lag såpe selv DIY -prosjekter

Antibakteriell DIY gel

Mange av oss ønsker å ha bedre hygieneprodukter hjemme om sommeren eller gjøre dem oppdaterte. Hvorfor ikke stole på produkter du har hjemme? Det er så mange DIY -ideer for rengjøringsprodukter med slike.

Hvordan kan du lage såpe selv

lag såpe selv diy projects antibakterielle geloppskrifter

I dag ønsker vi å introdusere deg for en enkel DIY -oppskrift som du alle kan bruke hjemme.

Ingredienser:

– 70 ml etanol

– 20 ml trollhasselvann

– Noen dråper glyserin oppløst i vann

– Velg en av de passende oljene med en antibakteriell effekt: lavendel, rosmarin, eukaliptus, sitron, nellik og tea tree olje

– Uansett hvilken variant du velger, bør du legge til rundt 100 ml

lag såpe selv diy prosjekter antibakteriell flytende såpe

Klargjøring av DIY -gelen

  1. Bland alle ingrediensene sammen. Oppbevar gelen i en kanne. Rør godt til du får en homogen blanding. Det beste du kan gjøre er å holde det på et mørkt sted
  2. Før du fester dette, bør du riste opp det hele forsiktig igjen
  3. Hell en generøs mengde på hendene og gni i omtrent 30 sekunder. Du bør være spesielt oppmerksom på fingertuppene og neglene.

lag såpe selv antibakteriell gel

Lagring av DIY -gelen:

Det er best å oppbevare denne gelen på et friskt og tørt sted. Dette forhindrer at alkoholen gjærer. Du kan bruke denne gelen på denne måten i opptil et år etter produksjonen.

lag såpe selv oppskrifter antibakteriell gel vask hendene

Når bør du bruke denne DIY -gelen?

Det er nødvendig oftere om vinteren enn om sommeren. I kaldt vær er bakterier mye vanskeligere å spre. Du kan imidlertid bruke den til å beskytte deg mot å bli syk når som helst på året. Hvis det er mange mennesker rundt deg som har en virussykdom, bør du bruke den til å vaske hendene oftere.

lag såpe selv oppskrifter antibakteriell gel

Hvis du er syk selv og hoster, bør du bruke den til å rengjøre hendene hver gang etterpå. På den måten ville du ikke sette andre menneskers helse i fare.

Jo, hver gang du kommer i kontakt med en skitten overflate, bør du også bruke denne gelen. Lær barna dine også. Imidlertid bør ingen av dem bruke det for ofte og uten behov.

lag såpe selv antibakteriell såpe vask hendene