vakker stue på loft eller studio stue original innredning

Tilpass loftet eller studioet ditt etter dine behov

Mangler du lagringsalternativer? Har du ikke et soverom? Vi har samlet noen ideer for deg her om hvordan du kan maksimere plassen og tilpasse loftet eller studioet ditt etter dine behov.

Uansett hvor store, loft og studioer har lignende egenskaper.

Nesten alle har ikke nok innebygde skap til oppbevaring, trenger skreddersydde møbler og sist, men ikke minst, seng i stua. Les de 12 tipsene for å planlegge rommene for maksimal komfort, stil og fleksibilitet.

Planlegg et sammenhengende fargevalg – vakker bolig på loftet eller studioet

vakker stue på hems eller studio sofa stue vegghyller

Hvis du bare kan se ditt boareal på et øyeblikk, trenger du absolutt matchende farger. Et rom med harmoniske farger ser mer pent, rent og integrert ut.

Tenk på koordineringen av møblene. Et eklektisk utseende ville fungere hvis det var bevisst målrettet – det strenge fargevalget hjelper. Men hvis du ikke føler deg trygg, bare hold deg til en stil – for eksempel Midcentury. Du får da et enkeltrom.

Plasser belysningssystemer i forskjellige høyder

vakker stue på loft eller studiobord spisestue klassiske møbler

De lavt hengende lampene skaper en intim følelse – så bruk dem over spisebordet eller i stua. Høyere hengende lys er egnet for “offentlige” hjørner – for eksempel korridorer eller arbeidsstasjoner på kjøkkenet.

Bestem “rommene” med tepper. Et gammelt hint, men det bør nevnes igjen fordi det virkelig fungerer. Et teppe som er for lite for sonen er den vanligste feilen. Ideelt sett bør du velge tepper som er store nok til å passe alle tilhørende møbler. Du kan plassere et mindre teppe på toppen av teppet for mer farge og mykhet. Ta et teppe som er stort nok i spisesalen, slik at stolen skyves tilbake på teppet når du står opp.

Tenk på lagringsalternativene

vakker stue på loft eller studio stue original innredning

Skap er aldri nok på loft og studioer. Bygg skap på en vegg selv. Sett opp hele veggen med hyller, skap og innebygde garderober. Selv om det er dyrt, gjør dette stresset livet lettere og morsommere hver dag, så det er vel verdt det.

Skill rommet med hyller uten bakvegg

vakker stue på loftet eller studio hyller skillere tre dekorasjon

Den enkleste måten å designe et rom i et rom er ved hjelp av en hylle uten bakvegg, som er plassert vinkelrett på veggen. Dette rådet kan brukes i større og mindre rom. Ordne bøkene horisontalt i stedet for vertikalt, legg ting i kurver som ser bra ut på alle sider, og bland mange dekorative elementer som vaser, lys og boller. Alt må selvfølgelig være trygt – hvis du bor med små barn eller i et land med jordskjelv, må du sikre hyllen ordentlig til veggen og / eller gulvet.

Monter hjulene for fleksibilitet

vakker stue på loftet eller studioet i bokhyllene

Møbelet på bildet er et bibliotek på den ene siden og en garderobe på den andre – og med de svingbare hjulene kan det enkelt roteres og flyttes. Flotte møbler med svingbare hjul kan kjøpes på markedet, men de kan monteres på nesten alle eksisterende møbler. Tenk hvor smart det ville være å kunne flytte sofaen, sengen eller hyllen med en gang.

Bruk innovative, fleksible møbler

vakker stue på loft eller studio massiv tre skyvedør

På et trangt sted trenger du en smart, plassbesparende design. Vurder utfellbare senger, forsvinnende dører, moderne uttrekkbare sofaer og høydejusterbare spisebord og salongbord.

vakker bolig på loft eller studio

Med sine møbler ser studioet lyst og romslig ut på bildet – og sengoverflaten brukes til andre formål.

Velg riktig skala

vakker stue på hems eller studio stue spisestue Med riktig størrelse på møbler ser rommet komfortabelt og praktisk ut, ellers – klønete. For små mellomrom, kjøp maksimal størrelse som gir nok plass til bevegelse rundt møblene. De små møblene får deg bare til å føle deg ukomfortabel. Du har råd til større møbler i større rom – men ikke kjøp altfor store. Noen sofaer og stoler på markedet i dag er så gigantiske at den gjennomsnittlige personen føler seg overveldet.

Installer en loftseng

vakker stue på loft eller studiohode kjøkken kompaktEn flott måte å maksimere vertikal plass på og skape personvern er å ha en loftseng. Men tenk nøye over om du vil bruke stigen hver dag eller heller vil ofre litt mer plass og skape et komfortabelt trapperom. Ellers for barn eller hvis du ikke har noe imot det, er stigerøsningen veldig plassbesparende.

Bruk gardiner for å myke opp hjørnene og skape et privat rom

hyggelig bo på loftet eller studio gul vegg koselig

Heng gardiner for å skille et ikke-eksisterende rom eller for å gjøre soverommet og stuen mer privat. Selvfølgelig kan du henge romhøye gardiner på vinduer – for mer varme og privatliv, samt mer naturlig lys.

Dra fordel av de omfattende veggområdene med en gallerivegg

hyggelig bo på loftet eller studio bilder vegg sofa kommode

Med galleriveggen kan du bedre angi stilen din. Du trenger ikke å fylle hele veggen på en gang. Start komposisjonen fra midten, og over tid kan du legge til flere verk.

Gi oss beskjed: Bor du på loft eller studio? Som er den største utfordringen foran deg?