Er du en av de som alltid er fascinert av store, store speil når du ser på møbler og interiørdesign? Vi er ved din side! Dette er faktisk flotte dekorative og levende elementer på samme tid, og de kan tilføre verdi til interiøret ditt både estetisk og praktisk. I tillegg gir speil variasjon i interiøret. Med endrede speileffekter på forskjellige tider av dagen, vil du alltid se interiøret ditt fra et annet perspektiv takket være dette. For å få glede av alle disse fordelene med speil i interiøret, må du imidlertid følge noen få regler for å velge dem. Vi dedikerer vårt bidrag til dem i dag. Temaet “store speil” er spennende. Overbevis deg selv!

Store speil finnes i mange forskjellige former

trekant - flott veggspeil stort

Store speil – de viktigste fordelene

Den største fordelen med et stort speil er selvfølgelig dens praktiske verdi. I dette kan du se deg selv veldig godt og forberede deg på krevende anledninger. For det andre vil vi understreke den dekorative verdien av slike gjenstander i interiøret.

Denne verdien økes enda mer med vakre rammer. Store speil gjør det mulig å tilpasse dem til forskjellige typer interiørdesign. I tillegg kan smart bruk av et stort speil forsterke effekten av tiltalende elementer. For dette er det veldig viktig at et vakkert objekt reflekteres i dette. Ulike dimensjoner kan også utvides takket være denne funksjonen. For eksempel kan et stort speil få et lite rom til å se bredere og lysere ut.

Takets vakre mønster reflekteres og den dekorative effekten forsterkes

ideell for veggen - stort veggspeil

Er du klar over de mange mulighetene?

Det er veldig forskjellige typer speil på markedet i dag. Du bør ta deg nok tid til å velge det best mulige for deg selv blant de mange forskjellige flotte modellene. Et stort speil kan ha rammer i rosa, rødt eller andre moderne farger. Det er også varianter i metalliske nyanser som gull og sølv, så vel som de med en geometrisk eller tredimensjonal karakter. Speil med uregelmessige rammer er spesielt populære for tiden.

Skal speilrammen være enkel eller rikt utsmykket?

Jo mer subtil og nøytral designen er, desto mer original og iøynefallende bør speilformen være. Så dette stykket vil se ut som en aksent og interessant dekorativt element i rommet. Dette er selvfølgelig påtrengende nødvendig i en nøytral og minimalistisk design.

Designere vil anbefale det motsatte i andre situasjoner. I et rom fullt av dekorative detaljer, bør et speil med en enkel ramme foretrekkes. Med sin enkle og sofistikerte karakter vil den gi en velkommen balanse i interiøret.

Et stort speil kan få et rom til å se større ut 

lite bad - stort veggspeil

Du må være forsiktig med dette når du bruker et stort speil

Riktig bruk av et stort speil er en vanskelig oppgave. Svært ofte må du eksperimentere og tenke lenge til du finner den best mulige posisjonen for det. Dette er nettopp den store ulempen ved å bruke et speil i interiøret. Det er noen aspekter som er veldig viktige når du bruker et stort speil i interiøret. Vær så god!

Dette store speilet gjenspeiler et kunstobjekt og andre tiltalende gjenstander i rommet

lite stort speil - stort veggspeil

Riktig posisjon

Korrekt posisjonering av speilet er av avgjørende betydning for en vellykket realisering av et designkonsept med det. Du må bestemme nøyaktig hvilken oppgave du vil mestre med den. Her er noen eksempler på mulige funksjonelle bruksområder for et stort speil: Du vil reflektere et vakkert objekt slik at det kan sees fra alle vinkler; Du vil balansere dimensjonene i et rom (dette er for eksempel nødvendig hvis et rom er for smalt og langt eller omvendt!); Du vil få et rom til å se bredere eller lysere ut.

Enkle sølvrammer får rommet til å se enkelt og stilig ut 

metallramme - stort veggspeil

Plasseringstips: refleksjon fra et objekt

Har du et flott objekt i interiøret som også fungerer som et støttepunkt i rommet? Er det et edelt stykke du er spesielt stolt av? Du kan plassere speilet slik at slike møbler reflekteres i det og tilføre rommet enda mer verdi. I utgangspunktet, ifølge Feng Shui, anbefales det at speilet plasseres overfor vakre gjenstander. Refleksjon av inharmoniske objekter, for eksempel ødelagte eller estetisk tiltalende gjenstander og romelementer, bør unngås.

Effekten av denne lysekronen er enda større takket være speilet 

ramme laget av sølv veggspeil stort

Speilets størrelse

“Stort speil” er et relativt begrep som bare kan behandles i forhold til andre objekter og hele rommet. Et speil kan virke overdimensjonert fordi det fremstår som et stort og strategisk element i interiøret. Men du kan også representere det som det største dekorative elementet i rommet. Sammenlignet med annet tilbehør som lys og vaser, ser dette større ut. På dette tidspunktet må du også spørre deg selv hva du vil oppnå med dette objektet.

Det runde speilet ved siden av hyllen ser ut som et større tilbehør

stort rundt veggspeil

Stort speil som aksent

Et stort speil kan ta opp en hel vegg i rommet. Dette brukes ofte på bad, men noen stuer er også designet med en speilvegg. Dette er en veldig vellykket idé, spesielt i små rom. I leiligheter med åpen planløsning kan du bruke et speil for å markere et bestemt område. I gangen og andre rom kan du utvide den ene eller den andre dimensjonen.

En speilvegg har en særegen dekorativ karakter 

rundt og vakkert veggspeil stort

Tips for å dekorere forskjellige rom med store speil

Avhengig av rommet der et stort speil brukes, gjelder forskjellige tips for å designe det.

Stort speil i stua

Svært ofte har vi et stort speil bak en sofa her. Dette fremhever det mest travle området i dette rommet. Du kan også plassere et stort speil overfor sofaen.

Ekstra tips:Legg merke til at det vanligvis er mye bevegelse i stua. Hvis du gjør det, kan speilet falle raskt på gulvet og skade noen. Husk det når du velger posisjonering. Bruk speilet på en slik måte at de problematiske hendelsene reduseres til et minimum.

Store speil er ofte festet til skapene

stort speil et skap

Stort speil for spisestue og kjøkken

Store speil er ofte plassert på kjøkken og spisestuer. Her er det fornuftig at vakre gjenstander reflekteres i rommet på en slik måte at de kan sees fra hvor som helst. Akkurat som i stua er sikker posisjonering av stor betydning på grunn av den konstante bevegelsen! Dette er for å forhindre ulykker.

Ifølge Feng Shui skal et speil på soverommet være utenfor syne av sovende mennesker

flott speileffekt - stort veggspeil

Stort speil på soverommet

Noen velger et stort speil på sengegavlen eller på veggen over eller overfor sengen. I følge Feng Shui må dette dekorative objektet under ingen omstendigheter komme i syne av den sovende personen. Dette vil spre energien i rommet og ha en negativ effekt på søvnkvaliteten. Du bør enkelt kunne se deg rundt i speilet etter at du er klar for dagen. Det vil også hjelpe hvis det er plassert overfor vinduet slik at lyset kan spre seg.

Dette store speilet fremhever medieveggen foran det

vegghøyt veggspeil stort

Store speil i små rom som ganger og bad

I små rom som ganger, bad og kjellere er speilets funksjon klart forstørrelsen og belysningen av dette rommet. Den andre er bare mulig i nærvær av minst en liten lyskilde. Dette bør plasseres motsatt speilet. Når det gjelder utvidelse, må du bestemme den strategisk beste siden ved nøye observasjon.

Designer speil -aksentvegger har ofte god innvendig struktur

stort veggspeil - et vakkert speil

To designspeil som utvider den store effekten av andre gjenstander i rommet

stort veggspeil - eksotisk rom

stort veggspeil - flere på veggen

stort veggspeil - flere langstrakte speil

stort veggspeil - skap og lys

For god effekt av et stort speil er belysningen av største betydning

stort veggspeil - flott oval form

stort veggspeil (24)

stort veggspeil - gyllen ramme

veggspeil stort - ramme - flott

Takket være det riktige valget av rammer, kan et speil tilpasses forskjellige stiler

stort veggspeil - store originale rammer

stort veggspeil - stort veggspeil

stort veggspeil - rundt stykke på veggen

stort veggspeil - vakre metallvegger

På gangen tjener speilet til å utvide plassen 

stort veggspeil - speil i enden av gangen

stort veggspeil - speil mellom gardinene

stort veggspeil - flott idé for veggen

stort veggspeil i et sminkerom

veggspeil stor ramme laget av marmor

3D -rammer som dette på bildet nedenfor er spesielt moderne

bølget ramme - stort veggspeil

stue med bad - stort veggspeil