Når det gjelder bo og innredning, kan du aldri få nok av inspirerende ideer og praktiske tips. Fordi du vil føle deg veldig bra i dine fire vegger, slappe av og lade batteriene etter den stressende hverdagen. Hvis du også planlegger din egen boliginnredning, så har vi viktige tips, eller rettere sagt, hovedreglene for innredning, som fører til en gjennomtenkt struktur av interiøret.

Du bør være klar på forhånd at du trenger presis planlegging før du faktisk kjøper møbler, og det er her den såkalte behovsanalysen spiller inn. På grunnlag av dette kan du gradvis få en konkret ide om hvordan ditt fremtidige hjem skal se ut, fullt tilpasset dine egne behov og preferanser.

hjemmeinnredning ideer ta ut kreditt

 Levestil og personlige preferanser

Det første viktige kriteriet i en behovsanalyse er stilen på møbler og dekorasjon. Bør innredningen være mer puristisk eller ultramoderne, romantisk i shabby chic eller mer avslappet i Scandi -stil? Det viktigste her er: det du liker er lov! Fordi dette er den eneste måten å føle deg optimalt hjemme i ditt eget hjem. Hvis du vil velge flere bo stiler og ha flere romslige rom, kan du til og med forvandle hvert enkelt rom til et annet bomiljø. Imidlertid bør du ikke glemme at du også bør se på det hele som et sammenhengende konsept for å oppnå mer integritet.

leilighetsinnredning bad

Arrangement og funksjon

Etter at du allerede har bestemt ønsket livsstil for anlegget ditt, er det arrangementet og funksjonen. Og disse to aspektene avhenger hovedsakelig av din livsstil. Bor du alene, i et stabilt partnerskap eller med familien din? Har du barn eller vil du ha noen i fremtiden? Dette er grunnleggende spørsmål som er av grunnleggende betydning når du planlegger boliginnredning.

ta opp boliglån

Bare gå gjennom alle rommene ett etter ett og tenk på hvilke funksjoner de skal oppfylle. Koker du på kjøkkenet hver dag eller går du ofte ut? Tilbringer du lengre tid ved spisebordet i stua? Hvor viktig er det for deg å ha en komfortabel sofa? Trenger du ekstra lagringsplass og hva til?

Ta en penn og et stykke papir og tegn de nøyaktige plantegningene for alle rom, eller bruk passende apper og verktøy, for eksempel 3D -romplanleggere fra Internett. Dette gir deg et enda bedre visuelt inntrykk av hjemmet ditt.

Ekstra tips: Start alltid romplanlegging med de største elementene!

planlegge hjemmemøbler 3d romplanlegger

Tenk nøye over kjøpet av møbler

Når stilen, livsstilen, arrangementet og funksjonen til rommene allerede er avklart, kan du gå videre til å faktisk kjøpe møbler. Selvfølgelig er det også en rekke kriterier du bør vurdere når du gjør dette. Fremfor alt – materialer av høy kvalitet og den beste kvaliteten. For som det er sagt: Hvis du kjøper billig, kjøper du ofte to ganger.

Møblene skal helst være stilige og holdbare. Hold øye med salget i kjente møbelbutikker på stedet eller online, og velg om nødvendig brukte, merkede eller designede møbler i stedet for billige varer.

Når du kjøper møbler av høy kvalitet, er det alltid verdt å ta et lån for hjemmemøbler hvis budsjettet kommer til kort. For komplisert og tidkrevende? Tuller du? Er du seriøs når du sier det! Mange lånemarkeder og online sammenligningsportaler for lån, for eksempel Smava, tilbyr deg også billige lånetilbud tilleggsinformasjon om hvordan du kan ta et lån raskt og enkelt, til den absolutt laveste renten.

 ta æren for innredning av soverom

Lek med lys og farger

Høydepunktet her er: lag flere lysøyer i rommet! Fordi disse gir mer dybde og gir ekstra komfort i hjemmet ditt. Så om mulig, planlegg flere stikkontakter i huset, spesielt når det gjelder nybygg eller renoveringer. En vellykket kombinasjon av taklampe, bordlampe, innebygde lamper og LED-strips, for eksempel, ville være den perfekte løsningen for en koselig atmosfære. Det ville være ideelt hvis alle eller i det minste noen av lysene hadde en dimmer. Så du kan alltid angi den eksakte lysintensiteten i henhold til dine nåværende behov. Selvfølgelig spiller lys farge også en viktig rolle og bør brukes like smart.

kjøkken ergonomisk planlegging hjemmeinnredning ideer

Ha mer mot til å farge! Fordi noen ganger bare en ny fargetone kan gi hjemmet ditt et friskt preg og skape en mer munter atmosfære i rommet. Det er ikke nødvendig å male alle veggene samtidig. En aksentvegg kan gjøre det fint i de fleste tilfeller. I tillegg kan fargeaksenter også innføres i hjemmemøblementet gjennom mange møbler og hjemmetilbehør samt hjemmetekstiler. Det er allerede skrevet mye om effekten av fargene selv, og du kan også finne ut mer om dem. Når du velger interiørfarger, er imidlertid din egen oppfatning og velvære viktigst.

Å føle seg virkelig hjemmekoselig og komfortabel er også generelt poenget når man møbler og bor. La deg bli vunnet av eksperttips og inspirert av forskjellige levende ideer, men lytt også til magefølelsen når det gjelder innredning av hjemmet ditt.

Freshideen-redaksjonen ønsker deg masse moro med oppsettet og all suksess!

      boliginnredning stue ta opp lån