keramisk dekorasjon gjør selv bygningskeramikk

  Bare lag keramisk dekorasjon selv

Bygningskeramikk ble allerede brukt i det gamle Egypt, og de fleste har sikkert kommet over dem på et tidspunkt. Imidlertid er det de færreste som vet at denne typen dekorasjon, i motsetning til utseendet, er utrolig enkel og enkel å produsere. Med en fornuftig avledning og riktig tilbehør kan individuelle og fantastisk vakre veggdekorasjoner skapes på kort tid.

Hvis vanlige veggfarger eller tapeter er for tørre og for lite inspirerende for deg, kan du trylle frem forskjellige kunstverk på veggen ved hjelp av å bygge keramikk, som deretter kan utarbeides enda bedre med individuelle behandlingseffekter. I det følgende bør derfor noen viktige opplysninger om arbeid med bygging av keramikk gis. Spesifikke tips og triks samt designforslag kan du også finne under denne artikkelen http://www.keramikbedarf.net/blog/do-it-yourself-baukeramik/ Les.

Å lage keramisk dekorasjon selv – hva er egentlig å bygge keramikk?

Bygningskeramikk forstås generelt som veggdesign ved hjelp av plater eller fliser av keramikk. Dette betyr både vanlige fliser og fliser i normal størrelse, slik de for eksempel er kjent fra badet, samt mindre og mye mer individuelle fliselementer, som kan kjøpes i bestemte butikker. Mindre fragmenter av gamle fliser kan også brukes i bygningskeramikken – en kombinasjon av forskjellige materialer som glass eller metall er også mulig.

Lag keramisk dekorasjon selv – tallerkener eller fliser av keramikk

keramisk dekorasjon selv lag diy ideer

Flisene festes stykke for stykke til en bærermasse og festes deretter. For dette formålet er selve underlaget vanligvis belagt med bærermassen, og flisene presses deretter inn i det. Avhengig av hvor store og tunge de enkelte flisene eller de keramiske elementene er, må det stilles forskjellige krav til det selvklebende underlaget. Tross alt kan for mye vekt for eksempel forhindre at keramikken holder seg på veggen, noe som igjen er spesielt irriterende etter den komplekse produksjonsprosessen.

Forskjeller mellom innendørs og utendørs

Festing av keramiske elementer til vegger, for eksempel som en mosaikk, anbefales ikke bare for interiøret i leiligheten, men er også mulig utenfor dine egne fire vegger. Imidlertid stilles det forskjellige krav her til både det bearbeidede elementet og selve limsubstratet. Begge må for eksempel være frostsikre, slik at materialene ikke blir sprø og flasser av ved temperaturer under null grader Celsius. Det må også være en viss motstand mot fuktighet, da limet ellers kan myke eller fargene på keramikken løses opp.

Lag keramisk dekorasjon selv – du er dyktig med hendene?

keramisk dekorasjon lag keramikk selv

Lag keramisk dekorasjon selv – hvilke materialer er egnet?

Hvis du vil lage en individuell veggmosaikk, bør du enten se deg rundt etter spesielt uvanlige keramiske elementer eller bruke den ekstraordinære komposisjonen for å sikre at resultatet blir fantastisk. For eksempel kan små, fargerike glassskår bli et skikkelig blikkfang, der du under arbeidet bør sørge for å bruke hansker for å unngå mulig risiko for skade å minimere så mye som mulig. Treperler eller små minner som knapper kan også bygges inn i mosaikken. Spesielt uvanlig blir det når for eksempel småviltfigurer eller lignende brukes.

Uvanlige keramiske plater med spesielle glasurer og flotte fargeeffekter selges for eksempel oftere i orientalske butikker. Hvis du liker å male, kan du også male dine keramiske plater selv, men du bør definitivt ta hensyn til de spesifikke instruksjonene angående fargetetthet. Ellers er det en risiko for at fargene enten falmer over tid eller løper i regnet. Så igjen kan både resten av mosaikken og sementen, som for det meste brukes som lim, misfarges.

Generelt er det også lurt å jobbe med maler og sjablonger, spesielt med kunstnerisk arrangert mosaikk. Dette er for eksempel den eneste måten at avstandene mellom de enkelte modulene kan opprettholdes riktig, og resultatet tilsvarer da virkelig bildet som var i ditt eget hode før det ble opprettet.