Det er ingen hemmelighet at tremøbler og trelamper gir komfort og varme. Materialet tre står for sensualitet og skaper en innbydende atmosfære. Men det betyr ikke at andre materialer som betong får et rom til å se kaldt og stramt ut. Men tvert imot. Betong kan også se hjemmekoselig, hyggelig og moderne ut. For å bevise det har vi satt sammen 12 eksempler for deg. Ta en titt på følgende betongpendellamper og la dem overbevise deg …

Hengende armatur i betong: Betonglamper kan se så elegante ut

Stefan Gant betonglampe taklampe betong

Designere lager unike pendellamper av betong

Geometrisk bordbetonglampe nedhengende lys betong

Betonglamper kan være flotte hjemmetilbehør som oppfyller et praktisk mål og som samtidig gir mer hygge i rommet. Med sin steinete tekstur og vakre gråfarge har pendellamper av betong definitivt en sterk tilstedeværelse. Et godt eksempel på dette er pendellampen Concrete Ball av den tyske designeren Gonzales Garrido.

Concrete Ball – en hengende lampe i betong av Gonzales Garrido

Betongkule hengende lys betong

I kombinasjon med andre materialer ser betong spesielt allsidig og elegant ut på samme tid. For eksempel danner betong og tre en vakker duo og utfyller hverandre på en fantastisk måte. Fordi det har Atelier Mazine i utformingen av Twig I, II og III lamper.

Kvistlamper av tre og betong

Kvist betonglampe Bordlampe betong og tre

The Concrete Conic og Concrete Big lyser av Renate Vos kombinere industrimaterialet betong med silikongummi. Resultatet er en pendellampe med en delvis gjennomsiktig lampeskjerm. Effekten er veldig fin, spesielt når du tenker på hvordan lyset varmer opp den kjølige betongskyggen.

Kombiner betong med silikongummi

Taklampe betong og silikon gummi

Slash -lampen ble laget av det rumenske studioet  Dragos Motica designet og skylder det kule industrielle utseendet til den grove kombinasjonen av betong og armeringstråd. Begge materialene ble smeltet sammen for å lage en sylindrisk skjerm. Imidlertid er metallgitteret delvis synlig og lyset strømmer ut og skaper unike effekter.

Kreative og lekne designerideer laget av betong

Dragos Moticas Slash Lamp pendellamp betong

Armaturer laget utelukkende av betong, som ikke skaper kontrast med noe annet materiale, er imidlertid veldig populære. Den søte tingen heter Lys O er det perfekte aksentstykket for et skrivebord eller nattbord. Den har en klokkeformet betongskjerm som sitter på en kryssfinerbase. Paraplyen kan plasseres på tre forskjellige måter, og hver variant ser leken og morsom ut. Den røde strømledningen gir lampen et snev av farge og understreker lampens muntre karakter.

Denne hengende lampen kan også brukes som bordlampe

Pendellampe Beton Light O designlampe

Hvor kul er denne lampen? Den har ikke bryter eller skjerm, den har ikke engang en strømledning. Den heter “Brick Lamp” og ble laget av HCWDstudio designet. For å slå på lampen, løfter du den opp. Legg dem flate på en overflate for å slå dem av. Du finner dem i tre versjoner: tre, betong og aluminium.

Murstein lampe

Pendellampe Concrete Brick Lamp designlampe Pendellampe Designlamper i betong murstein

Totemlampen er også ganske uvanlig. Den fra Alexandre Dubreuil designet lampe består av to elementer. Den ene er en betongsøyle og den andre er en plate som er plassert på toppen og fungerer som en skjerm. Dette gjør lampen til en moderne skulptur. Det er mulig å kombinere begge elementene på forskjellige måter eller til og med bruke dem separat.

Betonglampe eller en moderne skulptur?

Totem-lampe pendellampe betong

Studio ory bestemte seg for å undersøke egenskapene til betong og finne ut hva som gjør dette materialet unikt når det gjelder tyngdekraft, masse og balanse. Som et resultat ble følgende finurlige lamper designet.

Leken lampedesign

Geometrisk betonglampe Studio ory taklampe betong

Følgende hengende lys ser ut som om de var laget av papir, men i virkeligheten er de støpt ut av betong. Disse lampene og hengelampene ble laget av Miriam Aust og Sebastian Amelung og de har papirlignende bretter og bretter som gir dem et virkelig autentisk utseende. Imidlertid er de flotte gaver og hjemmetilbehør.

Betong kan også etterligne papir

geometrisk betonglampe Miriam Aust Sebastian Amelung

Lysene er tilgjengelige i to versjoner, en bordlampe og en pendellampe Utgivelse en skapelse av Dror Kaspi for Ardoma Design og ser spesielt fascinerende ut. Som navnet på engelsk “Split” antyder, er lampen delt i to. Dette skaper en kontrast mellom betong og lys.

Del-i-to hengende lett betong

Betongdesign laget en nyskapende samling av betonglys. Ideen bak disse hengende og bordlamper er å utforske betongens unike egenskaper. De ser utvilsomt elegante og stilige ut. Designene er moderne-industrielle med enkle og rene linjer og glatte vinkler. De tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sine flotte former og glasspartier.

Ideeal pendellampe blir til en unik bordlampe

Idéeal designer lamper betonglampe taklampe betong

Betong kan være lett, selv om det virker uvanlig. I tillegg kan det se veldig lett ut hvis det er formet på en bestemt måte. Designeren Christian Mohaded vet dette veldig godt etter å ha designet Andes -lampene. De har en flytende og delikat design, og som lar dem skape en følelse av vektløshet som vanligvis ikke er karakteristisk for dette materialet.

Betong kan også være forbundet med letthet

Taklampe betong designer lamper betong lampe

Så betong er et fascinerende materiale som mange designere bruker for å lage inspirerende kreasjoner. Du trenger ikke å være en kjent designer for å lage en betonglampe selv. La deg inspirere og finn ut hvordan du kan lage en pendellampe av betong selv. Vi forteller deg det i neste artikkel …

Designer bordlamper av betong er trendy

Nomad betonglampe lag din egen pendellampe betong

Betonglampe bordlampe designer lamper betong