Solbeskyttelsesglass – friske ideer for solbeskyttelsen din

Utvendig skygge i form av markiser og skodder er den beste måten å beskytte mot varme. Det er også solbeskyttelsesglass og solbeskyttelsesfilm. De som hovedsakelig vil beskytte seg mot det skarpe lyset ved lunsjtid om sommeren eller bare ønsker praktiske personvernskjermer, er best å bruke rullegardiner. Sørg imidlertid for at når du kjøper Velg rullegardiner for å matche resten av innredningen.

Markiser, persienner og persienner

Med markiser, persienner og utvendige persienner kan du ta gode grep mot varmen om sommeren. I noen tilfeller retter de til og med dagslyset innover. De er festet utenfor eller mellom vindusrutene. Automatisk kontroll er inkludert i mange systemer. Dette betyr at solbeskyttelsen ikke bare er tilpasset beboernes behov, men også tilpasser seg posisjonen til solen og værforholdene. Ettermontering er i utgangspunktet mulig. Men hvis du vil bygge et nytt bygg, er det fornuftig å planlegge et høytytende solbeskyttelsessystem med en gang, slik at dette kan inkorporeres i det arkitektoniske konseptet og passer harmonisk inn i helhetsbildet.

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 1

Termisk beskyttelse med solbeskyttelsesglass

Når du bytter vinduer eller bygger et nytt, er det verdt å installere Solkontrollglass. Denne er utstyrt med et tynt, metallisk lag som neppe er merkbart og bare kan sees ved nærmere inspeksjon. Når det gjelder synlighet og åpenhet, kan de derfor knapt skilles fra normalt termisk isolasjonsglass. Belegget sørger for at solens stråler filtreres slik at opptil 80 prosent av den høyenergiske infrarøde strålingen ikke engang når inn i interiøret. Mens varmen filtreres, forblir lysforekomsten nesten den samme.

g-verdi og Ug-verdi

Når det gjelder solbriller, begge g-verdi så vel som Ug -verdien er viktige. G-verdien bestemmer mengden energi som slippes inn i rommet av glasset. Solbriller av høy kvalitet har en verdi på 0,20 til 0,50. Dette betyr at 20 til 50 prosent av varmen kommer inn i huset. Med normalt termisk isolasjonsglass er det 60 prosent.

Ug -verdien har å gjøre med varmeenergien. Jo lavere verdi, desto mindre går den tapt. Verdiene er mellom 0,5 og 1 watt per kvadratmeter, avhengig av om det er doble eller trippel vinduer.

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 3

Ettermonteres med solbeskyttelsesfilm

Hvis du ikke har solbriller, kan du bruke solbeskyttelsesfilm, som kan festes både ute og inne. Hvis foliene er festet utenfor, beskytter de bedre mot varmen, men må byttes ut oftere enn inne i foliene. For å feste, spray både ruten og baksiden av filmen med vaskemiddel oppløst i vann. Festing kan være vanskelig. Hvis du er usikker, er det bedre å søke råd fra en ekspert.

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 3

Solbeskyttelsesfilmer er en billig måte å beskytte hjemmet ditt mot overoppheting om sommeren. Men siden de reduserer forekomsten av lys betraktelig, er de ikke ideelle om vinteren. Beboere føler dette ikke bare i skumringen, men også når himmelen er overskyet, og de må bruke kunstig lys oftere. Ikke bare strømkostnadene, men også oppvarmingskostnadene stiger, ettersom en stor del av solstrålene er blokkert. Det samme problemet gjelder også for solkontrollglass.

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 2

Dimbart solskjermingsglass

Løsningen på vinterproblemer finnes i dimbart solskjermingsglass, som har flere fordeler sammenlignet med konvensjonelt solbeskyttelsesglass og solbeskyttelsesfilmer:

– Behagelig romklima året rundt – vintersol kan brukes – nesten ikke mørkere om vinteren

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 8

Takket være den variable g-verdien kan solenergien som varmer rommet stenges ute om sommeren, mens den i den kalde årstiden kan komme uhindret inn i leiligheten på det laveste nivået.

For mange tyskere er solbeskyttelse viktig ikke bare i huset, men også utenfor. Finn ut her hvordan du beskytter terrassen din optimalt mot solen.

solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 6 solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 5 solbeskyttelsesglass solbeskyttelsesfilm 6