Når du bor og møblerer, blir gangen ofte neglisjert sammenlignet med de andre rommene, der du bor lenger. Inngangspartiet er faktisk telefonkortet til hvert hjem. Fordi denne plassen er den første besøkende får se. Ikke bare det. Gangen eller korridoren skal ikke undervurderes, for det er dit du kommer og går igjen, nøkler, sko og strøk lagres her, det siste blikket i speilet finner sted her og lagringsplassen til posen stressende dag er selvfølgelig her igjen. Riktig belysningsdesign på dette viktige grensesnittet er derfor av grunnleggende betydning. Vi vil se nærmere på dette i de neste linjene og gi deg viktige råd om du trenger en taklampe i gangen og hvilke ekstra lyskilder som anbefales.

Finn den rette taklampen i gangen

taklampe gangbelysningsdesign riktig

Taklys i gangen som grunnbelysning

Uansett om du har en lang, smal gang eller en romslig gang, er riktig belysning viktig. Og i de fleste tilfeller ligger hemmeligheten i blandingen eller, mer presist, i kombinasjonen av forskjellige lyskilder. Dette prinsippet gjelder faktisk ikke bare for inngangspartiet, men også for alle andre rom.

Avhengig av funksjonen har hvert rom sine helt spesifikke behov for lys.

Et vellykket lysdesign sikrer ikke bare perfekte lysforhold, men også et koselig eller, avhengig av krav, stimulerende lysstemning. Du bør derfor først tenke på passende, solid grunnbelysning. I dette spesifikke tilfellet er dette et taklys i gangen. Festet direkte til taket, avgir dette jevnt lys og gir en god lysbase som du kan bygge på.

Moderne design og perfekt funksjon i ett

taklampe gangveggdesign

Det som er viktig her er den såkalte fargetemperaturen, som måles i Kalvin. Avhengig av nivået på Kalvin -verdiene, er det valgte lyset enten varmt hvitt, nøytralt hvitt eller kjølig hvitt. Et lavere tall betyr at lyset er varmere og mer koselig og et høyere tall indikerer et sterkere, våkent lys.

Velg forskjellige lys for hvert rom

taklampe korridor fargetemperatur kalvin

I tillegg til fargetemperatur spiller andre kriterier også en viktig rolle når du velger riktig taklampe i gangen, for eksempel å spare energi og skape en koselig atmosfære. Heldigvis finnes det allerede lysdioder og energisparende lamper på markedet som garanterer høy ytelse til lave kostnader. Du kan selvfølgelig finne disse lysene i alle fargetemperaturer. De dimbare versjonene av armaturene, inkludert farget lys etter ønske, gir kosefaktoren.

Eksperimenter med forskjellige nyanser av lys, selv med lyset

moderne taklampe gangfargelys

Kombiner taklampen med andre lyskilder

Som allerede nevnt, er bare en taklampe i gangen aldri nok for et godt lysdesign. For å gjøre dette trenger du absolutt riktig ekstra lys, og dette kan fås fra forskjellige lyskilder. Vegglamper brukes for eksempel veldig ofte som et tillegg til taklampen, i tillegg til mye indirekte belysning som LED -strips, innfelte spotter, takvasker eller spotlys. De siste anbefales spesielt hvis du vil sette betongobjekter som kunstverk eller bilder i rampelyset.

Gi gangen din et spesielt, kunstnerisk preg!

taklampe gangen ledet lys

For de som ganske enkelt ikke vil ha en taklampe i gangen, kan grunnbelysningen lages ved hjelp av en hengende lampe. Avhengig av form og størrelse på gangen eller gangen kan du velge de riktige hengelampene, som for øvrig også gjelder taklamper.

Følgende gjelder generelt for gangen: det er best å bruke nøytralt hvitt dagslys! Dette bringer en balansert, munter lysstemning inn i rommet og sikrer en koselig atmosfære rett ved inngangen. Den kan dimmes og kombineres med andre lyskilder for å oppnå mer balanse og en enda hyggeligere hjemkomst.

Du kan også bruke lys til å designe visittkortet til hjemmet ditt!

taklampe gang rektangulær form

taklampe i gangen optimal belysning

Kombiner flere lyskilder i gangen

taklampe i gangen bordlampe spotlights

taklampe i gangen indirekte lyskilder

Ta vare på det bestemte

luksus taklampe i gangen

Vegglamper kan også brukes som grunnbelysning i gangen

taklampe i gangen vegglamper veggedesign

Gangen utvides optisk med et større speil

taklampe i gangen taklampe veggspeil panorama

Innfelte flekker gir mer komfort

taklampe i gangen innfelt gang

taklampe i gangen innfelte spotlamper

For den subtile, minimalistiske smaken

Taklampe i gangen

taklampe i gangen hengende lamper

taklampe i gangen hengende lamper

taklampe i gangen og vegglampen

Hengende eller taklamper med eventyrpynt gir en unik teft

taklampe gang hengende lamper med ornamenter

Med takspots kan du dyktig sette opp bilder eller kunstverk

taklampe i gangen