Tips til rombelysning

Godhetsfaktoren i en leilighet avhenger ikke bare av møblene, men spesielt også av riktig belysning. Hver lyskilde kan belyse et rom, men det betyr ikke at du vil føle deg komfortabel i det. Hva bør vurderes før du kjøper en ny lampe?

De forskjellige typer lys:

I løpet av tiden har ikke bare lampemodellene stadig blitt endret, det er også blitt “oppfunnet” en rekke lyspærer, som sikrer et bredt spekter av valgmuligheter. Fra funksjonell arbeidsbelysning til koselig lys i hjemmet: det finnes en rekke forskjellige lyskilder:

  • Halogenlamper: hovedsakelig funksjonelt lys, som klart og hvitt lys
  • Lysrør: gang funksjonelt lys, nå oftere og oftere i oppholdsrom også
  • Energisparende lamper: økonomisk i forbruk, men ofte ikke veldig attraktivt i utseende
  • LED lamper: lavt energiforbruk, lang levetid og svært variert

De konvensjonelle lyspærene har ikke hatt noen eksistensrett i noen år nå. Takket være den fjerde fasen av EU -utgangen fra glødelamper, måtte alle lyspærer fra 15 watt til 40 watt si farvel. De regnes som energiforbrukere, fordi ca. 95% av den nødvendige strømmen omdannes til varme og bare 5% til lys.

Tips om direkte og indirekte belysning av rommet

De lyse fargene

de forskjellige lyspærer Takket være de forskjellige “lyse fargene” kan de sikre komfort og tilstrekkelig belysning. LED-lys er for eksempel tilgjengelig i kaldt-hvitt eller varmt-hvitt lys, og skaper dermed en individuelt valgbar atmosfære. Hvis en dimmerbryter brukes, kan den også brukes til å stille intensiteten.

LED -belysning ser ut til å være fremtidens belysning. Den er så allsidig at den ikke bare er tilgjengelig i form av en lyspære, men også som en lyslist. På denne måten skaper de uante muligheter for belysning av rommet for kreative mennesker og er nesten en garanti for koselig belysning.

Hvordan finner du den ideelle belysningen?

I arbeidsområdet skal lyset være så sterkt at alt kan sees tydelig. Men det skal også være hyggelig for øynene, fordi for sterkt lys kan belaste øynene. I tillegg skal arbeidslamper også se fine ut. I leiligheten skal belysningen ikke bare sikre lysstyrke, men også skape en koselig atmosfære. Dette er en til tider vanskelig oppgave å løse ettersom strømkildene som er nødvendige for å lage en sunn blanding av lyskilder ofte mangler.

Tre forskjellige lyskilder som kan være formelen for Kos i stua være. Dette inkluderer arbeidsbelysning, bakgrunnsbelysning og aksentlys. Motlys – også kjent som indirekte belysning – anbefales ikke som eneste lyskilde i stuen. På grunn av belysningen med lav kontrast kan det raskt føre til tretthet i øyet, men i kombinasjon med arbeidslys og aksentlys er det uslåelig. På den annen side er bakgrunnsbelysning veldig praktisk i rom der du ikke bor hele tiden (for eksempel i gangen).

Den selektive belysningen – aksentlyset – gir høydepunkter i rommet. Det gjør innredningen enda mer interessant fordi du kan bruke den til å bringe bestemte gjenstander eller områder frem. Arbeidsbelysningen er ikke bare viktig på kjøkkenet, den kan også gi riktig lys som leselampe ved siden av sofaen. Gulvlamper eller spotlights er ideelle for dette, de utfyller bakgrunnsbelysningen og skaper et livlig, opplyst oppholdsrom.

*Bilde: [e -postbeskyttet]