gjør det selv ideer ut av plexiglass lag ideer selv

Gjør det selv -ideer – allsidig plexiglas®

Så tidlig som på 50 -tallet i forrige århundre, etter flere tiår med fremskritt i industrialiseringen, begynte folk i Storbritannia å tenke på sine egne manuelle ferdigheter og forplante seg derfor trenden mot “gjør det selv”..

Enten det er klær, interiør eller pyntegjenstander – ved hjelp av riktig teknologi og noen manuelle ferdigheter har gamle trekasser blitt omgjort til nattbord, handlekurver har blitt komfortable sitteplasser og klesplagg som for lengst har blitt kastet har blitt individuelle putevar. Også i de påfølgende tiårene avtok ikke den generelle entusiasmen for selvlagde og gjennomtenkte ting, men steg i stedet til hittil uanede høyder. Spesielt siden årtusenskiftet har D.I.Y. -trenden fått støtte fra media. Allrounderen Plexiglas® beveger seg i økende grad inn i forbrukernes fokus. Tross alt erstatter det stabile materialet lett tunge glaskonstruksjoner og er derfor ideelt for nybegynnere så vel som avanserte brukere når det gjelder “gjør det selv”.

Gjør det selv ideer fra dagligdagse gjenstander

gjør det selv ideer plexiglass tinkering ideer

Et allsidig arbeidsmateriale

Imidlertid kan kommersielt tilgjengelige Plexiglas® -ruter ikke alltid monteres på det tiltenkte stedet uten forutgående behandling. Profesjonell kutting av materialet er ikke så lett, ettersom materialets natur kan føre til brudd og sprekker. Videre bruk vil da være meningsløst. Behandlingen av polymetylmetakrylatet krever spesialutstyr – hvilke verktøy som er egnet for kutting av Plexiglas® finner du her. Generelt gjelder følgende ved behandling av Plexiglas®: Skarpe verktøy sørger for et klart kutt og forhindrer at kantene flosser. Så tenk nøye på forhånd hvilke egenskaper materialet har.

Vil du bearbeide en tynn tallerken? En godt skjerpet kniv er tilstrekkelig her. Tykke paneler krever imidlertid behandling med en flex. Hånd- og bordsager er også egnet for dette. En tilsvarende spesialfilm, som enten allerede er festet til ruten eller kan kjøpes hos spesialforhandlere, gir ekstra stabilitet.

Verktøy som er egnet for kutting av pleksiglas®

gjør det selv ideer plexiglass skjæreverktøy håndverksideer

Rask, bestemt og etter planen

Selve håndteringen er minst like viktig som det riktige verktøyet når det gjelder behandling av Plexiglas®: Gjør prosjektet klart før du starter arbeidsprosessen. Hvilken form skal arbeidsstykket få? Hva er overflaten du jobber med? Har du de riktige arbeidsverktøyene? Deretter kan du starte selve arbeidet. Vær oppmerksom på en målrettet og gjennomtenkt utførelse – dette vil spare materielle sprekker og sprekker. Med liten innsats kan en enkel Plexiglas® -rute omdannes til en fasjonabel romdeler, taklampe eller stolstol – bare gjør det selv!