Så elegant og tidløst at de sikrer enestående raffinement og optimal funksjonalitet i ethvert moderne anlegg: designklassikere. De er mesterverk i sin tid og vil rett og slett alltid bli sett på som sådan. Den perfekte formen, kombinert med en edel sjarm, får hjertet til enhver designelsker til å slå raskere. Som enkeltstykker eller i kombinasjon med andre møbler eller hjemmetilbehør tiltrekker ikoniske designkreasjoner seg uimotståelig alles oppmerksomhet. Innredningstipsene nedenfor hjelper deg med å sette opp dine favoritter på en dyktig måte, slik at de kan utfolde sin fulle effekt.

design klassisk vitra eames rar stol

Designklassikere går aldri av moten

Den uopphørlige oppmerksomheten på detaljer og den evige jakten på perfeksjon har fått noen kjente arkitekter og designere fra det 20. århundre til å lage flotte møbler og hjemmetilbehør. Disse kalles rett og slett designklassikere. De kan gjenkjennes umiddelbart av silhuetten og funksjonen som matcher optimalt. Edle materialer og utførelse av høy kvalitet gir klassikerne prikken over i’en. Det hele startet med Bauhaus -skolen på 1920- og 1930 -tallet. Geniale designere som Mies van der Rohe (Barcelona Chair og cantilever stolene), Marcel Breuer (stålmøbler) og Wilhelm Wagenfeld (bordlampe) skapte legendariske designkreasjoner som er ettertraktet og høyt verdsatt rundt om i verden den dag i dag. På 50- og 60 -tallet fikk Charles og Ray Eames det ikoniske "Lenestol" og de mange plastskallstolene forårsaket igjen en sensasjon.

Akkurat som dansken Arne Jcobsen med sine berømte lenestoler og stoler – "Eggestol", til "svane", de "maur", for å nevne noen. Andre designere som Verner Panton, Eero Saarinen, Le Corbusier har også laget tidløse edelverk og dermed bidratt enda mer til at stilen fra midten av århundret ble en av de mest populære livsstilene.

møbleringstips design klassisk barcelona stol

Ekspressiviteten til designklassikerne har ikke bare blitt opprettholdt over tid, men økt enda mer. Nye tolkninger og nye utgaver fra lisensierte produsenter som Vitra, Cassina, Knoll eller Fritz Hansen får klassikerne til å fremstå i sin prakt med enda bedre kvalitet.

Her er de viktigste fordelene med designklassikerne på et øyeblikk:

  • høy kvalitet;
  • ekstrem levetid;
  • Form og funksjon er optimalt tilpasset hverandre;
  • de gode stykkene eldes vakkert;
  • Prestisje og unik anerkjennelsesverdi;
  • Bevaring og verdsettelse av verdi.

Selvfølgelig har ekte designklassikere også sin pris og selvlagde kopier er ikke akkurat billige. Du må grave dypere ned i lommen for dine kjære møbler og hjemmetilbehør. Bra du kan Husforsikring kan låses, slik at du har råd til det igjen i tilfelle brann eller tyveri. Selv om vaskemaskinen er defekt og tappevann oversvømmer leiligheten eller regnvann trenger gjennom et knust vindu under storm, er du i gode hender med denne typen forsikringer. Med innovative forsikringsselskaper, som f.eks Coya, Heldigvis er alt i denne sammenhengen helt digitalt og ukomplisert.

designermøbler stue dekorere tips

Og dette er den beste måten å iscenesette designklassikerne på

Selv om designmesterverkene aldri kan overses, kan wow -faktoren økes ved smart å integrere dem i ditt eget interiør. Her er de viktigste oppsettstipsene for det.

Sørg for tilstrekkelig ledig plass

Designklassikere elsker å ha nok plass rundt seg. På denne måten kan de beundres fra alle sider uforstyrret. Frittstående i et koselig lesehjørne eller til og med i midten av rommet, lenestoler, skjenker, solsenger eller sofaer med tidløs design er helt klart ekte iøynefallende.

arne jacobsen eggestolstips

Våg å prøve en dristig blanding av stiler

Vellykkede stilbrudd kan implementeres veldig enkelt med designklassikere. Disse er virkelig ønskelige selv i et moderne, komfortabelt hjem, for ellers kan det fort virke livløst og museumslignende. Plasser derfor ikke for mange klassikere i ett rom, men fordel dem heller individuelt i alle rom. Våg å kombinere dem med møbler og hjemmetilbehør fra andre epoker og stiler – vintage, rustikk, avantgarde, etc..

retro lenestol soverom møbler tips design klassikere

Lag harmoniske kontraster

Du kan også skape en unik atmosfære ved å kombinere forskjellige farger og materialer. Optiske og haptiske kontraster sikrer behagelig harmoni og en passende dose lekenhet. Dyktig bruk av komplementære farger på en hvit bakgrunn eller til og med de ikke-fargene svart og hvitt i et rom forbedrer den allerede meningsfulle effekten av designobjektene dine.

farge kontraster kjøkken kjøkken stoler design klassikere

Lek med lyset

Riktig belysning er utvilsomt et av de viktigste aspektene i ethvert bomiljø. Den rette blandingen av indirekte og direkte lys sikrer at du føler deg hjemme i hvert enkelt rom. Plasser dine ikoniske designstykker i rommet slik at de er godt opplyste eller ikke blir blendet av lyset. Fremfor alt får du mer av det selv.

riktige lysdesignklassikere scenemøbleringstips

Lev ordentlig med designklassikerne

Selv om du ser på designklassikerne som kultobjekter, bør du ikke ta avstand fra dem i hverdagen. Men tvert imot. Du bør få mest mulig ut av dem ved å ligge på dem, lese, slappe av eller sove. Ikke bekymre deg! De edle brikkene eldes vakkert og blir enda mer herlige over tid ved å vise naturlige tegn på slitasje eller patina.

wishbone stol design klassikere innredningstips

Vær villig til å eksperimentere og la kreativiteten gå fri når du setter opp! Lev kjærlig med dine favorittmøbler og nyt komforten til dine egne fire vegger. Fordi du skal føle deg mest komfortabel hjemme.

designklassikere innredningstips veggkunst