Misforståelser om innredning av små leiligheter

innredning av små leiligheter med lyse farger

Ser du på innredningen av det lille rommet som en stor utfordring? Er du forvirret av populære oppsettstips i stedet for å hjelpe deg? Det er ikke nødvendigvis din feil eller leiligheten din. Det er rett og slett for mange myter om dette emnet som tar interiøret i små leiligheter i helt feil retning.

Innredning av en liten leilighet – Har du latt deg styre av en av de neste falske oppfatningene når du møblerer hjemmet ditt??

innredning av små leiligheter, design av hengende lamper

myte Nummer 1: Likestiller det brede slitebanen med komfort

I små leiligheter investeres det uendelig mye krefter for å skape mer plass. Lagringsplass og ledige plasser for klær, tilbehør og servise reduseres til et minimum. Å sette prioriteringer er grunnleggende riktig. Men ikke overdriv: et par kvadratcentimeter mindre er ikke like dramatisk hvis det tjener en meningsfull funksjon.

På den annen side, hvis du har begrenset lagringsplass, vil alt i hjemmet ditt se rotete ut. Det er mye mer ubehagelig enn mangel på plass.

Veggskapene – uansett om de flyter eller plasseres på gulvet – kan lages i veggfargen slik at rommet er visuelt forberedt.

myte Nummer 2: Møbl en liten leilighet – luksus passer ikke 

innredning av små leiligheter designideer

Den lille leiligheten er forbundet med besparelser på alle måter. Vi vil si det annerledes: Å bo i et lite område betyr å konsentrere seg om det vesentlige. I stedet for å bruke mye penger på overflødig boareal, har du råd til mer luksus på de få kvadratmeterne. Den lille leiligheten er dekorert med noen få gjenstander og tilbehør. Logisk sett kan det ene eller det andre koste litt mer.

myte Nummer 3: Du trenger bare noen få lys

innredning små leiligheter ideer design

Mange tror at det lille området kan belyses av bare en god lampe. Dette rådet er utbredt og også misvisende. Du kan også kombinere omgivelseslyset med oppgavelys. På forskjellige tider av døgnet trenger du enten den ene eller den andre, eller alle lyskilder må være slått på samtidig. Hvis du begrenser deg til takbelysningen, vil det være skygger mange steder på ettermiddagen og kvelden. Dette forverrer livskvaliteten din og kan i noen tilfeller til og med være farlig. Uansett hvor lite kjøkkenet eller kjøkkenkroken din er, bør arbeidsflaten ha spesiell belysning. Slik jobber du for helsen din.

myte Nummer 4: Du har ingen fargefrihet

møblering av små leiligheter ideer designopprettelse

I en liten leilighet har du ikke lov til å eksperimentere med farger – mange innbyggere og designere er overbevist om det. Det trenger ikke å være tilfelle heller. Det lille rommet får komfort takket være den personlige og dristige designen. Fargene trenger ikke være de mørkeste. Men i visse tilfeller skader det heller ikke. Du kan dermed understreke den ene dimensjonen for den andre. Prangende farger gir også mening hvis du for eksempel har flott utsikt. Aksentveggen overfor vinduet skal deretter korrespondere med nyansene i landskapet. Slik gjør du grensen mellom innsiden og utsiden uskarp.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for bare veggdesign, bør du tenke på vakker dekorasjon. Med triks motvirker du tomhetsfølelsen uten å fylle rommet med for mye overflødig.

myte Nummer 5: Bare det sømløse utseendet er egnet

møblering av små leiligheter ideer design skapelse luksusleilighet

Å lage alt fra en enkelt kilde er et av mange alternativer for komfortabel innredning av små leiligheter. Det er snarere avhengig av det ensartede konseptet der hvert objekt må være riktig på plass. Ellers vil du føle deg innsnevret.

Det er fint når de tilgjengelige møblene har felles egenskaper – en og samme fargepalett, som viser likheter i former og materialer. Det ensartede utseendet kan også oppnås ved å introdusere et større møbel, kunst eller dekorasjon, dvs. noe som kombinerer de forskjellige aspektene og dermed sveiser designet sammen.

Etter å ha oppdaget myter om interiørdesign, føler du deg friere. I en liten leilighet kan designet løses raskt og enkelt. Du må huske på det og deretter innrede den lille leiligheten din uten fordommer og mye glede.

Redaksjonen vår ønsker deg masse moro!

En kombinasjon av praktiske møbler

innredning av små leiligheter praktiske ideer møbleringsalternativer

Ved innredning av små leiligheter er praktiske ideer viktigst

praktiske ideer for å lage leilighetsdesign

Design møter hygge og estetikk

praktiske ideer for å lage leilighetsdesign

Innredning av en liten leilighet – et spørsmål om fantasi eller lommebok?

innredning av små leiligheter designideer

Innredning av en liten leilighet – interessant løsning som sparer mye plass og ser bra ut

innredning små leiligheter design praktisk arrangement

Stor luksus på en liten plass

innredning små leiligheter design luksus

Innredning av en liten leilighet – en uvanlig variant for kvinnelig smak

innredning av små leilighetsdesign praktiske ideer