LED -belysning utenfor trapper fortau gangsti blå farge moderne

Kule leveideer for indirekte trappelys utendørs

Hagen kan være fantastisk om natten. Men vi mennesker kan ikke se veldig godt om natten, og det kan derfor være farlig, spesielt hvis du tråkker på ujevne overflater.

Men med riktig belysning kan du gjøre dette potensielt farlige området til et høydepunkt.

Ideelt sett bør du ha nok lys rundt trappene og også i nærheten av trappene slik at du kan gå trygt. Dette kan være veldig enkelt noen ganger. Du trenger bare litt lys på begge sider.

Men, som det er så ofte i moderne design, kan du kombinere det praktiske med det estetiske.

Hvis du uansett planlegger utendørs trapper og trinn, er det flere alternativer for utendørs belysning å vurdere. Du kan for eksempel bruke downlights eller sidelys, disse kan også bygges inn i brystning og rekkverk. Dette kan gjøre landskapet ditt enda mer spesielt.

Vis deg selv til situasjonen – moderne utetrapp med belysning

moderne utvendig trapp med indirekte belysning tretrapper

Trappelys kan være helt normalt, eller det kan være et kunstverk. Geometriske utskjæringer på hvert stigerør gir tilgang til mye lys her. Men det du faktisk ser er de forskjellige mønstrene.

 For smale trapper kan det være aktuelt å bruke mønsteret bare én gang.

Gjenta det samme mønsteret på hvert påfølgende nivå skaper en nydelig effekt

moderne utvendig trapp med belysning innebygde steintrapper

Men hvis det er snakk om å tenne en større trapp, kan flere lys grupperes rundt hvert stigerør

moderne utvendig trapp med belysning innebygd sittegruppe veranda

Lange og lave trapper kan være fantastiske for orientering om natten

moderne utvendig trapp med innebygd lysende steinbasseng

Med lys vil du utvide stigerøret og dermed forbedre utsikten.

Så dine gjester vil være trygge.

Hold ting enkelt

moderne utvendig trapp med belysning innebygde hagestentrapper

Noen ganger er lysene rundt trappene alt du trenger. Stilen til disse lysene passer godt i hagen. De har like mye dekorativ verdi i løpet av dagen.

Indirekte lys

Moderne utvendig trapp med belysning, treområde ute Lys for de øverste lagene på rekkverketmoderne utvendig trapp med belysning innebygd veranda rekkverk

Et annet ganske brukervennlig alternativ som også fungerer bra på terrasser, er lysene til de øverste lagene på rekkverket og downlights som kan integreres i stolpene.

De fleste av disse tilbehørene er enkle å finne, og ettermontering av en eksisterende trapp på verandaen burde ikke være en spesielt vanskelig oppgave.

Utsikten ned

moderne utvendig trapp med belysning av steinplanter

Lysene, som ser nedover i stedet for oppover eller til siden, bidrar til en fantastisk effekt: De skaper myke bad rundt trappene. Det er nok lys til å se hvor du skal dra. Men samtidig skinner det ikke direkte i ansiktet ditt. Du trenger ikke å belyse hvert trinn. Du trenger bare så mye lys for å føle deg trygg.

Se sidelengs

moderne utvendig trapp med belysningsvindu fasade

Sidelysene gir deg en glans rundt trappene. Her har vi en lampe i hjørnet av hvert trinn. De er ikke robuste, men gir nok lys om natten.

Bland tingene sammen

moderne utvendig trapp med minimalistisk belysning

Når det gjelder lys og design, bør du være i stand til å overvinne grensene. Noen ganger fungerer kombinasjonen av forskjellige lys fantastisk. De dramatiske trinnene som stiger over gresset er fullt opplyst. Det er det riktige uttrykket her! Fordi andre rett og slett er nedsenket i lys som flekker ut hjørnene.

Dette lyset understreker dette arkitektoniske elementet og det omkringliggende landskapet. Men den har også en veldig praktisk funksjon: den sikrer sikkerhet på disse ikke-formelle trappene uten rekkverk. Til sammenligning: de lange trappene bak den trenger bare silkelys for å være opplyste og trygge.

Individuelle lys i midten av hver stigerør sørger for riktig belysning

moderne utvendig trapp med indirekte belysning

Det bidrar også til ekstra belysning i rommet. Det ser bare interessant ut! Du har nok lys gjennom lysene på gulvet og på rekkverkene og samtidig – nok skygge til at det hele virker mer interessant.

Sekundært lys rundt hele inngangen får deg til å føle deg velkommen her

moderne utvendig trapp med belysning innebygd garasje bakgård

Dette ble oppnådd gjennom en blanding av downlights. Du har et tradisjonelt lys over porten slik at nummeret kan sees på den. Resultatet: et varmt og innbydende lys.

Design din egen måte

moderne utvendig trapp med innebygd indirekte LED-belysning

La oss se på eksemplet her: Du trenger ikke downlights her, men lampene definerer øvre og nedre områder. De representerer et sterkt dekorativt element. Det hvite glasset gjør det mulig å skinne gjennom lyspærens tegn.

Vi ønsker deg lykke til og håper at vi har vært til hjelp!

Moderne utvendig trapp med innebygd belysning LED blått lys

De tidligere eksemplene hadde alle en ting til felles: De var ganske motvillige. Kanskje du vil berike en av disse ideene ved å legge til et rødt, blått eller annet lysarmatur?