Koselig atmosfære gjennom riktig stue belysning

Romklimaet er ikke utelukkende, men i avgjørende grad, bestemt av den respektive belysningen. Kaldt, hvitt lys, for eksempel, som det finnes på mange åpne kontorer, inviterer deg neppe til å dvele i stua hjemme. Et gjennomtenkt belysningskonsept som er individuelt tilpasset rommet får det beste ut av det aktuelle rommet. Det er utallige forskjellige muligheter.

Ulike belysningskonsepter

Med et sammenhengende belysningskonsept får hver stue atmosfære og kan også sikre at atmosfæren raskt kan endres ved å bruke forskjellige lamper som er plassert på forskjellige måter. For å spise lunsj med barna i stua, er det et annet lys enn i en koselig lesekveld på sofaen. Ideelt sett har du minst to belysningskonsepter for hvert rom som lar deg reagere fleksibelt på anledningen. Du trenger ikke å gjøre komplekse beregninger eller lignende, selv med små aksenter som en gulvlampe, en spotlight eller en dimmer, kan hvert rom innhylles i en helt annen atmosfære. Hva bør du tenke på når du planlegger?

Koselig atmosfære gjennom riktig stue belysning

Økologiske aspekter

Når det gjelder å velge riktig belysning av boarealet, må økologiske aspekter absolutt også tas i betraktning. Det ville være mest miljøvennlig hvis rommet får det så godt som mulig med dagslys, og hvis det ikke er behov for ekstra belysning. Men du trenger ikke falle tilbake på levende lys når det gjelder økologisk fornuftig belysning. Moderne LED -spotter tilbyr for eksempel veldig god lysytelse med svært lavt strømforbruk. Hvis du tenker på et belysningskonsept, bør du definitivt inkludere disse LED -spotene i systemet. Det er imidlertid ikke tilrådelig å bruke såkalte energisparende lamper. Selv om disse også er preget av lavt strømforbruk, inneholder de giftige stoffer og er derfor ikke å betrakte som spesielt økologiske

Innfelte LED -spotter

LED innfelte spotlights er også egnet for effektivt belysning av gangen eller korridorer. Siden de er svært energieffektive og også har lang levetid sammenlignet med andre lys, er LED-lamper et fornuftig valg når det gjelder effektiv belysning. Disse lysene er preget av høy kvalitet og lave kostnader. Selv om LED -lysene var kalde og ubehagelige inntil for noen år siden, er de i dag tilgjengelige i utallige lyse farger. Mer informasjon finner du på: http://www.led-einbaustrahler.net/

Mer enn bare lys

I tillegg til den faktiske funksjonen med å bringe lys inn i mørket, kan lamper også gi designelementer. Først og fremst bør du sørge for at du føler deg komfortabel når det gjelder å designe belysningen. Det er ikke helt nødvendig å ha kompliserte parametere, Watt -tall eller lysspektre å vite for å avgjøre om et lys oppfattes som hyggelig eller ubehagelig. Det kan lønne seg å eksperimentere litt med forskjellige lys og lamper til du har funnet et endelig belysningskonsept. De som føler seg komfortable i sine egne fire vegger, er mer balanserte og avslappede i hverdagen. Riktig lys kan forbedre feel-good-faktoren betydelig.