integrert belysning hjemme kjøkken hvite møbler

Integrert belysning hjemme – Installer belysningen på rommet riktig

Vil du lære å vurdere behovet for lys på rommet ditt riktig? Vil du bestemme riktig høyde på armaturen og forstå de andre viktige lysreglene? Denne artikkelen er ment å gi deg verdifull hjelp i denne forbindelse.

 Med det riktige lysvalget ser det ut til at husene våre åpner seg som en blomst. Denne suksessen kan oppnås spesielt godt med innebygd belysning. Denne typen lamper bidrar til å skape et lyst rom mye bedre enn noen annen lysarmatur. Det er helt klart vår mening. Derfor har vi dedikert denne artikkelen til de innebygde lysene.

Lysdesign er en vitenskap og en kunst på samme tid

integrert belysning hjemme kjøkkenhyller bordstoler

Bestem riktig effekt!

Kjenner du en veldig enkel formel for å finne ut det brukte lyset i rommet? Nå skal vi avsløre en til for deg! Beregn først det totale arealet i rommet som skal belyses. Deretter bør du multiplisere resultatet med 15. Du har nå den totale effekten som kreves for å belyse rommet.

Nå en liten oppgave: hvis rommet ditt er 5 x 6 meter, er området inne 30 kvadratmeter! Nå bør du multiplisere det 15 ganger, og du får omtrent 450 watt!

Formen på belysningen

De innebygde armaturene med vidvinkel er den beste løsningen for belysning av omgivelsene. I noen tilfeller må du fokusere på dette. Så du får bedre lys gjennom de smale vinklene når du belyser visse områder.

Ved å bruke lampens riktige form kan du øke effektiviteten

Integrert belysning hjemme stue putebord bilde

Bestem riktig antall lys

Har du allerede beregnet antall watt du trenger for rommet ditt? Hvor mange lyspærer vil du integrere? Del den brukte bomullen med ønsket antall lamper. Resultatet viser deg hvor mange watt lyspærene skal ha.

LED eller halogenlampe

Begge løsningene kan være gode, men du må være oppmerksom på deres forskjellige prestasjoner. Tilsvarende en 5 watt LED er en 40 watt halogenlampe. Vanligvis er det en lapp på emballasjen.

Fordel lysene med en gang i rommet

Ikke bare antall lamper og kapasitet, men også riktig fordeling i rommet er avgjørende. Da har du best effekt.

Dette er selvfølgelig bare generelle retningslinjer, og noen du må hoppe over hvis rommet har en annen form.

Det er viktig at du til slutt oppnår en harmonisk atmosfære. Du vil allerede føle det, der du bør fjerne eller legge til det ene eller det andre på lampen.

En meter skal være avstanden mellom lysene og også mellom dem og kanten av taket

integrert belysning hjemme soveromsvegg

Vedlegg av ytterligere konstruksjoner

Hvis du ikke bor på loftet, vil du mest sannsynlig ikke kunne tenne lys uten å risikere konstruksjonen. I dette tilfellet må du sette opp en struktur som henger under for å integrere lysene der. Du kan se en slik løsning i rommet nedenfor.

Reguler lysstyrken

Bruk det moderne tilbehøret for å regulere lysintensiteten. På denne måten vil du ikke kaste bort unødvendig energi, og du vil også kunne tilpasse lyset til stemningen og anledningen. Som et resultat vil lyspærene også vare lenger.

Skill armaturene etter soner

Du kan også ha et par stasjoner som du slår på lysene fra. Så du trenger ikke alltid å slå på alle lampene samtidig.

Vil du ikke belyse kunstverket ditt med kardanlyset?

integrert belysning hjemme innebygd peisestue

Velg et synspunkt

Det blir et vakkert fokuspunkt i rommet. Du kan eksperimentere med lyset til du får den beste effekten. Gimballysene har den nødvendige fleksibiliteten fordi de kan roteres, bøyes og vrides.

Den samme typen lys er også veldig egnet for visse puteområder. Du kan sitte i stolen under installasjonen. På denne måten kan du se om du har oppnådd det optimale lysfallet. Skulderen og hodet ditt bør ikke blokkere lysstrålene.

Å gjøre belysningen på badet virkelig effektiv kan vise seg å være en svært vanskelig oppgave

integrert belysning på håndvasken

Bland sammen lysene på badet

Vanligvis kan de beste resultatene oppnås med forskjellige typer belysning.

Lysekronene fungerer best i sanitærområdene. To sterke lys bør plasseres nær vinduet. Områdene de arbeider med bør definitivt overlappe hverandre.

Du trenger lamper på badet som er motstandsdyktige mot fuktighet. Dette vil forhindre ubehagelige ulykker på badet.

Bruk lys i uteområdet, som er beregnet på fuktige områder

integrert belysning hjemme utendørs minimalistisk

Fordi det kan bli fuktig selv på verandaer og terrasser. Fordi disse kan utsettes for regn, snø og tåke, og da trenger du din sikkerhet.

Vil du gjøre huset ditt lysere? Vil du at hjemmet ditt skal oversvømmes av lys? Ta deretter planleggingen av lysene på alvor. Tenk konstruktivt og hold deg oppdatert med alle nyhetene som er ute på markedet.

Vi håper du liker det!

 Integrert belysning på hjemmekontoretintegrert belysning på hjemmekontoret hjemmekontor skinn

Mørk atmosfære på badet

integrert belysning hjemme innfelt taklamper badRustikt kjøkken – tremøbler, kombinerte hengelamper og takbelysning  integrert belysning hjemme kjøkken rustikt tre