhuettportretter, er det også fold-cut-teknikken, der et ark brettes i halvdeler, kvartaler eller til og med mindre biter og deretter trimmes.

Silhuetten skaper et positivt og et negativt bilde. Du kan bruke det negative som en sjablong for farging. Det positive bildet kan bli en del av en kunstnerisk applikasjon eller collage. Et vanlig og velkjent eksempel er lyktene med eventyr- eller julemotiver.

Selv om papir- og håndverkskunst har en lang tradisjon og anerkjent kunstnerisk verdi, regnes teknikken som tante og gammeldags.

Skyggefigurene er nok til umiddelbart å gjette eventyret på bildet

Silhuett av byen Bremen

Selv om det ser enkelt ut, trenger du mye presisjon med denne teknikken 

Papirskårne blader

Å kunne signere er også et viktig krav

Batman papir kuttet

En ivrig skredder kan hjelpe din dyktige hånd

Oppretting av papirklipp

I de fleste tilfeller er det verdt innsatsen

Papirskåret fjær

Du må også vite at alt i et design kan se bra ut hvis det er i riktig lys. Samtidskunstnere, inkludert motedesigneren Karl Lagerfeld, brukte silhuettutseendet på grunn av sin gode anerkjennelsesverdi.

Vi observerer en variant av silhuetten i sjablongteknikken til graffiti- og gatekunstartistene i vår tid. Papirskjæringsteknikken er også mye brukt i kunsten å flytte bilder. Den utklippte animasjonen, som ligner et dukketeater, brukes fremdeles med suksess på kinoen.

Papirklippet er en unik teknikk som gir unike resultater

Papirkutt sirkel

Start med noe enkelt, for eksempel denne familien på fire

Familiepapir kuttet

Hvis du lykkes i jobben, kan du til og med lage en vind selv med dine foretrukne motiver

Papirklippverksted

Når det gjelder papirskjæring er det kjente kunstnere som lager komplekse og mesterlige verk

Papirskåret magi