bygge hagegrill diy hagedesign hagemøbler

Teglgrill – Slik kan du bygge en mursteingrill selv

Sommeren er allerede her, og mange liker å tenke på sin favoritt utendørsaktivitet – grilling i hagen! Flertallet av mennesker er ganske enkelt sinnssyke i alle aspekter etter denne opplevelsen. Du liker lukten, du liker stemningen i familien og venner som den skaper.

Alt blir enda morsommere hvis du skulle bygge din egen grill, det tror du ikke?

DIY hagegrill DIY hage ideer

Bygg hagegrillen selv

bygge en mursteingrill for å lage en hage

Egnet sted for grillen

Før du bygger grillen selv, bør du først finne riktig sted for den. Ideelt sett bør dette være i umiddelbar nærhet av hjemmet ditt. Tross alt må du bære produkter rundt hele tiden. Ikke glem å justere systemet på riktig måte med hensyn til vinden. Spørsmålene som ville være viktige i denne sammenhengen er hovedsakelig følgende:

Hvor skal lukten gå?

Hvilken side skal det brennende materialet være på? Fordi dette må skjermes slik at brannen ikke kommer dit. I utgangspunktet anbefales fjerning av trær og gress også sterkt, slik at sikkerheten til alle mennesker rundt er garantert.

Tilbered deilig mat i hagen på den selvlagde grillen

murvegggrill diy ideer hagedesign

I hvilken form vil du bygge hagegrillen?

murstein grill bygge din egen ideer hage

Forbered basen

Start nå med forberedelsen av basen for installasjon av peisen. Først må du grave ut det tilsvarende området med 10 cm. Legg deretter ut trebjelkene. Disse skal være rundt 15 cm tykke. Lag en betongblanding med vann og sement. Et lag på ca 8 cm må være på toppen. Midt i dette må det være en liten kanal. Etter dette stadiet, bør du være tålmodig og vente 48 timer til du kan fortsette med resten av prosjektet.

Prosjekt

Det neste trinnet du må gå videre til når du lager en mursteinbygd grill er planlegging. Først må mengden bestemmes. Ideelt sett bør dette være mellom 70 cm og en meter. Ovnen skal være fire til fire tommer under den. Noen prosjekter inkluderer også noen stadier der du legger de nødvendige verktøyene.

Mursteingrill – vil du også ha en i hagen din?

murstein grill bygge hage grill DIY ideer hage design hage ideer

Steg for steg

Bygg nå mursteingrillen selv trinn for trinn. Legg i to lag med murstein uten å jobbe dem på noen måte. De må plasseres riktig på betongoverflaten. Noter deg hvor mursteinene skal gå på en måte du kan forstå.

Tørre murstein sprøytes best med vann før de festes permanent. Spesialister anbefaler at dette gjøres enda en dag før byggeprosessen. Slik beholder mursteinene fuktigheten, men overflaten blir tørr.

Lag en plan i begynnelsen

murstein grill hage grill bygge selv diy ideer hage

Nå trenger du mørtel. Du kan faktisk gjøre dette selv. For dette formålet er det best å blande hydroksylkalk, portlandsement og grov sand. Tilsett nok vann. Den ferdige blandingen skal ha konsistens av slim.

Legg i det første laget med murstein, og pass på at mørtelen ikke går utover grensene du har i tankene. Fyll ut hullene mellom mursteinene med litt av blandingen. Til slutt bør du få en sunn og solid base.

Få verktøyene du trenger

murstein mørtel diy ideer

Fortsett nå å bygge din egen grill etter det samme prinsippet.

Etter å ha lagt ut hver murstein, bør du trykke på den med en tung gjenstand

murstein bygget grill hagegrill DIY

Fjern nå overflødig blanding fra mursteinene.

For hver 3-4 rad, sørg for at mursteinene er rette og se at veggene er rette. Denne fasen kan også brukes til å arbeide med sveiseelementene. Dette gjøres i en horisontal og vertikal rekkefølge. Dette vil hjelpe mørtelen til å trenge inn i hullene i mursteinene. Slik ser grillen du bygger selv ut mye mer attraktiv på slutten av dagen.

Ordne mursteinene

murstein grill bygge din egen hage grill murstein organisere DIY ideer

Legg noen metallstenger mellom de forskjellige mursteinene. Disse må være perfekt tilpasset grillens design og høyde. De støtter ikke bare grillen godt, men sørger også for et veldig attraktivt utseende.

Skjæring fra mursteinene

Vi anbefaler deg å velge en modell av grillen for å bygge deg selv fra begynnelsen, noe som krever minimal kraft i den siste demonteringen. Uansett hvor godt du oppfyller dette kravet, kan du absolutt ikke helt unngå behovet for murstein. Når det gjelder bare et stykke eller to, kan du risikere noen mekaniske metoder. Ellers er det best å bruke en elektrisk klippeapparat.

De siste radene er laget av massive murstein. Trekk deg deretter tilbake og nyt det helt nye grillområdet!

Vi ønsker deg også en fantastisk sommer og mange hyggelige timer på din egen murstein utendørs!

Design hagen grillen i murstein stilfullt og kombiner den med peisen

murstein grill hage peis diy hage

Kombiner hagepeis og hagegrill

murstein grill diy dekorasjonshage

Bygg en funksjonell hagegrill selv

murstein grillhage bygge trinn

Lag en god plan før du starter arbeidet

hagegrill bygge selv trinn design hage