Kunne du tenke deg soverommet uten de vakre nattlysene? Dette er et tradisjonelt element med en funksjonell og estetisk betydning, som du kan gi romdesignet en selvstendig karakter. Bruken av etterglød går senest tilbake til 1500 -tallet.  Selv den gang gjorde dempet belysning atmosfæren varmere og hyggeligere i nattlige miljøer. Vakre nattlys fortsetter umiddelbart å vekke assosiasjonen med avslapning og sikkerhet. Takket være dette kan du lese i ro i natten, se en spennende film eller bare ha en hyggelig samtale med venner eller partnere. Alt dette er definitivt hyggeligere med god nattbelysning. Du kan også sikre uforglemmelige øyeblikk på kvelden takket være et matchende og vakkert nattlys. Vi hjelper deg gjerne med valget.

Nattlys må sees på som en del av dekorasjonen

alt lyst på soverommet - nattlampe

Det er et passende nattlys for enhver situasjon

Før du starter søket etter det perfekte nattlyset, bør du på forhånd klargjøre hva du trenger det til. Her er noen mulige svar og forklaringer.

Uansett form ser en metalllampe alltid moderne ut

Grå design for en nattlampe

Nattlampe for bokorm

Hvis du liker å lese i sengen om kveldene og om natten, bør nattlampen gi mindre diffust lys og mer konsentrert belysning på bestemte objekter. På den ene siden vil dette beskytte dine egne øyne, og på den andre siden vil det forhindre at personen ved siden av deg føler seg forstyrret av dette lyset.

En slik nattlampe ser ekstremt feminin ut

DIY kunst - flott nattlampe

Nattlys for rekreasjon

Spredt lys er også populært hvis du liker å se på TV eller filmer på bakgrunn av dette. Det skaper også en fantastisk atmosfære for samtaler med venner og familie.

Ikke glem at nattlysene også kan avgi forskjellige farger takket være pærene eller lampeskjermen! Hvis du vil bruke dem til dekorative formål, har du et stort utvalg også i dette aspektet.

Organiske former fungerer ofte som modeller for designerlys

en stor sopp - nattlampe

Hjelp mot ulykker om natten

Av en eller annen grunn kan det hende du eller noen andre i leiligheten må stå opp oftere om natten. Kanskje det er en liten baby eller et barn i huset, eller kanskje betyr jobben din at du må våkne mye tidligere enn alle andre. En nattlampe med subtil belysning kan gjøre det mulig for deg å se tydelig når du står opp, slik at du ikke snubler eller skader deg selv. Det gir deg trygghet og forstyrrer ikke de andre mens de sover. På barnerommet kan for eksempel en subtil lyskilde fordrive de smås frykt.

Mange materialer kan kombineres når du designer et nattlys

en flott og rund nattlampe

Stilen til nattlampen din

Du må selvfølgelig velge nattlys i henhold til din interiørdesignstil. De mest populære variantene er de minimalistiske moderne lampene, som disse i landlige og vintage stiler. Disse variantene passer til de fleste moderne dekorative konsepter. Hvis du velger et nattlys i denne stilen, vil du sannsynligvis finne det enkelt å bruke det på en rekke forskjellige steder.

Nattlampen er et fokuspunkt i dette soverommetNattlampe - litt for stor

Materialet

Materialmangfoldet er stort, og det øker også friheten for designkonseptet ditt. Nattlamper kan være laget av tre, metall, glass, keramikk eller PVC. Selvfølgelig er det også kombinerte varianter, som du kan bruke til å lage en referanse til forskjellige dekorative aspekter av interiøret ditt samtidig. Det samme gjelder utvalget av farger og former som brukes til nattlys.

Du kan også sette nattlyset på gulvet

Liten og sjarmerende nattlampe

Andre tips og ideer

Det dekorative potensialet til nattlys utvides også med moderne teknologi. Lysintensiteten og fargen kan settes annerledes. Med de forskjellige modellene kan du bytte mellom dem ved å trykke på en knapp eller med andre metoder. En lampe kan derfor ha en rekke dekorative effekter. I noen modeller kan lampebenet til og med bøyes, noe som har funksjonelle og rent dekorative fordeler.

Armaturer med metallisk finish er flotte aksenter i interiørdesign

Nattlampe - gyllen lampe - god idé

Rett sted for en nattlampe

Når du velger et sted, bør du være veldig praktisk. Tenk nøye gjennom situasjonene der du vil bruke nattlyset. Hvor trenger du lyset, vil du bruke lampen alene eller sammen med noen andre? Hvis du leser med partneren din samtidig, kan det plasseres et nattlys på veggen mellom de to. På barnerommet kan den plasseres på et nattbord mellom de to sengene.

Hvis du trenger mer uavhengighet, trenger du naturligvis flere nattlamper på de riktige strategiske stedene i leiligheten. Det er ingen nattbord i flere moderne og små soverom. Nattlampen kan festes til veggen for å spare plass. Du kan også velge en større gulvlampe, som da også fungerer som omdreiningspunktet i rommet.

Nattlysene har derfor et stadig bredere potensial innen interiøret. Bruk dette til å berike livet ditt og gjøre det mer behagelig.

 La deg inspirere av ideene våre!

Det er fint når en nattlampe korresponderer i sin farge og form med resten av dekorelementene

Nattlampe - landlig idé

Gulvlamper er ofte en spesielt praktisk løsning

Nattlampe - flott belysning på soverommet

Nattlampe - hvit og blå

Nattlampe - to kunstverk

Nattlampe på et nattbord i tre

Lampen er et perfekt pryd for dette monokrome designkonseptet

Nattlampe - bredt hvitt lys

Nattlampe i flott metall

Nattlampe - høy svart lampe

Nattlampe - interessant modell

Nattlampe med et gyllent design

Det er fantastiske dekorasjonskonsepter med flere nattlys

Nattlampe - flott par over sengen

Nattlampe - mye tekstil inni

Nattlampe - hvitt soverom

Nattlampe - fantastisk belysning

Nattlampe - fantastiske ideer med den

Nattlampen er en av de mest særegne delene i interiøret her

Nattlampe på en flott ramme

Nattlampe på et flott nattbord

Nattlampe i et flott soverom

Nattlampe i en vakker grønn farge

Nattlampe mellom to senger

Den ovale lampeskjermen er en motsetning til de rektangulære dekorative formene i dette rommet

Svart vakker oval nattlampe

Vintage stil - nattlampe

fantastisk idé for en nattlampe

flott rund nattlampe i hvit farge

vakker konsu-lignende lampe nattlampe