Hvordan kan du male på vann??

Har du noen gang ønsket å lære den spesifikke teknikken for vannkunst? Egentlig er dette en enkel og hyggelig prosess! Først må du løse opp tapetlimen i et grunt basseng full av vann og deretter påføre akvareller på overflaten umiddelbart etterpå. Ved hjelp av en pensel blander du de forskjellige fargene sammen og bruker forskjellige teknikker for å lage interessante og varierte prydmønstre. Til syvende og sist legger du et sterkt ark på limbadet, venter noen minutter og løfter det av igjen. Den fargerike fremstillingen holder seg ganske enkelt til papiret! Behendighet og rik fantasi er grunnlaget for hvert unikt mesterverk, hvert bilde er preget av unike og ikke-repeterbare former og fargeblandinger!

Vannkunsten fra begynnelsen til i dag

blomster tulipaner

Blandingen av lyse farger skaper en ekte magi

fargenes magi

I dag nyter vannkunsten stor interesse, spesielt i Tyrkia, men den har sin opprinnelse i Turkestan på 900 -tallet. Navnet Eb-ru kommer fra den sentralasiatiske tyrkisk-islamske dialekten og betyr bokstavelig talt vannoverflate. Den eldste Ebru som har blitt bevart den dag i dag, stammer fra 1554; I det osmanske riket ble vannmaleri ansett som en ganske fin og utsøkt kunst som bare kunne mestres av visse høyt respekterte skapere. På den tiden ble vannet komprimert med harpiks fra agartreet som vokste i Tyrkia, Iran og andre asiatiske land. Trehåndtaket til børsten var laget av en tørket rosenbuske, mens tuten på toppen var laget av hesthår. En kam ble også brukt for å skape ønsket effekt mens du maler og for å la fargene danse i vannet!

Under navnet tyrkisk papir eller marmorpapir spredte denne fantastiske kunsten seg gradvis over Europa til den endelig nådde den nye verden. I begynnelsen beholdt de dyktige malerne tradisjonene dypt forankret i orientalske skikker og skapte derfor bare blomsterelementer i vannet – fremfor alt kombinerte de tulipaner og roser med hverandre som et symbol på deres kjærlighet til omverdenen og hengivenhet til religion.

Vannkunst – bare noen få utvalgte kunstnere har mestret denne fine kunsten

en rose på vann

vannkunst

Senere kunne man frimodig eksperimentere og gå utover grensene for det vanlige – de abstrakte mønstrene smeltet gradvis til forbløffende realistiske fremstillinger av dyr, mennesker og objekter; bildene av planter, gjengitt ned til minste detalj, prydet sidene i islams hellige bøker. I tillegg ble denne spektakulære teknikken brukt til å dekorere arkene som var nødvendige for sultanens offisielle korrespondanse. I løpet av tiden ble papiret erstattet av andre interessante materialer, blant annet hovedsakelig silke, men noen ganger også leire!

Filosofien om vannkunst

ebru plass

Hvis du ser kort på horisonten ved daggry eller ved solnedgang, vil du definitivt legge merke til de forskjellige lyse nyansene av rødt, gult og blått som skaper en unik Ebru på himmelen rett foran øynene dine. Du har sikkert stirret på himmelbuen med sine mange blinkende stjerner og myke skyer sent på kvelden flere ganger. Her smilte månen til deg, med sin førsteklasses børste, hvite, lyse og mørke strukturer overalt og flettet dem sammen. Ebrume -mesterne lyktes i å fange denne øyeblikkelige naturlige skjønnheten, reprodusere den og forevige den på et ark!

Vannkunst – den utrolig realistiske gjengivelsen av de forskjellige plantene

bukett blomster på vann

Og plutselig … er kunst laget av vann!

blomst på vann

Og så er øyeblikket foreviget!

ebru -kunsten

I dag er vannkunst populær blant unge og gamle

en mann maler

Et morsomt spill med former og farger

tyrkisk vannkunst

Fargerike blomster blomstrer fra den imponerende dansen av fargenyanser

hvordan lage et skjerf

Bare spre fargene på overflaten av vannet og lag nye former

hvordan male på vann

Du må være veldig forsiktig med å lage fine og detaljerte former

hvordan male

Klar til å ta av?

ebru art

Ebru -mesterverkene trekker betrakteren inn i en ekte virvel av nye følelser og oppfatninger

maleri på vannkunst

Øyeblikket når børsten berører overflaten av vannet

hvordan kunst er laget på vann

Ulike abstrakte former kaster en trylleformular over betrakteren

sammenveving av farger

et unikt vannbilde

gulgrått mesterverk vann

blendende farger

vannmalingskunst

male vann

vannkunstmaleri på vann

Og plutselig tar vannet form og form

fantastiske bilder

fantastisk kunst

mesterlige arbeider

veldig vakre bilder

van gogh ebru

vannkunst er imponerende

male vann

en fantastisk vannkunst

Ebru som tekstilmønster for dyrebare og stilige skjerf og kjoler

ebru på silke

ebru malerskål

ebru rpck

Vannkunsten kan også sees på moderne kvinnesekker

ebru poser

Eller til og med på sko

joggesko

Takket være vannkunststeknikken kan selv påskeeggene males på en kreativ og original måte

male egg

egg

egg ebru art