Den store magiske tilstedeværelsen av uforglemmelige øyeblikk utendørs kommer ikke fra musikken eller den hyggelige samtalen. Det kommer fra lyset. Følelsen av en utrolig atmosfære, som vi fortsatt vil huske om ti år fra nå, kommer fra den magiske utendørsbelysningen. Og jo mer du har, jo bedre. Tross alt er hagen din ikke bare der om dagen, men også om natten. I løpet av dagen kommer han Magi fra blomstene, om natten fra lyset. Tenk deg øyeblikket når hagefesten er i full gang og du går ut på balkongen for et glass vin i det fri. Eller hvis du bare ser ut av vinduet. Da er god belysning det som gjør uterommet ditt til et fabelaktig paradis. Alt uten å måtte vente på soloppgang. Men hva er det som skaper et godt lys? Vi gir deg noen effektive LED -belysningsideer og nyttige tips for å gjøre drømmene ute.

LED -belysningsideer – en midtsommernattsdrøm

Omdesign terrasser og balkonger. LED -belysningsideer for uteområdet. Verandaer dekorerer mye lys

De tre lagene med belysning som du kan bruke i uterommet

 • Omgivende belysning: Dette er en form for belysning som ikke har noe spesifikt formål, men som rett og slett skaper en viss stemning. Eksempler kan være søte feelys på et gjerde, brystning eller et tre i nærheten.
 • Applikasjonsbelysning: Belysning som oppfyller en bestemt oppgave.

  For eksempel for å belyse trappene, grillen, sittegruppen eller et visst pryd på ytterveggene i huset ditt.

 • Aksentbelysning: Dette brukes til å belyse et veldig spesifikt område av hagen som skal gi visuell interesse. Det kan for eksempel være et spektakulært blomsterbed. I noen tilfeller fungerer selve lyslegemet som en dekorasjon og fremheves av lyset.

Når du planlegger, husk alltid at du ikke prøver å gjenskape skjønnheten og fargene i hagen i dagslys ved å legge til utendørs belysning i hagen din om natten. På kvelden er det mange flere unike kontraster, silhuetter og fremhevede funksjoner. Dra nytte av dette og gjør hagen din til et mystisk sted for drømmer.

Uterommet ditt kan se veldig annerledes ut om natten

Omdesign terrassen og balkongen. LED -belysningsideer for uteområdet. Taklamper for verandaen og terrassen

LED utendørs lys og hvordan du effektivt kan sette dem opp

LED utendørs lys fungerer annerledes enn konvensjonelle lyslegemer. De er små, solide lyspærer med en usedvanlig lang levetid (60 000 timer og mer), betydelig lavere energiforbruk (opptil 90% mer effektive) enn konvensjonelle belysningsløsninger, lavere vedlikeholdskostnader og større sikkerhet.

Mesteparten av tiden, når folk tenker på lysdioder, tenker de på sterkt hvitt lys som etterligner dagslys. LED utendørs lys kan faktisk ha flere forskjellige farger. Fargetemperaturen til en lyspære, uttrykt i Kelvin (K), indikerer om lyspæren avgir varmt eller kaldt hvitt lys. Generelt er alt under 4000K varmt i fargen, mens alt over 4000K er kaldt eller blåaktig hvitt. Tre, planter og jord ser vanligvis best ut i varmt lys, mens sement, stukk eller vannoverflater ser bedre ut under kjølig hvit belysning. I det følgende viser vi deg noen gode LED -belysningsideer og tips for den perfekte implementeringen av lysene dine.

Moderne fasiliteter med elementer fra industriell stil og minimalisme drar mer nytte av hvite lysdioder

Omdesign terrasser og balkonger LED -belysningsideer for utendørs vegglamper, hvitt lys, moderne

LED -belysningsideer og tips for terrassen eller balkongen din

 • Stier til huset, verandaen, garasjen eller hageskuret bør alltid være godt opplyst for å unngå snublende farer. Samtidig er det viktig å ikke overdrive. En avstand på ca 3-5 meter er tilstrekkelig. Ellers risikerer du å få stiene til å ligne en minibane.
 • Varmt lys gir et romantisk preg, men det kan få noen trær og busker til å se tørket ut. Hvitt lys med et blått filter, derimot, gjør plantens grønne blader mer intense i fargen.
 • Du kan ikke bare bruke lys til å trekke spesiell oppmerksomhet til dine favorittområder. Du kan også bruke mørket til å kamuflere områder du ikke liker, for eksempel.
 • Pass på at lyset ikke kommer direkte inn i vinduet ditt eller naboen.
 • Unngå lys laget av jern, da dette metallet raskt kan ruste ved høy luftfuktighet. Rustfritt stål, messing og kobber er bedre valg. Over tid kan det også utvikles en patina her, men det vil vare mye lenger.

Lys opp stier og stier, men vær alltid oppmerksom på avstanden mellom lysene

Omdesign terrasser og balkonger

Teknikker og LED -belysningsideer for å fremheve dine beste utvendige elementer

 • Hvis du vil belyse et stort blomsterbed eller annet planteområde i hagen eller verandaen, er det bedre å bruke flere mindre lys enn en enkelt stor enhet. Dette skaper en serie forsiktig overlappende lyskilder som er fri for gjenskinn. Det samme gjelder sittegrupper og dekorasjon.
 • Bruk LED -strimler eller stenger for å skissere kantene på et blomsterbed.
 • Utnytt reflekterende overflater fullt ut i utsiden. De kan brukes til din fordel ved å spre lysstrålene over et stort område.
 • Farget lys kan fremkalle forskjellige følelser i visse tilfeller og bør derfor velges nøye. Du kan finne ut mer om dette her lese.

Lyktene gir en romantisk stil og mykt lys

Omdesign terrassen og balkongen. LED -belysningsideer for utendørslanterne med varme lysbaner

Enten du vil lyse banen på mørke kvelder eller lage et tiltalende og innbydende uteområde. Utendørslys har mye å tilby. La disse LED -belysningsideene og tipsene fungere på deg, lene deg tilbake og nyt drømmehagen om natten. Du vil garantert bli en nattugle!

Omdesign terrassen og balkongen. LED -belysningsideer for uteområdet belyser trappen godt kolonne