En magisk reise gjennom den fargerike fantasiverdenen

“I en alder av 6 drømte jeg om å bli kokk; et år senere ville jeg være som Napoleon. Siden den gang har ambisjonene mine og megalomanien vokst seg større og større. I dag vil jeg bare være Salvador Dalí, jeg har ikke noe sterkere ønske enn dette. »Dalis spesielle nysgjerrighet for det nye og hans brennende lidenskap for maleri gjenspeiles fortsatt i de tidligste verkene hans. Som en av de største malerne og grafikerne gjennom tidene var det ganske enkelt for ham å raskt vekke interessen til alle andre billedhuggere og kunstforskere med sine innovative ideer, nye former og fargekombinasjoner. Selv det stygge i maleriene hans ser ut til å være en estetisk glede for øynene; bildene formet i fantasien er innhyllet av en mystisk hemmelighet, skjemaene på lerretet gjenspeiler hans følelsesmessige modenhet, selvtillit og ekstravaganse.

Salvador Dali fungerer – Du trenger ikke noe lenger hvis du har en stor kjærlighet!

salvador dalí works galla

Hans livs største kjærlighet møtte Dali under oppholdet i Paris. Gala var den rene legemliggjørelsen av drømmene og fantasiene hans, hans dypeste ønsker. Kvinneskikkelsene i bildene hans, som hadde vært mystiske fram til dette punktet, tok allerede form. Gala og Dali tilbrakte hele tiden sammen – hun fulgte ham overalt, beskyttet ham, beundret arbeidet hans og inspirerte mesterverkene hans.

Hun var musen hans, som ga livet sitt mening og sikret ham den nødvendige mentale og følelsesmessige balansen. Denne brennende, helbredende, inspirerende og uforgjengelige kjærligheten ga ham impuls og indre driv til å lage noen av de mest kjente og vakre maleriene i verden. I Gallas form flettes det materielle og det åndelige, det himmelske og det jordiske, det mystiske og allerede kjente, det uendelige og dødelige, det urokkelige og skjøre.

Salvador Dali -verk – mesterverket til den store artisten og budskapene hans

sakvador dalí fungerer permanent minne

Det mest kjente verket av Dali “The Persistence of Memory” bærer de typiske egenskapene til surrealisme og kan sees i dag i Museum of Modern Art i New York. Maleren beskriver selv maleriet som et fotografi av drømmen hans, som skulle representere omverdenen på en ukonvensjonell måte. De myke klokkene symboliserer forgjengelighet og bør forstås som en metafor for den uendelig flytende og uopprettelig tiden som går. Maurene representerer død og forfall, mens oliventreet eksemplifiserer den gamle, men allerede tørkede visdommen. Havet skildrer udødelighet og udødelighet, her går tiden annerledes – i henhold til den indre klokken og tempoet til den reisende.

Dali – utstillingen på Potsdamerplatz

salvador dalí works berlin

I hjertet av den tyske hovedstaden Oppdag en unik utstilling av den geniale kunstneren, som har vært en folkemengde siden 2009 og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Over 2000 verk fra private samlinger fra hele verden venter på deg her – tegninger, litografier, etsninger, tresnitt, illustrerte bøker og mye mer! I tillegg vil du få muligheten til å lære mer om det spennende og spennende livet til den spanske maleren fra første hånd, for å komme nær fantasiens verden og la bekymringene ligge igjen et lite øyeblikk. Maleriene bringer livets forgjengelighet i forgrunnen, meldingene deres berører den dypeste delen av menneskesjelen og får betrakteren til å rive seg vekk fra hverdagens tanker og fordype seg i en verden full av magi. De spennende verkene går utover det vanlige, uttrykker hele indre verdener og gir deg et helt nytt verdensbilde!

Salvador Dali og hans ekstravagante kunst

salvador dalí arbeider maler

Salvador Dali Works – Dalis illustrasjoner av Don Quixot

salvador dalí don quhott

salvador dalí works don quihot

Salvador Dali Works – Maleriet Elefanter er nå i private hender

salvador dali arbeider elefanter

Gala – Dalis muse og livets største kjærlighet

salvador dali arbeider gallamalerier

Salvador Dali Works – Face of Mae West

Mae West var en amerikansk skuespiller og manusforfatter på 1930 -tallet som ble betraktet som symbolet på femme fatale på den tiden

salvador dali works face

Dalís teatermuseum i Figueres (nær Barselona) med sin eksentriske arkitektur

salvador dali works museum

Maleriene Ansiktet til Mae West skildrer kvinnens ansikt som et rom

Denne surrealistiske ideen ble implementert i Dalís teatermuseum

dali museum spania

dali museum fungerer

Dalí -museet i St. Petersburg, Florida

salvador dali florida

salvador dali museum florida