Lei en interiørarkitekt for dine fire egne vegger

Når huset, leiligheten eller til og med bare et rom skal nyinnredes, blir mange ofte overveldet av utvalget av møbler og pyntegjenstander. Så er det dårlige kjøp: sofaen, som så fantastisk stor og innbydende ut i butikken, virker enorm og klumpete i din egen stue. Det er ikke lett å innrede et rom ordentlig.

Det starter med fargen på gulvet og tapetet og slutter med fargen på dekorasjonene. Alt må koordineres, og altfor ofte mister folk synet på dette når de designer et rom. Bildene på veggene kolliderer deretter med fargen, for eksempel med teppet. Eller den elegante hvite på veggene sammen med møblene, som også er hvite, ser ikke lenger stilige ut etter lang tids visning, men ganske enkelt fargeløse. De som står overfor disse problemene når de designer oppholdsrom er ofte på nippet til å ansette en interiørarkitekt. Dette yrket spesialiserer seg på å designe og lage mellomrom. Fra planlegging av gulv til dekorasjon, alt kan overlates til hendene på interiørdesigneren – men dette har noen fordeler og ulemper.

Stressfri planlegging av et rom

Spisebord med stoler interiørdesigner for dine egne fire vegger

Alle som ansetter en interiørarkitekt drar først og fremst fordeler av den stressfrie planleggingen. I tillegg til en heltidsjobb og familien med mulige barn, er det ofte vanskelig å kunne konsentrere seg nok om å planlegge et rom eller til og med en hel leilighet. Resultatet er utilstrekkelig planlagte rom der viktige ting, for eksempel lagringsplasser, ofte blir glemt. Spesielt med små rom er det imidlertid viktig at potensialet er oppbrukt slik at det ikke ligger ting på gulvet. En interiørdesigner hjelper: Han tar seg av hele planleggingen og tar om nødvendig også vare på dekorasjonen. Familien kan flytte inn i en fullt utstyrt leilighet uten å måtte lete etter passende stykker i møbelbutikker.

Feil og forsinkelser er interiørdesignerens ansvar

stue moderne interiørarkitekt for dine egne fire vegger

Hvis det oppstår feil eller forsinkelser i romplanlegging med en interiørarkitekt – for eksempel blir kjøkkenet ikke levert i tide eller skapet er litt for høyt – så er dette på bekostning av interiørdesigneren. Han passer på at feilene blir rettet så raskt som mulig og ikke til skade for kunden. Dette gir stor lettelse for leilighetseierne: De trenger ikke å bekymre seg for noe og trenger ikke å forholde seg til leverandørene. Det er nesten umulig å innrede en leilighet på en mer avslappet måte.

Å få frem små mellomrom

Alle som noen gang har måttet innrede et lite rom, kjenner dette problemet: Hvert møbel ser bare ut til å gjøre rommet mindre, optisk forstørrelse er ikke mulig. Alle som står overfor dette problemet kan godt stole på en interiørarkitekt. Disse er opplært til å trekke ut hele plasspotensialet fra selv de minste rommene. Med lagringsplass, lyse farger og litt dekorasjon, klarer arkitekten å gjøre det lille rommet til en koselig salong.

Nøktern observasjon av bygningene

En interiørarkitekt har et opplært og mer nøytralt syn på bygninger og rom enn eieren rapporterer paradisi.de. Han ser på rommene med sin erfaring og kommer dermed ofte med løsninger som kan være ukonvensjonelle og modige – og som eieren aldri ville ha tenkt på. Profesjonaliteten til interiørdesigneren er derfor en fordel når det gjelder innredning og design av rommene.

fordeler ulempe
Stressfri planlegging av rommene Interiørarkitekt betyr høye kostnader
Interiørarkitekt tar seg av feil og forsinkelser Stil passer kanskje ikke huseieren
Innse potensialet til små mellomrom Å sette opp små leiligheter rettferdiggjør ikke arbeidskraft og kostnader
Ta med ukonvensjonelle ideer

Høy timelønn og møbelkostnader

I de fleste tilfeller betales en interiørarkitekt etter et fast gebyr. Men dette er ikke de eneste kostnadene som huseiere står overfor: møbler fra dyrere møbelbutikker eller til og med luksusetableringer velges ofte når en interiørdesigner hjelper med designet. Disse koster mye mer enn eierne sannsynligvis ville ha brukt i billigere møbelbutikker. For dette formålet er leiligheten eller huset også fullt møblert og definitivt klart for innflytting på innflyttingsdatoen, slik at bare personlige ting må oppbevares i skapene.

Det er en smakssak

baderomsvasker interiørarkitekt for dine egne fire vegger

Det er mange interiørdesignere som jobber frilans eller med et kontor. Før eieren bestemmer seg for å jobbe med en, bør de gjøre noen undersøkelser på internett. Mange tilbyr informative nettsteder slik at kundene kan få et førsteinntrykk av dekoratørens stil. I nesten hver storby er det en kompetent kontaktperson for spørsmål om din egen innredning, det er forskjellige lister over interiørdesignere for den respektive regionen på Internett. I tillegg til tradisjonelle forretningskataloger og telefonbøker som de kjente Gule Sider, leverandører av møbler, tapet og dekorative gjenstander av høy kvalitet er ofte også en god adresse. Spesielt spesialiserte forhandlere, for eksempel designermøbelleverandøren smow.de hjelper deg gjerne her. Noen interiørdesignere tilbyr til og med en gratis første konsultasjon. Det er viktig at kundene avklarer om deres innredningssmak stemmer overens med designeren. Hvis dette ikke er tilfelle, er det lite sannsynlig at eieren liker møblene og fargeskjemaet veldig godt. En feil valgt interiørdesigner er derfor en stor ulempe.

Innredning av små leiligheter

ny leilighet grønn vegg design gulv

Interiørdesignere er opplært til å innrede hele kontorbygninger. Du kan også designe mindre leiligheter og gjør det gjerne – men spørsmålet her er om kostnadene og fordelene er berettiget. En liten leilighet gir ikke stort designrom – nettopp derfor må arkitekten sannsynligvis planlegge relativt lang tid for å få mest mulig ut av leilighetens fulle potensial. Dette betyr et høyt gebyr som eieren må betale i tillegg til kostnaden for møblene.

En interiørdesigner er ikke absolutt nødvendig for utformingen av boarealet

Disse fordelene og ulempene viser at en interiørarkitekt betyr betydelig lettelse når det gjelder å designe oppholdsrom, men har også den største ulempen med kostnader. Hvis du tør å designe leiligheten på egen hånd, bør du vurdere dette. I tillegg kan det også være mye hyggeligere å ikke komme rett inn på fullt møblerte rom som er planlagt ned til minste detalj. Mange synes det er mye hyggeligere når leiligheten vokser med dem, og de er alltid på utkikk etter nye designalternativer. Det kan bli et livsverk å innrede et rom i henhold til ens behov. Denne oppgaven skal på ingen måte ses negativt: Design hjelper til med å finne sin egen stil. Dette gjør leiligheten mye mer et stykke av ditt eget liv og et hjem enn det er mulig med planlegging av en interiørarkitekt. Men hvis du ikke vil klare deg uten luksusmøbler, bør du konsultere en profesjonell designer slik at det valgte luksusstykket passer til resten av møblene i leiligheten.