Aluminiumsvinduene foretrekkes ofte av andre alternativer av praktiske årsaker. I denne artikkelen prøver vi å tydeliggjøre hvilke fordeler de gir. Vi legger også en annen vekt på de forskjellige designalternativene. De er ganske brede, og du bør ikke føle deg begrenset når du velger en. Aluminiumsvinduer passer til forskjellige design og arkitektoniske stiler og er veldig praktiske for forskjellige situasjoner. Her er våre tips og ideer!

Aluminiumsvinduer er ideelle for moderne design

aluminiumsvinduer - tynne karmer for en dør

Oversikt over fordeler og ulemper ved aluminiumsvinduer

Som de fleste mulige materialer for vinduer, viser de laget av aluminium også forskjellige fordeler og ulemper. Selvfølgelig er disse i noen situasjoner mer uttalt enn i andre. Slik at du kan orientere deg så raskt som mulig i ditt spesifikke tilfelle, tilbyr vi deg en rask oversikt over disse.

Rammene på aluminiumsvinduer er ofte veldig elegante

aluminiumsvinduer - tynne metallrammer

Fordelene med aluminiumsvinduer

Motstandsdyktighet

Aluminiumsvinduer har stor motstand mot ulike ytre værforhold. De beholder sine egenskaper både i sterk sol, fuktighet og regn. I motsetning til andre metaller er det ingen risiko for rust med aluminium. Sammenlignet med tre er det også mye mindre vedlikehold som kreves her. Du trenger ikke bekjempe skadedyr, termitter eller mugg med aluminium.

Aluminiumsvinduer er egnet for større veggåpninger

aluminiumsvindu - elegant design av en lampe

Universell karakter og enkelt vedlikehold

Aluminiumsvinduer kan brukes i forskjellige rom. De er gode for både fuktige og tørre rom. Når det gjelder stil, er aluminium også ganske nøytralt, spesielt siden det kan farges i mange forskjellige farger. Aluminiumsvinduer er fortsatt en lettstelt løsning. Du trenger virkelig ikke ferdighetene til profesjonelle rengjøringsmidler for dette. Den gode hygienen og det velstelte utseendet blir gitt deg med så liten innsats som mulig.

Aluminiumsvinduer er værbestandige

aluminiumsvindu - vindu mot skogen

Lett materiale som kan deformeres spesielt lett

Bearbeiding av aluminium er ganske enkelt og enkelt. På den ene siden skyldes dette den lave vekten og den fantastiske evnen til å deformere. Ulike dimensjoner og former kan oppnås på denne måten. Dette er igjen veldig nyttig når du trenger å lage vinduer for uregelmessige vegger og rom. Når du designer aluminiumsvinduer, har du råd til et stort utvalg av kjente åpningsmekanismer og innvendige strukturer. Dette er en stor fordel, spesielt ved innglassing av større veggåpninger. Derfor ser vi aluminiumsvinduer oftere på fasadene til moderne arkitektoniske bygninger.

Aluminiumsvinduer skriver seg godt inn i moderne designkonsepter

aluminiumsvinduer - store franske dører

Ulempene med aluminiumsvinduer

Selv om aluminiumet er værbestandig og lett å ta vare på, er det svært utsatt for mekanisk skade. Dessverre viser heller ikke aluminiumsvinduer spesielt gode isolasjonsegenskaper. Det er på ingen måte det beste alternativet hvis du vil beskytte deg mot ytre påvirkninger som støy eller ubehagelige temperaturer. Tross alt er aluminiumsvinduer ikke en spesielt billig løsning, spesielt sett fra et isolasjonsperspektiv.

Aluminiumsvinduer er gode for fuktige og tørre rom

aluminiumsvindu - høy svart ramme - idé

Tips for rengjøring av aluminiumsvinduer

Vedlikehold av aluminiumsvinduer er vanligvis veldig enkelt. Dette gjelder imidlertid bare hvis du følger noen få enkle regler. Det er best å bruke vann med vaskemiddel oppløst inne. Rengjør med en myk svamp. Rengjøringen fungerer best med intensive sirkulære bevegelser. Etter at du har fjernet det som sitter fast på smuss direkte, kan du fjerne skummet med en ren svamp og vann. Tørk med en myk klut. Nå som du vet de viktigste tingene om den praktiske siden av aluminiumsvinduer, kan du trekke flere ideer fra våre eksempler nedenfor.

Aluminiumsvinduer er ofte laget i svart

aluminiumsvindu - metallramme i grått

aluminiumsvinduer - vakre møbler til kjøkkenet

aluminiumsvinduer - vakre persienner

aluminiumsvindu - svart og hvitt interiør

Vinduskarmer i aluminium er iøynefallende og ideelle for minimalistiske designkonsepter

aluminiumsvinduer - flotte hvite karmer - ideer

aluminiumsvinduer - tradisjonelt hus

Aluminiumsvindu på en veggnisje

hvit vindusramme i vindu

Dessverre er aluminiumsvinduene dårlige isolasjoner

en stor vegg av vinduer - aluminiumsvinduer

moderne innvendige aluminiumsvinduer

firkantet vindu - aluminiumsvindu

Skyvevinduer - aluminiumsvinduer - flotte

Mange moderne fasader er preget av aluminiumsvinduer

flotte svarte karmer - vinduer i aluminium

hvite flotte - fantastiske aluminiumsvinduer