spanias landemerker museo del prado madrid

Spanias severdigheter: kjenn de viktigste museene i Spania?

Elsker du kunst og kultur? Har du lyst til å ta en tur til Spania? Husk å lese artikkelen vår. Her beskriver vi de store og viktige museene i Spania. De er absolutt en av de viktigste severdighetene i Spania.

Mest sannsynlig er Prado den viktigste av dem alle.

Der finner du verdifulle bildesamlinger som spenner over periodene mellom 1500- og 1800 -tallet. Spesielt betyr det at verkene til verdensberømte malere som Velázquez, Goya, El Greco og Murillo kan beundres der. Men ikke bare spanske mestere finnes der. I Prado kan du også se verk av Rubens, Tintoretto eller Tiziano.

Så det er en av severdighetene i Spania som ingen kunstelskere kan klare seg uten

spanias landemerker museo del prado madrid malerier gangen

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS)

spanias landemerker museo nacional centro de arte madrid

De av dere som er spesielt glad i kunsten fra de siste århundrene er hjemme her. Med det mener vi det 20. og 21. århundre. Dette museet ligger i bygningen til et gammelt sykehus. Det er også et av de viktigste severdighetene i Spania fra et arkitektonisk synspunkt. Blant de populære forfatterne som finnes her er Pablo Picasso, Joan Miró og Salvador Dalí. Museet har veldig store samlinger med verkene til hver av disse store mesterne.

Et av de viktigste verkene som finnes her er Picassos Guernica

spania spania severdigheter museo nacional centro de arte madrid picasso guernica

Guggenheim -museet i Bilbao

spania severdigheter museo guggenheim bilbao

La oss forlate hovedstaden og gå til en av severdighetene i Spania som er i det indre av landet. Vi foreslår at hvis du er en kunstelsker, bør du definitivt besøke Guggenheim -museet i Bilbao. Også her er selve bygningen verdt å se. Det ble designet av arkitekten Frank Gehry. Det er verdt å leie lydguiden, som forteller alt om stedets historie. Når det gjelder museets utstillinger, blir de ofte endret. Ulike samlinger av verk fra det 20. og 21. århundre er utstilt. Men hvis du er en av de som blir syke bare av begrepet “kunstutstilling”, trenger du ikke nødvendigvis gå inn på museet eller forvente at du vil finne arkitekturen fremfor alt spennende.

Avantgarde interiørdesign

spania spania severdigheter museo guggenheim bilbao avantgarde interiør

Thyssen-Bornemisza-museet i Madrid

spania landemerker museo thyssen bornemisza bygningen

La oss nå gå tilbake til severdighetene i Madrid! Dette kalles også “kunstens trekant”. Det er alt der! Det er noe for enhver smak. Kunstsamlingene går tilbake til renessansen i Sør- og Sentral -Europa.

Ruben, Manet og Monet er blant annet representert her

spania spania landemerker museo thyssen bornemisza madrid utstillingshall

Picasso -museet i Malaga

spanias landemerker museo picasso malaga

Fra museets severdigheter i Madrid går vi nå tilbake til den generelle oversikten over spansk museum. Vi fortsetter med Picasso -museet i Malaga. Det er mer enn 285 verk av denne verdensberømte kunstneren. Det er et av verdens mest fascinerende eksempler på hans verk.

Andre malere hvis verk tilsvarer Picassos verk, har også blitt avbildet her

spania landemerker museo picasso malaga moderne kunst

Dalí teatermuseum i Figueres

spanias landemerker museo dali figueres

Hvis du er spesielt glad i Salvador Dalí, må du definitivt besøke Figueres. Det er et museum som ble opprettet av kunstneren selv. Hans siste rom og grav er også her. Som du kan forestille deg, vises også en stor del av arbeidet hans her. Før bygningen ble et museum, fungerte den som et teater. Det er her navnet kommer fra.

Surrealisme møter tradisjon

spania landemerker museo dali figueres surrealistisk kunst

Nasjonalmuseet for romansk kunst i Mérida

spanias landemerker museo nacional de artes romano bygningen

Bygningen av dette museet er også et av de eldste sentrene for studier av romansk kunst som ble åpnet i Spania. Det er også et av de første store verkene av arkitekten Rafael Moneo.

Romansk kunst ble representert her med mer enn 36 000 stykker. Det ble åpnet i 1986

spanias landemerker museo nacional de artes romano statuer

Joan Miró Foundation i Barcelona

spanias landemerker museo Joan Miró Barcelona

Her er noen av de mest emblematiske og berømte verkene av Joan Miró. Det er totalt rundt 10 000 verk her. Du er en guide for å forstå denne malers CV og historie. Miró grunnla museet.

Ved å gjøre det ønsket han å garantere at arbeidet hans ville være tilgjengelig for allmennheten

spanias landemerker museo Joan Miró barcelona arbeider kunst

Museo de Arte Valencia

spania landemerker museode arte valencia

Den neste store attraksjonen i Spania er Museo de Arte Valencia. Museet spesialiserer seg på den spanske avantgarden på 1900-tallet. Du kan se verk av europeisk informalisme og popkunst i samlingen hans. I tillegg til den permanente kunstutstillingen er det også mange andre utstillinger som er midlertidige.

I tillegg til de mange andre har Paul Klee, Robert Delaunay og Frantisek Kupka blitt stilt ut her

spanias landemerker museo de arte valencia moderne kunst

Museum of Fine Arts i Sevilla

spanias landemerker museo de bellas artes sevilla gårdsplass

Det er et fantastisk museum hvor du kan lære om barokkkunsten i Sevilla. Zurbarán, Murillo og Valdés Leal er en del av utstillingen. Etter museet i Prado er dette det nest beste kunstgalleriet i Spania. Mange verk av Velasquez har blitt utstilt her. Det er også et av de eldste museene.

Det ble bygget i 1841

spanias landemerker museo de artes sevilla