To år gamle småbarn elsker å løpe rundt, leke, klatre, skrike, eksperimentere, samhandle med alt og alt og lære mer om miljøet sitt. Barn i denne alderen trenger mye fysisk, psykologisk og sensorisk interaksjon. Dette er den eneste måten de kan lære, holde seg motivert, sitte stille og oppføre seg pent. Deres uendelige energireserver kan raskt bli til sjenanse for slitne foreldre som bare vil slappe av etter en lang dag. Hvis du går tom for ideer til flotte aktiviteter, ikke fortvil. I dagens artikkel vil vi vise deg kreative og enkle ideer for håndverk med 2 år gamle barn. Sammen kan du nøyaktig etterligne dem eller bare hente inspirasjon til unike prosjekter. Det er på tide å si farvel til kjedsomhet!

Barnas kunst kan vises fantastisk som dekorasjon

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn, barn maler abstrakt kunst

Maling og håndverk med 2 år gamle barn-kreative og enkle ideer for småbarn, småbarn, bare hold deg til

Husflid med 2 år gamle barn med tanke på deres utvikling

I det andre leveåret går småbarn gjennom mange viktige utviklingstrinn. Et gjennomsnittlig 2 år gammelt barn kan nå vanligvis holde fargestifter eller børster i neven og bruke dem. Du kjenner ikke fargene ennå, men du elsker å male med dem. Du kan sakte se hvilken hånd som foretrekkes.

Barnet kan også tre store perler og bruke limpinner. Han elsker å leke med byggeklosser, blokker, gåter eller kopper. Med dette begynner småbarn i denne alderen allerede å stable minitårn. Mange begynner gradvis å delta i rollespill eller å finne på dem selv.

I denne utviklingsfasen elsker småbarn også repetisjon. Enten historier, sanger, filmer eller aktiviteter, gjennom repetisjon lærer de nye ord og utvikler viktige ferdigheter. Et 2 år gammelt barn skal allerede kunne minst 50 ord.

I stedet for perler kan du også tilby nudler til tråden

Maling og håndverk med barn på 2 år - kreative og enkle ideer for småbarnspastaer

Husflidsaktiviteter spiller en enorm rolle når det gjelder barns utvikling. Fordi håndverk med barn på 2 år ikke bare er morsomt for dem. På denne måten utvikler de små koordinasjon og finmotorikk, visuell og kognitiv oppfatning, fantasi, konsentrasjon, tålmodighet, problemløsning, selvfølelse og en rekke andre viktige ferdigheter.

Jo flere barn først klotter eller smører tilfeldige former og linjer på papir, jo raskere lærer de å kontrollere maleredskapene sine i hendene. Så kan de i senere leveår skape stadig mer komplekse og varierte former. Det er allerede bevist at jo tidligere barn begynner å male og lage håndverk, jo tidligere kan de skrive bokstaver.

Maling og håndverk er ikke bare morsomt, men også lærerikt

Maleri og håndverk med barn på 2 år - kreative og enkle ideer for småbarn som lager ansikt svampgummi

Maleri og håndverk med barn på 2 år

Når det gjelder å male og tegne med småbarn, anbefales vanligvis fingermaling. Fingerfarger er imidlertid ikke det samme som fingerfarger. Det er noen produkter på markedet som ikke bare er dyre, men også kan misfarge barns hud eller rett og slett ikke er uten helserisiko.

Hvis du bare visste hvor enkelt det er å lage fingermaling selv! Du trenger bare tre ting for denne oppskriften – 4 ss maisstivelse, 1 kopp varmt vann og flytende organisk matfargestoff. Løs først maisstivelsen i 4 ss kaldt vann. Tilsett dette til 250 ml varmt vann og kok over middels varme til det tykner. Del deretter blandingen i beholdere og rør inn fargene. Etter nedkjøling kan barn male med den.

Barn har selvfølgelig ikke lov til å leke og tegne med disse fingerfargene uten tilsyn. Med dette kan imidlertid de små allerede lære at fingrene ikke har noen plass i munnen. Ikke glem å dekke arbeidsflaten godt før du maler eller lager håndverk med barn på 2 år. Barn kan dra nytte av et miniforkle, selv om disse DIY -fingermalingene er helt vaskbare.

Hva skal dere male sammen først?

Maling og kunsthåndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn. Barn måler fingermaling

Fingeravtrykk, håndavtrykk, bilder med eller uten maler er gode forslag til maling og håndverk med 2 år gamle barn. På denne måten kan de minste trylle frem fantastiske, fargerike former på papir eller bare lage abstrakt kunst.

Du kan også legge to stykker malerpapir oppå hverandre, det ovennevnte er en mal du klipper ut på forhånd. Etter at barnet er ferdig med å male, kan du skrelle av det første lag med papir for å avsløre en figur eller form.

Alternativt kan du også bruke forskjellige frimerker. Svamper, toalettruller, potet- og eplehalvdeler kan alle brukes raskt. Noen barn kan til og med håndtere store børster i denne alderen. Når du maler og lager håndverk med barn på 2 år, må du alltid ta hensyn til deres individuelle utvikling.

Sorter bomullsballer, leker og perler etter farge og lær dem raskt

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarns regnbue farger

Små barn kan også bruke fingermaling til å male stein fra hagen

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn, malestein, fingermaling

Du kan skjære noen potethalvdeler på forhånd

Maleri og håndverk med barn på 2 år - kreative og enkle ideer for småbarn stempler potet

Enkle ideer for å lage med 2 år gamle barn

Du kan enkelt bruke farget papir, rørrensere, skumgummi, store perler og fjær, blomster, kork, pasta, blader, washi tape, toalettruller og mange andre materialer til håndverk. Det viktigste er at de ikke er giftige, ikke kan svelges av en smårolling og er fargerike. Med den kan de minste lage flotte former og design med din hjelp. Selv å rive papiret i små biter er gøy for mange småbarn, og derfor kan du også bruke gamle aviser og blader her.

Noen barn kan allerede bruke limpinner i denne alderen, noe som åpner for en hel verden av mulige håndverksprosjekter. Men hvis du også er bekymret for disse produktene, anbefaler vi følgende eldgamle oppskrift. Alt du trenger er ½ kopp mel, litt varmt vann og salt. Rør vann i melet til du får en klissete konsistens. Bland i en klype salt for å unngå mugg, og lagre deretter i en lufttett beholder.

Selv om dette limet ikke er giftig, anbefaler vi fortsatt at du bruker washi -tape til liming og håndverk i denne alderen. Disse japanske båndene er laget helt av papir, og du trenger ikke saks for å jobbe med dem. Barn kan enkelt rive av de fargerikt trykte stykkene for hånd.

Koble til fargerike popsicle -pinner med borrelås i stedet for lim

Maleri og kunsthåndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarns iskrembrikker

Maling og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn barn maler lim

Lag umettelige larver av gamle sokker

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn veldig sultne larvesokker

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn er veldig gøy for små og store, og er også veldig lærerikt for de små håndverkerne. Rull gjerne ned til slutten av vårt bildegalleri for ytterligere inspirasjon og håndverksideer.

Lag sultne dinosaurer med små fotavtrykk

Maling og håndverk med barn på 2 år - kreative og enkle ideer for småbarn

DIY -drage med en trering og lange fargerike buer

Maling og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn som drar drager diy

Til høsten får barn male på blader i stedet for bare papir

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn tegner høstløv

Lag kjærlige ornamenter til jul med saltdeig

Maling og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn for å lage saltdeigideer

Lag et papphus for barnet ditt og få det malt selv

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for smårollinger schloss haus karton

Dette mini -bylandskapet består utelukkende av washi -tape

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn washi tape stadt boden

Maling og håndverk med barn på 2 år - kreative og enkle ideer for småbarn

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn papirtallerkener søte dyr

Maleri og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn regnbue fargerike vakre

Maling og håndverk med 2 år gamle barn - kreative og enkle ideer for småbarn regnbue sky diy