Bytt strømleverandør ved flytting

Bytt strømleverandør ved flytting – du bør ta hensyn til dette

Boksene er pakket, avtale på registreringskontoret er gjort og flyttingen er nært forestående: Mange tar innflytting i en ny leilighet som en mulighet til å bytte strømleverandør. For hvis du flytter, havner du automatisk i den for det meste dyre grunntjenesten.

Dette kan unngås ved å komme i forkant av trekket foretar en sammenligning av strømleverandører og bytte strømleverandør på nettet.

34 prosent av husholdningene får fortsatt dyre grunnleggende tjenester

Ifølge Federal Network Agency byttet 13 prosent av forbrukerne strømleverandør i 2014. Imidlertid er rundt 34 prosent av forbrukerne fortsatt i lovfestet grunnforsyning medfølgende. Dette er vanligvis en av de dyreste regionale tariffene og gir knapt noen økonomiske fordeler for husholdningen. Federal Network Agency og forbrukeradvokater anbefaler derfor å bytte strømleverandører som et økonomisk fornuftig tiltak som også utøver press på det frie strømmarkedet og dermed har en positiv effekt på det generelle prisnivået.

Oppsigelse fra basistjenesten

Alle som flytter og mottar grunnleggende forsyninger på sitt gamle bosted, kan gi varsel om to uker. I oppsigelsesbrevet bør du påpeke det forestående trekket og kunngjøre flyttingsdatoen. Dette fullfører oppsigelsen, og du bør raskt finne en ny strømleverandør på ditt nye bosted. Som regel tar det tre til seks uker å bytte strømleverandør. Hvis du ennå ikke har valgt en alternativ strømleverandør når du flytter inn, vil du også falle tilbake til grunnforsyningen. Det er imidlertid ikke for sent: hvis du bestemmer deg for en senere ny strømleverandør, Dette tar vanligvis over opphør av den gamle kontrakten.

Designerlamper i form av en lyspære

Bytt strømleverandør ved flytting av lyspære

Oppsigelse av en alternativ strømkontrakt

Hvis det derimot ble inngått en alternativ strømkontrakt for forrige bosted, er ikke oppsigelse garantert. Dette avhenger vanligvis av kontraktsdetaljene. Hvis det nye bostedet også er en del av strømleverandørens leveringsområde, er det sannsynlig at kontrakten fortsatt vil eksistere. I noen kontrakter er det også den såkalte “Flyttingsklausul” som gjør at forbrukeren kan benytte seg av den spesielle oppsigelsesretten ved flytting og velge ny strømleverandør. I dette tilfellet må forbrukeren kansellere seg selv, dette kan ikke overtas av den nye strømleverandøren.

Du trenger denne informasjonen for endringen

Hvis du har bestemt deg for å bytte strømleverandør, er noen få detaljer nok til å gjennomføre en elektronisk sammenligning av strøm og starte endringen. Dette inkluderer:

• Årlig strømforbruk i kilowattimer (fra siste strømregning)

• Strømmålernummer

• Måleravlesning

• Innflyttingsdato

Hva skal jeg gjøre hvis jeg vil beholde min gamle kontrakt?

Leverandøren bør informeres om seks uker før den planlagte flyttingen. Som regel fortsetter levering av strøm til den nye adressen sømløst. Ytterligere levering er bare ikke mulig hvis det nye bostedet ligger utenfor leveringsområdet til den gamle leverandøren.

Bytt strømleverandør ved flytting

Bytte av strømleverandør ved flyttetips