Komponent i renovering av hjemmet stue rødt teppe

Uansett om det handler om et enkeltrom eller hele huset, må mange ting vurderes, velges og organiseres om en fremtidig renovering

De små prosjektene har like mange elementer på listen som de store og samme krav når det gjelder materialvalg eller leveranser. Selvfølgelig kan alt gå galt i ditt oppussingsprosjekt, men noen komponenter er mer utsatt enn andre.

Herved har vi en oppsummering av punktene du bør være nøye med i forbindelse med oppussingsprosjektet.

Vinduer og ytterdører

Komponent i renovering av hjemmet

Komponent i hjemmet oppussing stue design moderne elegant

Å bestemme hvilke vinduer du skal velge, kan være et av de vanskeligste. Vinduene er tilgjengelige i en rekke materialer og farger, med forskjellige stiler og beskyttelsesalternativer. Leveringstiden kan også variere mye. Du vil motta vinylvinduene innen 2 uker, og levering av de trekledde eller løvtre vinduene kan ta 10 uker.

Som regel installerer tjenesteleverandøren vinduene foran interiøret. Og de eksterne beskyttelsesvinduene og dekorasjonene kan bare gjøres etter at vinduene er installert, slik at de kan endre timeplanen kritisk hvis det var en forsinkelse.

Beste praksis: velg din vindusleverandør i begynnelsen av prosessen, finn ut om leveringsdatoene hans og bestill vinduene fra ham slik at du får vinduene minst to til tre uker før sluttdatoen. Ekstra forespørsler som innleggsstørrelse, temperaturkontroll, energieffektivitet, utgang, frostet glass og så videre kan forlenge prosessen enda mer.

skap

Komponent i oppussing av spisestue på kjøkkenet, kjøkkenbenk

Som med vinduene påvirker skapene også en rekke tjenesteleverandører som jobber umiddelbart etter installasjonen. Gulvdekselet, flislegging og benkeplateinstallasjon på kjøkken og bad er forbundet med det. Skapets rekkefølge krever overlagring av flere design, inkludert en avgjørelse om innredning av rommet, funksjonene til dører, skuffer og apparater, tresort og farge, listverk. Tjenesteleverandøren bør også ta vekten på stedet.

Forvent en planløsning og tegninger av skapene som viser utseendet med de virkelige størrelsene, også kjent som verkstedtegninger. Du bør godkjenne dem før du begynner.

Beste praksis: Bestem tresort og skapets generelle stil på forhånd. For å være på den sikre siden, planlegg en ekstra uke for leveringsperioden.

Installasjonstilbehør

Komponent i renovering av hjemmet dusj elegant original nyskapende

Installasjonstilbehørsbutikkene og nettbutikkene gir oss en følelse av at det er lett å få det riktige kjøpet. Og det gjør det ofte, men noen produsenter har spesifikke leveringstider og begrenset tilgjengelighet.

Dusjkranen og badekaret er to elementer i det innledende installasjonsarbeidet. De kan finne sted i løpet av den første uken etter et oppussing av badet eller de første månedene av et større prosjekt. Resten av tilbehøret kan leveres senere, men å bestemme seg for disse to delene i god tid vil lette ytterligere handling. Hvis du har en steinplate eller annet hardt materiale med en undermonterbar vask, må du ha vasken og kranen tilgjengelig tidligere.

Beste praksis: Ikke vent på den siste dagen for å kjøpe installasjonstilbehøret. Bare ett stykke mangler er nok til å ødelegge ting.

Fliser

Komponent i renovering av hjemmet badekar flis vegger dusjkabinett

Når du velger fliser, trenger du ikke bare å vurdere estetiske aspekter. Noen få verktøy og artikler er nødvendig for de forskjellige materialene. Spør arkitekten og flisemesteren om råd om hva du trenger. Noen ganger skjer det feil, og du får ikke flisene du har bestilt. Størrelsen og fargen er kanskje ikke akkurat den samme som i butikken, spesielt naturstein og skifer. Selv de fabrikkproduserte flisene kan variere.

Beste praksis: Ta med deg en prøve fra maskinvarebutikken for å sikre at du har de riktige flisene.

Gulv

Komponent i oppussing av trepaneler i tak

Tykkelsen på gulvmaterialet påvirker mange ting, inkludert grovt snekkerarbeid i begynnelsen av prosjektet. Hvis du vil gjøre gulvnivået, er gulvbeslutningen kritisk.

Mange gulvmaterialer som tre og marmoleum har leveringstid. Da trenger de fortsatt tid til å tilpasse seg og tilpasse seg husets temperatur og fuktighet. Hvis du ikke har ventet på det, kan fortauet utvide eller krympe og forårsake hull eller hevelse. Vanligvis er fire til fem dager tilstrekkelig, men det tar to uker å akklimatisere noen produkter. Treelementene er installert annerledes og det er forskjellige bestillinger avhengig av om du velger teppe eller annet dekkmateriale.

Beste praksis: Velg gulv før du starter prosjektet, slik at leverandøren din kan flate gulvet og akklimatiseringstid er ikke et problem.

Elegant stue i grå fargepalett

Komponent i oppussing av hjemmet stue grå fargepalett

  Tradisjonell interiørdesign – hvit veggdesign, innebygde hyller

Koselig grå sofa setter tonen og gir et komfortabelt seteKomponent i renovering av hjemmet grå sofa røde puter hvite hyller  Feminint, koselig soverom, veggene som er malt turkiseKomponent i hjemmet renovering soverom blå farger  Varm, elegant atmosfære i den tradisjonelle stuenromslig stue moderne elegant stein innebygd peis

Komponent i oppussing av spisestue på kjøkkenet, kjøkkenbenk