luksus italiensk stue innebygd peis ornamenter vegg speil

 12 interiørdesigner i italiensk stil – teftet i det italienske hjemmet

Ingen ferie i utlandet planlagt? Du kan fortsatt få den gamle verdensfølelsen i Italia med disse ideene fra en italiensk designer.

Hvert annet år går familien min på det vi kaller en “flott reise”.

For vår siste store tur valgte mannen min Tokyo. Vi hadde det så gøy – den japanske kulturen er fantastisk. Denne gangen er det min tur, og jeg har valgt Italia. Jeg er italiensk og jeg har aldri vært i Italia. Mine forfedre ringer, så jeg er klar til å svare på oppfordringen.

Jeg elsker den italienske arkitekturen, spesielt den gamle toskanske landstilen. Jeg elsker italienske møbler og tekstiler. Så du kan forestille deg hvor spent jeg er før denne turen. Det er så mange måter å hente hjem det beste fra Italia. Bli med meg for en titt på noen fantastiske italienske aksenter.

Tekstiler. Stoffet på denne lenestolen heter Fortuny, oppkalt etter designeren Mariano Fortuny

interiørdesign i italiensk stil som møblerer idéblomster

Fortuny ble født i Granada, Spania, og flyttet til Venezia og ble der til han døde i 1949. I sitt venetianske verksted designet han tekstiler, kostymer og belysning, og utviklet maskinene som lager tekstilene hans. Verkstedet hans forblir i Venezia i dag som et museum.

Vintage møbler

interiørdesign i italiensk stil møblering av kommodepynt

 Dette er en vintage florentinsk kommode. Overflaten inneholder gullbladdetaljer. Denne møbelstilen var vanlig på 1940- og 50 -tallet. Andre vanlige brikker i denne stilen er hekkende bord, speil, bilderammer og skuffer, kalt Florentine Toleware.

Rustikt tilbehør

Interiørdesign i møbler i italiensk stil, taklamper i taket

Jeg elsker dette gamle oksehodet over området. Da jeg var liten, elsket jeg å gå til slakteren. (Jeg vet ikke hvorfor? Ikke sikker, men familien min hadde en delikatesseforretning, og alt handlet om kjøtt.) Slakteren hos familien min var en gammel italiensk fyr, han hadde et etterligning av oksehodet akkurat som denne i butikken hans. Dette er et lite preg som snakker mye til meg om den gamle italienske verden.

Formelle bordinnstillinger

interiørdesign i italiensk stil møbler veggdekorasjon mørk Noen av mine favoritt ting mamma ga meg var noen italienske vintage duker fra bestemoren min. Jeg setter pris på disse dukene og bruker dem ofte til familiefester. Denne leiligheten i Roma ligger vakkert til med ferskt brød, blomster og italiensk sengetøy.

Uteplass – et lite bord og stoler for å samles er flott i varmt vær

interiørdesign i italiensk stil innredning eksteriør elegant

Loggias – dekket utearealer

interiørdesign i italiensk stil møblert terrasse klassisk sittegruppeEn loggia er nesten som “utenfor”, men selvfølgelig er også utendørsområdene dekket. En loggia er et fantastisk tillegg til et soverom eller spisestue.

Grusoppkjørsler

interiørdesign i italiensk stil møblering inngangsdør gårdsplass trinn

Jeg elsker lyden av grus. Det minner meg om hjemmet. Grus er et billig og lite vedlikeholdsmateriale. Tilgjengelig i mange farger, passer det virkelig med italiensk arkitektur.

Utvendige steiner

uteareal på italiensk stl utvendig stein steinveggplanterTypisk for det italienske landskapet illustrerer det store steinutsiden rustikk, uformell stue. Jeg elsker denne arkitektoniske stilen. De ufullkomne, ujevne teksturer passer min bekymringsløse side.

Oliventrær

interiørdesign i italiensk stil utvendig hage gangvei Salviegrønt av et oliventre minner meg om min bestemors hage. Jeg husker fortsatt når jeg lukter vintomater. Oliventrær er tilgjengelig i ikke-fruktige varianter hvis du ikke liker rotet med å falle oliven. De er også veldig robuste og krever lite vann.

Et gårdsbord

interiørdesign i italiensk stil rustikke kjøkkenpendellamperPlukk opp gårdsbordet med frisk frukt og ost, knekkebrød og olivenolje for å dyppe. Åh, og vin, mye vin. Nå har du rundt 15 mennesker rundt bordet som representerer alle aldre, fra babyer til åttiåringer. Slik så familiens spisestue ut da jeg var barn – måltider var praktisk talt en kontaktsport. Gårdsbord, med all sin rustikke sjarm, er ideelle for familiesammenkomster.

Restaurerte dører

utendørs italiensk stil dør rustikke vegglamperMed gjenvunnet materiale er de en fordel. De ser flotte ut og gir karakter til den rustikke italienske arkitekturen. Dører, falmet med maling og rusten maskinvare er autentiske, og du bevarer livet til disse vakre arkitektoniske restene i generasjoner framover.

Gjenvunnede terrakottatakstein er min favorittdetalj i italiensk arkitektur. Etter min mening er restaurerte fliser virkelig de flotteste. Patinaen fra årene med forvitring er faktisk en bonus. Legg merke til den flotte kombinasjonen av utvendig stein og terrakottafliser her. Vel, det er italiensk!

Terrakotta takstein

takstein klassisk idé italiensk stil fasade