Komfortable møbler og skinnende overflater er ikke det som skiller en moderne leilighet fra hverandre! Et moderne hjem er et rent og ryddig hjem. Med tanke på dette må visse tips og triks følges for å sikre dette. Riktig stell av tekstilene er en del av det. Og når det gjelder kluter, kan du finne noen smarte ideer om hvordan du kan beholde klutene i leiligheten! Å holde håndklærne friske og myke i lange perioder virker ikke som en lett oppgave. For hyppig vask gjør at de virker utslitte tidlig. Hvordan kunne du få håndklærne til å se ut som nye? La oss se!

Vakre mønstre og planter får badet til å se mer iøynefallende ut

levende ideer for badet vakre mønstre som dekorasjon

Bytt klutene regelmessig

Hver 2-3 dager eller minst en gang i uken bør du oppdatere håndklærne i leiligheten. Dette gjelder spesielt for de på kjøkkenet, fordi de blir skitne mye raskere. Selvfølgelig bør du passe på at du sorterer håndklærne etter farge når du vasker.

Det er også ekstremt viktig at du ikke bruker vaskemidler som er for aggressive for de fargede klutene! Det er da mest sannsynlig at de hvite håndklærne får en ubehagelig gråton og at håndklærne som er farget i vakre mettede farger blekner litt.

Ta med friskhet inn i rommet med badehåndklær

levende ideer for badet vakre mønstrede håndklær

Og et annet tips: håndklærne skal ikke brettes i vaskemaskinen. På den måten blir de bedre vasket!

Ikke bruk for mye tøymykner når du vasker

En vanlig feil når du vasker håndklær bruker for mye tøymykner. Faktisk fører den store mengden mykner til akkumulering av partikler mellom fibrene i kluten i stedet for å gjøre stoffet mykere og mer behagelig å ta på. Slik blir kluter harde og ubehagelige, selvfølgelig. I tillegg forblir et tynt lag av mykner på overflaten av kluten. Som et resultat absorberer kluten mindre vann.

Sørg for at fargene holder seg vakre i lang tid

levende ideer for badet fargede håndklær som vakker dekorasjon

Ta vare på riktig temperatur når du vasker

For klær og tekstiler er det viktig hvilken temperatur du velger. Dette er dobbelt så viktig når du vasker klutene. Fordi alle bakterier og flekker bør gå! Derfor er det best å vaske håndklær separat fra klærne. Sett på en temperatur på minst 40 ° C. Hvis du har et slikt alternativ, velger du kaldtvannsskylling. Fibrene strekker seg i varmt vann, noe som betyr at flekkene er lettere å fjerne. I det kalde vannet derimot, samler fibrene seg igjen og kluten blir myk og vakker igjen.

Hvite håndklær er klassiske!

dekorere og ordne badet riktig

Oppbevar servietter ordentlig etter vask

Riktig oppbevaring av servietter spiller en rolle i deres mykhet og levetid. Det er mange praktiske løsninger for hvordan du oppbevarer håndklærne, slik at du også kan bringe misunnelsesverdig orden på badet.

  • Det er best å la håndklærne tørke utendørs. Hvis du ikke har muligheten, bruk tørketrommelen riktig: ikke fyll for mye og tørk håndklær og klær separat.

Kombiner subtile nyanser

ideer for å dekorere badet med håndklær og blomster

  • En vegghylle for håndklær og baderomsutstyr, for eksempel, er en utmerket ide for lagringsplass. Du kan også bygge dette selv. Heng aldri håndklærne oppå hverandre. Hvis du ikke har nok plass på badet, kan du være kreativ og konvertere en gammel trapp til et funksjonelt hyllesystem også.

Strebe etter et varmt utseende

levende ideer til badet fargede håndklær som dekorasjon på badet

  • Ordne de brettede håndklærne ved siden av hverandre hvis du har nok plass. Ellers vil ikke klutene se så myke og vakre ut nederst.

Ekstra tips: Smarte og praktiske ideer med budsjettmidler

Du kan også få håndklærne til å se myke og vakre ut med husholdningsartikler. Et lokk med hvit eddik eller natron under tørking kan erstatte mykner.

Fremhev gardinen pent med passende kluter

tips og triks for håndklærne hjemme

Vask og oppbevar håndklær ordentlig

tips og triks vakre leveideer for håndklærne på kjøkkenet

Hvis du har en tørketrommel, legg en tennisball mellom håndklærne. Utrolig nok blir håndklærne så mye mykere.

Klutene som pynt

Kluter kan være en fantastisk dekorasjon på kjøkken og bad. Hvis du velger de riktige fargene og mønstrene, kan du gjøre det lille rommet til et inspirerende og interessant rom.

Ta litt farge inn på kjøkkenet

tips og triks for kjøkkenet beholde håndklærne

Funksjonell løsning for kjøkkenhåndklær

tips og triks levende ideer for kjøkkenet beholde håndklærne

Skap en munter stemning

levende ideer som designer badet med dusj og håndklær

Dekorasjonsideer med håndklær

tips og triks badedesign vaske og organisere håndklær riktig

Stripet klut bringer de andre badelementene frem

levende ideer til badehåndklær som dekorasjon

Stilig løsning for det moderne badet

tips og triks ta godt vare på badehåndklær

Hold badehåndklærne ryddige

tips og triks på badet sørg for at du har myke håndklær