Tokyo International Photo Awards gleder seere og fotografer igjen i år. De gjenkjenner, ærer og forbinder talentfulle profesjonelle og amatørfotografer fra hele verden med et nytt publikum i Tokyos kreative kretser. Den prestisjetunge fotokonkurransen er åpen for alle og inviterer fotografer fra hele verden til å sende inn sitt beste verk av året. De vinnende bildene vil bli valgt av en internasjonal jury bestående av fotografer og ledere fra fotograferingens verden. Vinnerne vil deretter bli tildelt TIFA -trofeet, pengepremier og omfattende annonsering foran et globalt publikum. For å støtte det fremragende arbeidet til profesjonelle og amatørfotografer rundt om i verden under COVID-19-krisen, vil Tokyo International Photo Awards også dele ut pengepremier med en pengegave til veldedige formål.

Cherry Blossoms av Shirley Wung

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 årets bilder av kirsebærblomst

Tokyo International Photo Awards -vinnende bilder etter kategori

Tokyo International Photo Awards består av 9 hovedkategorier med 57 underkategorier. Her presenterer vi bare de 20 beste vinnerbildene i 2020. Du kan se hele galleriet, samt hele historiene bak hvert bilde her se.

Tokyo International Photo Awards er en årlig fotokonkurranse for fotografer fra hele verden

2020 Tokyo International Foto Awards - Topp 20 vinnende bilder av året geischa foto tørre blader

Annonsekategori

Kategorien Annonsering refererer først og fremst til kommersielle bilder som brukes til å selge, markedsføre eller markedsføre et produkt, en tjeneste eller en person. Underkategoriene inkluderer skjønnhet, mote, musikk, produkt, selvreklame, turisme og bevegelige bilder.

Fresh Meat av Sh Sadler

“Hva anser vi som skjønnhet i 2020? Med vår ubarmhjertige jakt på ungdom, beundring og et sterkt kontrollert selvbilde, hvor langt avviker vi fra maksimumet om at skjønnhet bare er huddyp? “

2020 Tokyo International Foto Awards ferskt kjøttreklame

Dronning av Christian Zink

Utrolig nok er dette bildet ikke komposisjon eller Photoshop -magi. Den ble spilt inn i Kroatia på 12 meters dyp. Kjolen er faktisk en fallskjerm.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets dronning under vann

Arkitektur kategori

Kategorien arkitektonisk fotografering inkluderer interiør og eksteriør av alle typer bygninger, arkitektoniske strukturer, broer, bybilder osv..

Requiem Pour Pianos av Romain Thiery

Romain Thiery, pianist og fotograf, gjorde det til sitt livsverk å kombinere sine to største lidenskaper og utforske forlatte herregårder over hele Europa der gamle pianoer ble etterlatt.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av året Requiem pour Pianos

Inside Out av Sharon Tenenbaum

“Det menneskelige øyet oppfatter ikke virkeligheten som et langt eksponeringsbilde. Sammenstillingen av evighet og tidlighet fascinerer meg, og det er derfor de fleste bildene mine er tatt utendørs. “

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 årets vinnende bilder innvendig og utvendig

Bokkategori

Denne kategorien inkluderer omslagsbilder, samt 6 sider med publiserte verk i bokform, inkludert utstillingskataloger, prototyper, begrensede opplag eller nye utgaver, etc. Underkategoriene inkluderer dokumentar, kunst, natur og mennesker.

Antarctica: The Waking Giant av Sebastian Copeland

“Denne boken dokumenterer reiser i og rundt Antarktis i løpet av over et tiår. Mens kysten fremkaller drømmebilder om en tapt verden, peker interiøret på en annen planet. “

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets antarktiske bokomslag

The People of the Forest av Mark Edward Harris

“Øyne er vinduene til sjelen” er vanligvis forbundet med mennesker, men når du fotograferer store aper, blir det raskt klart at bak øynene er det levende vesener som ser tilbake gjennom linsen. “

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets mennesker i skogen

Redaksjonskategori

Denne kategorien inkluderer bilder som vanligvis er ment å illustrere en artikkel eller idé i sammenheng med en publikasjon. Den kan dekke et bredt spekter av emner, fra væpnet konflikt til generelle nyheter.

Søppel i skyen av Piotr Zwarycz

“Tykk røyk, utallige giftige stoffer som resulterte i flere menneskeliv enn flammene selv. Dødelige skyer dannes ved branner ved sorteringsanlegg, deponier og gjenvinningssentre for kjøretøyer.”

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets søppel i skyene

Colors of Hell av Istvan Kerekes

Landsbyen Geamăna, som forfatteren kaller det, har en fryktelig trist historie. Det begynte da dalen og landsbyen ble oversvømmet av giftig vann fra den nest største kobbergruven i Europa.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets helvetesfarger

Arrangementskategori

Arrangementskategorien inkluderer alle typer arrangementer rundt om i verden, fra musikkonserter til bryllupsfeiringer.

Under the Surface of Competitive Freediving av Kohei Ueno

“Fridykking er en sport der du dykker så dypt som mulig med et enkelt pust. Ved første øyekast kan det virke som en ekstremsport der idrettsutøvere går på jakt etter adrenalin og spenning. I virkeligheten handler denne sporten mer om å dykke rolig og avslappet for å finne indre ro. “

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 årets vinnende bilder under overflaten

Italienske operamesterverk av Alessia Santambrogio

“Disse bildene ønsker å fremheve skjønnheten i italiensk operakultur, spesielt i tider med Covid -pandemien når italienske teatre er stengt.”

2020 Tokyo International Photo Awards - Topp 20 vinnende bilder av årets italienske operamesterverk

Kategori kunst

Denne kategorien inneholder bilder der hensikten er estetisk. Målet er å avsløre kunstnerens subjektive og kreative visjon og vise bilder som uttrykker en idé, et budskap eller følelser. Kategorien kunst inkluderer abstrakt kunst, så vel som landskap, portrett, stilleben osv..

Fishermen of The Mangroves av Les Sharp

“De fisket med håndnett i mange århundrer, men den umettelige etterspørselen etter fisk har tømt fiskebestandene eller produsert moderne teknologi for å fylle tomrommet. Nå har deres gamle tradisjon nesten forsvunnet. “

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets fiskere av mangrover

Treasures av Cheraine Collette

Denne fantastiske komposisjonen er en del av en pågående serie med bilder som demonstrerer menneskets skatter kombinert med naturens skatter.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av året skatter flamingotrapper

Naturkategori

Denne kategorien er for ethvert foto som er dedikert til å skildre naturlige elementer som landskap, dyreliv eller kjæledyr, planter, nærbilder av naturscener, årstider, etc..

The Horses of Neptune av Davide Giannetti

Den snøhvite Camargue-hesten, som regnes som en av de eldste hesterasene i verden, har levd i semi-ville forhold i sumpene og våtmarkene i Camargue i tusenvis av år. Hestene sies å være Neptun, havets gud, personlige hester.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av året hestene i neptun

Dragon’s Eye av James Rushforth

En luftfoto av den boblende varme kilden dypt i det islandske høylandet. Området er spesielt høyt i silika, noe som resulterer i vakkert intrikate geotermiske formasjoner av polert hvit geyseritt.

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets dragons eye kites

Kategori mennesker

Denne kategorien er beregnet på bilder som fokuserer på mennesker, enten det er individ eller gruppe. Bilder her viser det menneskelige aspektet av livet i alt det fantastiske mangfoldet.

Kids of The Old Manor av Rasa Razaniene

“Et barn kan lære en voksen tre ting. Vær lykkelig uten grunn. Vær alltid nysgjerrig. Å kjempe utrettelig for noe. ” – Paulo Coelho

Tokyo International Photo Awards 2020 - Topp 20 vinnende bilder av årets barn på den gamle herregården

The American Mountain Men av Jeroen Nieuwhuis

– Selv i dagens moderne verden føler noen seg mer hjemme på fjellet enn i samfunnet. De vil ri, jakte og overleve i naturen. “

2020 Tokyo International Photo Awards - Topp 20 årets vinnende bilder de amerikanske fjellmennene

Vitenskapskategori

Denne siste kategorien omhandler vitenskap som kunstform. Den inneholder bilder av naturhendelser som global oppvarming, scener fra medisin og teknologiens verden.

Viveria av Ela Kurowska

“Med fotoelastiske geler og krysspolarisert lys bygger og fanger jeg biomorfe abstraksjoner som ligner et liv i andre farger og farger. Bildene tolkes som mikroskopiske eller kanskje makroskopiske og viser livets imponerende, universelle vitalitet. “

2020 Tokyo International Foto Awards - Topp 20 vinnerbilder av året viveria fotoserie

Micro Insect Portraits av Marco Jongsma

“Med denne serien vil jeg vise verden hvor vakre insekter er og at folk ikke trenger å være redde for dem. Jeg prøver å fotografere dem så vakkert og søtt som mulig og avsløre så mange detaljer som mulig for publikum. “

2020 Tokyo International Photo Awards - Topp 20 vinnende bilder av årets mikroinsektportretter

Profesjonelle og amatørfotografer 18 og over kan delta i Tokyo International Photo Awards

2020 Tokyo International Photo Awards - Topp 20 vinnende bilder av årets tetriseffekt