Homing eller cocooning er for tiden veldig populære termer. De står imidlertid for noe som har modnet i oss lenge. Verden endrer seg raskt, tilbyr mange åpne områder for selvrealisering, og det kan noen ganger også virke farlig. Uansett hvor eventyrlysten du er, trenger du det motsatte i mellom – fullstendig frakobling fra omverdenen. Man lengter etter et slikt hjem, som var vanlig for generasjoner siden da det offentlige livet fremdeles ikke var for rasende. Du møtte venner og bekjente innenfor dine egne fire vegger. Der måtte du sørge for variert underholdning. Homing eller cocooning er en moderne oppfatning av denne atmosfæren.

Tilbring tiden i dette rommet hjemme der du føler deg mest komfortabel

Seng ideer soverom komfortabelt innredning cocooning

Mat er som kjærlighet …

Hvis du har lest gjennom noen av de tidligere artiklene på nettstedet vårt, vil du ha lagt merke til viktigheten av kjøkkenet i disse publikasjonene. Vi har referert til det flere ganger som hjertet i en leilighet eller et hus. Vanligvis er marerittet innebygd i det. Dette er fordi matlaging og underholdning rett og slett hører sammen.

Rent psykologisk viser vår holdning til mat også vår holdning til oss selv og andre. Så å si, beviser man sin evne til å elske mennesker gjennom et deilig og godt tolerert måltid. Med homing og cocooning legger du stor vekt på kjøkkenutstyret og spisestuen. Uansett hvilken stil disse rommene er innredet, bør du innse at de er spesielt viktige.

Små ting gir trøst i kokingen

cocooning - sitter i ditt eget hjem

En behagelig følelse med færre tabuer

Her kommer vi til den vanskeligste delen av homing. Du kan gå utover de kjente rammene. Soverommet, barnerommet, gulvet i en stor stue – alt dette er steder hvor gjestene kan bli ønsket velkommen. Det viktigste er å føle seg komfortabel og avslappet. Samtidig er det også en risiko for at det blir litt ubehagelig. Det er sant at det er i hjemmets ånd å la de kjente normene være til side, men dette må ikke gjøres vilkårlig. Det hele gir bare mening hvis det er fornuftig atmosfæren bedre vil. Både gjester og verter skal gjerne fortelle om noe går for langt … Husk denne regelen og hold deg til den.

Kjøkkendesignet skal motivere til kommunikasjon

cocooning gode kjøkkenideer

Lytt til kroppen din og skjem den

Komfortable tekstiler som skjemme oss bort når vi berører dem, er velkomne til kokong. Det er bare et lite eksempel på de mange detaljene du bør ta hensyn til. Bare lytt til din egen kropp og prøv å ta hensyn til behovene til andre i husstanden. Ulike mennesker opplever følelsen av komfort på forskjellige måter. For noen handler det om å sitte avslappet og andre elsker de gode aromaene. Luftfriskerlamper med aromaer ville være en fantastisk del av et hjemmekonsept.

Gjestene kan også sitte på gulvet av og til hvis alle føler seg bra med det

cocooning - levende atmosfære - god idé

Ta med deg den kokende følelsen!

Gjør deg koselig

Å tilbringe en halv dag i pyjamas kan også være en del av kokingen. Å sitte på balkongen med teppet på er det samme. Her bryter du de vanlige reglene for å oppleve følelsen av hemmeligholdelse og pressfrihet dypere. Vi vil imidlertid råde deg til å sette visse psykologiske grenser. Du bør ta på deg vanlige klær senest kl. 12.00, og du bør ikke gjøre det hver dag. For lite innsats i hverdagen kan gjøre deg treg, og det igjen forverrer humøret. Det er det motsatte av det du vil oppnå med homing -trenden.

Hjemmestilen kan oppnås gjennom kreativitet

cocooning - stueideer stue design

Gjør uteområdet hjemmekoselig

Sammensmeltingen av innendørs og utendørs rom har også vært et stort tema i artiklene våre de siste årene. Dette inkluderer mye, men også den hjemmekoselige utformingen av uteområdet. Stuen kan enkelt flyttes inn i hagen eller terrassen. Møbelindustrien tilbyr flere og flere praktiske løsninger som gjør dette mulig!

For noen mennesker består homing av å skape mer struktur i hjemmet

cocooning - fantastisk rominnredning

Belysningen

Du kan ikke oppnå en behagelig hjemmefølelse uten passende belysning. Dette burde passe humøret ditt. Den beste måten å gjøre dette på er å supplere omgivelsesbelysningen med flere ekstra lamper for de forskjellige områdene i rommet. Intensiteten til hovedlyskilden bør ideelt sett også være justerbar. Det er best å unngå å blande dagslys og kunstig lys.

Et element av eventyr i interiøret kan være avgjørende for den gode atmosfæren

cocooning komfortable sove soverom ideer

Homing og minimalisme

Vi frykter at vi kan ha etterlatt mange med følelsen av at cocooning er en stor investering. Dette er ikke nødvendigvis tilfellet, og det kan til og med være kontraproduktivt. Snarere bør du virkelig lytte til din intuisjon og kropp og finne ut hva som får deg til å føle denne måten. Mesteparten av tiden har du nok varer hjemme, og du må bare distribuere dem riktig og bruke dem kreativt i designet. Hvis du vil sitte komfortabelt, trenger du ikke en ny sofa med en gang. Kanskje bare en sittepute laget av minneskum eller et teppe av spesielt mykt og lettstelt tekstil. Du trenger ikke et moderne åpent kjøkken for å føle deg velkommen hjemme. Hvorfor ikke la spisestuen fungere som en arbeidsflate, slik at du kan kommunisere med gjestene mens maten tilberedes. Kanskje du kan ha et sammenleggbart bord og et par stoler inne om vinteren og ute på balkongen om sommeren. Så du har flere seter inne i den kalde årstiden og en hjemmekoselig atmosfære ute på de varme dagene …

Absolutt kunne man nå legge til mange flere slike eksempler til denne artikkelen. Bildene ville også være en inspirasjon for det.

Hygge og den skandinaviske møbleringsstilen har mye å gjøre med cocooning

Innredning av huset - kokingen

Varme klær og duftlys kan også bidra til hjemmefølelsen

koselig teppe på sengen - cocooning

Du tror ikke du kan gjøre uteområdet spesielt koselig om sommeren?

moderne boareal - gode ideer cocooning

Belysningen og det gode romoppsettet er avgjørende for komforten

fint hjørne på kjøkkenet - cocooning

For hjemmekomfort kan du dyrke mange planter hjemme 

slike gode ideer - cocooning

Koselige tekstiler og dekorasjoner gjør en stor forskjell

Flott stuebord - gode ideer - cocooning

Gjør hjemmet ditt til ditt lille paradis

flott rom - stueideer - cocooning