Har du flyttet eller ønsker å pusse opp? Gardiner er spesielt egnet for dette. Hvis du leter etter og matcher Kjøp gardiner Du bør imidlertid beregne lengden og bredden riktig. Fordi bare optimalt tilpassede gardiner kan utvikle sin fulle effekt i hjemmet ditt. Vi har satt sammen de viktigste tipsene og triksene for å måle gardiner riktig:

Beregn gardinlengden riktig

Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig2

Kort eller lang: Hvordan skal gardinet mitt se ut i rommet??

Før du måler lengden på gardinene dine riktig, bør du tenke på effekten du vil oppnå med gardinet ditt. For i tillegg til farge og form, påvirker gardinets lengde også gardinens effekt og romlige effekt. Et kort, luftig gardin gir stuen en annen atmosfære enn et tykt, gulvlengt gardinstoff. Riktig gardinlengde avhenger også av personlig smak. Hvis du foretrekker en gulvlukkende vindusdekorasjon, måler du lengden fra midten av gardinstangen eller skinnen rett ned: avstanden til gulvet bør være omtrent en til to centimeter. Vil du dekorere vinduet ditt med korte gardiner? Da bør du sørge for at det er en avstand på to til tre centimeter mellom gardinet og vinduskarmen. Dette betyr at luft kan fortsette å sirkulere uten at det dannes kondens på vinduet.

Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig 1 Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig 6

For riktig lengde, vurder også metoden for installasjon av gardinene

Avhengig av hvordan stoffet ditt er festet, bestemmer du lengden annerledes. For gardiner med plissébånd eller krøllebånd må du bestemme høyden ved å måle fra underkanten av skinnen til vinduskarmen eller til gulvet og trekke av en centimeter stoff.

Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig4

For sløyfe skjerf måles høyden fra toppen av gardinstangen slik at diameteren på gardinstangen blir tatt i betraktning. Med øyeskjerf, derimot, bestemmes høyden fra overkanten av gardinstangen til vinduskarmen eller til gulvet, og deretter legges to centimeter til for å tillate overflødig stoff over øyelokkene.

Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig5

Ekstravagante gardinlengder for mer uvanlige stiler

Er ikke “normalt” nok for deg når det gjelder design? Vil du innrede leiligheten din og gjøre det litt mer uvanlig? Så har vi følgende tips til deg: For å gardinere gardiner litt mer luksuriøst, kan du la dem ligge på gulvet. For å gjøre dette, legg bare 15 centimeter til lengden nederst. Du kan skape en oase av velvære med dekorative stoffer. De som foretrekker et penere utseende kan feste gardinene sine slik at de flyter. I dette tilfellet ender gardinene omtrent en til to centimeter over gulvet. Flytende gardiner har også fordelen av at de er spesielt praktiske ved rengjøring.

Gardinlengde Hvordan beregner jeg lengden på gardinene mine riktig3