Hvis du vil forvandle hjemmet ditt til en ekstraordinær atmosfære med en eksklusiv teft, bør du definitivt prøve Murano -glass. Det regnes som det dyreste og edle glasset av alle. Den tusenårige tradisjonen, streben etter perfeksjon av glassblåseren og den velbevarte produksjonshemmeligheten er noen av de viktigste årsakene til dette. I tillegg er det selvfølgelig den makeløse glansen og livlige fargene i tillegg til den flytende letthet som hvert stykke utstråler fra dette glasset.

autentisk muranoglass

Hva er egentlig Murano glass?

Det edle glasset har blitt produsert på den lille øya Murano i Nord -Venezia siden slutten av 1200 -tallet. Det er en eldgammel glasskunst, som allerede er den gamle Egypterne og romerne visste det. Dette ble gjenoppdaget og videreutviklet av de venetianske glassblåserne. Av frykt for store branner ble det i 1291 bestemt ved et offisielt dekret av Doge Pietro Gradenigo at hele glassproduksjonen skulle legges ut fra Venezia til øya Murano. En annen årsak til dette var frykten for å miste produksjonshemmeligheten gjennom utenlandsk spionasje. Det var derfor alle glassprodusenter på Murano var forpliktet til å forlate øya bare med spesiell tillatelse og bare for å gi glastradisjonen videre fra far til sønn.

Murano glass produksjon

I prinsippet er Murano -glass laget av kvartssand, brus og kalk, som har et visst forhold til hverandre og blandes med andre mineraler og ingredienser, hvorav noen fortsatt er hemmelige. Denne blandingen blir deretter oppvarmet i ovner ved over 1200 grader Celsius i flere timer, og gjør den til rennende glass. Selve utformingen av glassbildene tar da bare noen få sekunder til glassmassen stivner igjen. Det utføres ved hjelp av spesielle metallpinner og andre verktøy. Flere slike oppvarmings- og kjølesykluser kreves før en glassskaping er fullført.

murano glass vase

Hvordan gjenkjenner du ekte Murano -glass?

Glassprodusentens signatur eller et ekthetsbevis fra den faktiske glassprodusenten er blant de viktigste symbolene som står for autentisitet. Ikke bli forvirret av etiketter som “Murano Style”, “Made in Italy” eller “Made in Venice”. Fordi originalt Murano -glass bare burde "Laget i Murano" stå.

Det er også noen optiske funksjoner som hjelper deg med å identifisere ekte glass. Først og fremst er det de karakteristiske bittesmå luftboblene som er merkbare inne i glasset. I tillegg er det en viss asymmetri for hver Murano -glassskaping, så vel som glassets umiskjennelige farge. I de fleste tilfeller bruker de erfarne glassblåserne den såkalte infusjonsteknikken, der de impregnerer ekte gull og sølv i glasset. Dette er fordi det neppe kan etterlignes av andre glassprodusenter eller forfalskere. Sist, men ikke minst, bør du ta hensyn til Pontil -merkingen. Dette ser ut som et lite arr som ligger igjen på det ferdige glassobjektet når glassmakeren bryter den såkalte Pontil-stangen.

murano glass dekorasjon ideer

Slik integrerer du Murano -glass i ditt eget hjem?

Avhengig av livsstil og personlige preferanser, kan du velge forskjellige glasskreasjoner. Noen av de mest dyrebare og populære er Designer lamper laget av Murano glass. Hvis du liker venetiansk eller florentinsk stil, vil synet av en lysekrone i Murano etterlate deg målløs. Filigran, fargerike elementer ser nesten ut som et eventyr, og de flytende formene skaper en leken letthet i rommet.

fantastisk lysekrone i murano glass

Selv retro -fans vil definitivt få pengene sine med Murano -glass. Fordi du allerede kan finne mange hengende eller gulvlamper samt tak-, vegg- og bordlamper laget av edelt glass, som har en kult retro -design.

moderne murano glasslampe

I tillegg til Murano -lamper kan du selvfølgelig også velge annet hjemmetilbehør som vaser, glass, karaffer, boller, speil, bilderammer eller forskjellige statuetter. Disse vil definitivt gi hjemmet ditt en umiskjennelig sjarm.

Murano glass moderne møbler ideer vaser

Når du gjør ditt valg, må du kontrollere at det er ekte og av høyeste kvalitet. Du bør derfor definitivt stole på en pålitelig forhandler. Ta deg tid og finn dine helt spesielle kunstverk laget av Murano -glass!

ekte murano glass kunstverk

hjem tilbehør laget av murano glass-størrelse

innredning med lysekroner i murano glass