Gardinstenger og gardiner danner sammen en komplett helhet

Gardiner gir personvern og beskyttelse mot solen og gir også naturlig vindusdekorasjon. Imidlertid danner gardiner en helhet sammen med gardinstenger og må alltid planlegges sammen på forhånd. Så hvis du velger gardiner til stuen eller soverommet, ikke glem at de bare kommer til sin rett med de riktige gardinstengene! Uten dette fungerer det bare ikke!

gardinstenger design lange gardiner spisestue speil

Med de riktige gardinene kan du enkelt skape ønsket romfølelse. Men slik at gardinene er riktig iscenesatt i rommet, trenger du et ekstra element. Du kan kalle det gardinstenger, gardinskinner eller stilmøbler, men disse er alltid et must. Gardinene velges i henhold til det respektive rommet. Og gardinstengene velges avhengig av gardinene. Vi har funnet mange ideer for gardinstenger på internett, blant dem også kreative gardinstenger fra Interdeco. De som har et valg er også bortskjemt med valg!

Før du bestemmer deg for den ene eller den andre gardinstangen, bør du vite noen ting om gardinstengene. I første omgang kommer utformingen av gardinskinnene fordi den er av stor betydning. Ikke bare fordi de har en viss andel i vindusdekorasjonen, men også fordi gardinene må harmonisere med gardinstangen. Gardinstangen må passe godt til gardinene og samtidig skrive seg inn i hele interiøret. Enkelt eller flere, spenstig eller mer dekorativ, det avhenger av gardinene selv og selvfølgelig av din personlige smak!

Stangdiameteren spiller en vesentlig rolle ved valg av gardinskinner. Hvis du har tunge gardiner, trenger du absolutt gardinstenger med større stabilitet. Og hvis gardinstangen skulle være stabil, bør den ha en større rørdiameter.

Materialet i gardinstangen er også et av de viktigste aspektene du bør vurdere. Og fremfor alt i hvilken grad gardinstangen er spenstig og stabil. Det avhenger av gardinstoffet og lengden om gardinstangen må ha høy lastekapasitet eller ikke. Lette, flytende gardiner krever ikke en kraftig gardinstang. Tre, messing, rustfritt stål, aluminium, en kombinasjon av tre og metall … Det er et stort utvalg materialer å velge mellom.

Det skilles hovedsakelig mellom enkelt- og flere gardinstenger. Enkelt fatet Gardinskinner regnes som standarden, de doble tønnene brukes når man vil gi gardinene en mer dekorativ funksjon. Avhengig av formålet er det også en rekke design for gardinskinnene. Gardinstenger, som er justerbare i lengden, er et fint alternativ for hvert vindu. Noen ganger vil du henge et gardin i hjørnet. Takket være en hjørneforbindelse for gardinstangen, skjer dette uten problemer.

Gardinstengene i seg selv fremstår som et dekorativt element i rommet. Så sluttstykket spiller også inn.

Gjør det riktige valget når det gjelder gardinstenger og la de valgte tekstilene komme til sin rett i rommet. Så det er ganske enkelt ikke nok å velge vakre gardiner, men også de matchende gardinlistene. Så koordiner ideene dine for gardiner og gardinskinner med hverandre. Så alt fungerer veldig harmonisk!