nåværende husdesigntrender innovasjoner i år basseng integrert

Nåværende husdesigntrender og innovasjoner i 2013

For å beskrive husholdningstrenden må man bruke begreper som grønt, modernistisk, teknologisk og underholdende.

Og hvordan forstår du egentlig ordet tendenser? Den har noe av det “bevegelige” og “flytende” om det, eller?

Så det handler om innovative, modernistiske og grønne teknologier i utvikling. De blir stadig oppdatert og blir mer og mer praktiske og tilgjengelige for produsenter. Disse tendensene bestemmer ikke bare utformingen av moderne, men også fremtidige hus.

Downsizing – Luksusleilighet

Gjeldende husdesigntrender innoverer denne spisestolen i lysekrone i tre

Fremtiden tilhører reduserte, små hus. Dagene med overflod, overflod og overdådige er over. De nyere husene og deres design er mye mer strømlinjeformet sammenlignet med leilighetene fra tidligere.

Møbelindustrien følger også disse trendene og produserer enklere, reduserte modeller. De overdimensjonerte, luftige teppene er erstattet av modeller med et minimalistisk utseende og stil.

Som et resultat har folk blitt mye mer effektive i å bruke plassen inne i hjemmet.

De store hjemmekontorene er ikke lenger etterspurt. “Lommekontorer” er et vanlig navn blant designere for de siste trendene innen hjemmekontordesign. Dette er hva NAHB (National Association of Home Builders) påstår. Denne formen for redusert design er også relatert til den sterkere tendensen til flere generasjoner som bor i en leilighet.

I mange tilfeller har hjemmekontoret en dobbel funksjon – som soverom. Det bor midlertidig voksne barn eller eldre foreldre som trenger pleie.

Green living – miljøvennlig design

nåværende husdesigntrender innovasjoner i år fasadebygging

Begrepet “trend” er ganske feil for dette. Det er snarere en hovedretning. “Grønt liv” er ikke en mote, men fra nå av vil det være et hovedprinsipp for menneskelig eksistens. Det er av eksistensiell betydning. Av denne grunn vil vi se en økt vekst i bruken av bygningsmaterialer, malerier, vinduer, gulv, overflater, rørleggerarbeid og rørsystemer. Flere og flere mennesker leter etter miljøvennlig maling og lim.

Luksus og glamour hjemme

nåværende husdesigntrender innovasjoner sofa puter tre

Mange forskjellige luksusartikler tilbys som svar på reduksjonen i størrelsene på familiehjem. Badstuene blir mer og mer populære og brukes i familierom og svømmebassengområder.

Medierommene var fasjonable igjen en stund, og nå har mange leiligheter dem. Det er økende investeringer i hjemmeunderholdning, og spesielt i multimediaunderholdning. Folk sparer ved å gå ut og reise på ferie mindre. Det sier American Brokers Association.

Organisasjonen rapporterer også om økt bruk av heiser. Dette er spesielt typisk for hus med flere generasjoner. Der vil eldre bli spart for bryet med å gå trapper.

Livet på flere generasjoner intensiverer også ekstremt viljen til endringer. Et eksempel: Etter at barna vokser opp, blir deres oppholds- og lekeområder omgjort til separate små boligfasiliteter, der en ung familie kan bo selvstendig. Disse inkluderer da vanligvis separate bad og stuer.

Flytter utenfor

Gjeldende husdesigntrender innoverer dette takputet

Mye flere mennesker tilbringer størstedelen av dagene hjemme. Mange av disse “ekspanderer” nå utenfor. Loggier, terrasser, gårdsplasser og balkonger blir i økende grad sett på som en integrert del av hjemmet. De er utvendige oppholdsrom for avslapning, morsomt å tilbringe tid med familie og gjester. Du ser også mye mer utekjøkken for matlaging og spising utendørs. Oftest kommer de med innebygde griller, vasker, lagringsområder, kjøleutstyr, overflater og ølkraner.

 Utformingen av de ytre matlagingsområdene er basert på interiøret.

Apparater av høy kvalitet som skjermer, utemøbler, peiser og branngraver blir stadig mer populære. TV og lydsystemer brukes også her.

I tråd med den generelle grønne trenden, blir det også mer og mer populært å dyrke grønnsaker i hager.

Renovering i utvendig område

nåværende husdesigntrender innovasjoner i år utendørs uteplass

Det nyeste tilskuddet til trenden for friluftsliv er dusjen der. Bad installert utendørs blir stadig mer populært. Ikke bekymre deg! Med en god design kan dusjen utenfor være like privat som denne inne.

For femti år siden var det helt uvanlig at en enkelt familie med tre soverom hadde mer enn ett bad. Nå er dette standarden. Utendørsbadet blir snart like normalt. Det blir ikke lenge nå. Hagene blir mindre og mindre rustikke. Tvert imot – de utvikler seg til miljøvennlige luksusfasiliteter.

Leilighetsdesign blir mer og mer intelligent

nåværende husdesigntrender innovasjoner i år steinveggdesign

De siste teknologiske fremskrittene blir mer og mer tilgjengelige for den vanlige forbrukeren. Bruken av dem blir mer og mer normen. En ny generator fra General Electric, for eksempel, kan installeres, aktiveres og overvåkes eksternt ved hjelp av en smarttelefon. Eieren får en indre ro.

Berøringsskjermsbolter og termostater kan også fjernstyres. Energisparende modeller brukes mer og mer. Dette reduserer kostnadene knyttet til bruken og er lettere å ha råd til. For øyeblikket er de fortsatt ganske dyre.

Kjøkkenet og soverommene blir mer og mer stilige

nåværende husdesigntrender innovasjoner kjøkkenøyeskinne

Uansett hvor liten eller stor leiligheten er, er den moderne og komfortable utformingen av kjøkken og bad veldig viktig for de fleste. Mesteparten av tiden blir rommene omstrukturert i stedet for å bli utvidet. For øyeblikket er overgangsstilen mellom moderne og tradisjonell design inne.

Kjøkkenet blir sett på som et sosialt sted. Du spiser ikke bare her, du arrangerer også arrangementer, spiser og chatter der. Du designer kjøkkenet for grupper og til og med lager en slags “scene” for kokken med et antall seere. Det er også en økende interesse for gourmetmat. Dette fører til mer tilbehør, enheter og fasiliteter som gjør forberedelsen mulig.

Hva med deg Skal du snart renovere kjøkkenet ditt eller installere et nytt utendørs? Gjør de siste trendene også dekke dine behov. La deg inspirere av ideene ovenfor, juster og bland dem sammen slik at sluttresultatet passer dine helt egne behov.

Slående og koselig stue – innebygd peis

nåværende husdesigntrender hvit innredning innebygde peismøbler

Lys og koselig stue – for øyeblikket i år

nåværende husdesigntrender hvit møblert stueElegant, feminint soverom – sengetøy med blomsterprintnåværende husdesigntrender hvitt svart soverom

Svart og hvitt interiør i stua  nåværende husdesigntrender hvit svart innovasjon