Enten det er en indikasjon på en rolig, balansert livsstil eller av interesse for undervannsverdenen, er akvarier veldig populære i Tysklands stuer. Slik at disse ikke bare blir det perfekte habitatet for planter og fisk, men også et ekte blikkfang når det gjelder dekorasjon, er det noen få grunnleggende ting å være oppmerksom på. Fremfor alt er det imidlertid viktig å velge det akvariet som passer best for dine behov. Dette avhenger av forskjellige faktorer.

Utvalget av akvarier er omfattende

Først og fremst handler typen akvarium om hvilken type fisk og planter noen vil ha i den. Men størrelsen og formålet spiller også en rolle, som den følgende listen over forskjellige alternativer viser.

Bilde 2 typer

 • Art akvarier er utformet på en slik måte at oppbevaringsforholdene er nøyaktig tilpasset behovene til dyrene og plantene som holdes der. De er ideelle for å observere dyrene og deres oppførsel godt – i en stressfri situasjon uten annen fisk eller påvirkning. Samtidig betyr dette at bare én fiskeslag holdes i denne typen akvarium.

  Er veldig populær for det

 • Piranhas
 • Diskusfisk
 • Killifish
 • Dvergpuffefisk eller
 • reke

I kontrast er det veldig ofte såkalte i dette landet Samfunnsakvarier, I tankene deres bor forskjellige fredelige dyr, som krever lignende boforhold, sammen.

Oppretthold akvariet hjemme riktig stue

 • En annen form for populært akvarium er dette Biotop akvarium, der det naturlige habitatet for flora og fauna kan bli funnet så presist som mulig. Dette er en av de mest kjente i sitt slag Amazonasbasseng eller Amazonas akvarium, der dyr og planter holdes hvis habitater også matcher i naturen. En fordel er at de forskjellige fiskene har nesten de samme kravene når det gjelder vannkvalitet og oppsett av akvariet. Andre alternativer for disse biotopbassengene er
 • Sør -Amerika -bassenget
 • Sentral -Amerika bassenget
 • Asiatisk basseng eller
 • Malawi -bassenget

akvarium hjemme gullfisk

 • Den eldste formen blant akvarietypene er det Kaldtvannsakvarium. I utgangspunktet er det ganske enkelt et basseng som bevisst ikke varmer vannet. Hvis du vil gi ekstra kjøling, kan du til og med bruke en modell med en innebygd kjøleenhet. I denne sammenhengen er det klart at slike akvarier aldri må utsettes for direkte sollys for ikke å bli varme. For dette formålet kan alle fiskearter som finnes i Sentral -Europa holdes der. Gullfisken er absolutt mest kjent i denne sammenhengen.
 • I kontrast viser a Marine akvarium, også sånn som Korallrev akvarium kalt den fargerike verdenen til koralløkosystemet. Alle som er interessert i denne typen akvarier, bør være klar over at både omfattende kunnskap og omfattende omsorg og støtte er nødvendig for å opprettholde det. Kritisk til livsstøtten til dette lille økosystemet er
 • samsvar med presise vannverdier
 • perfekt koordinert belysning for akvariet
 • godt balansert temperatur i vannet.

akvarium hjem eksotiske fiskekoraller

For dette belønnes akvaristen med et fargerikt utvalg av fisk som føles behagelig i korallakvariet. I tillegg til korallene som gir den navnet, er disse:

 • Damselfish
 • Dvergfisk
 • Korallfisk
 • Snegler
 • Skalldyr
 • Eremittkrabber

Forresten anses saltvannsakvariet generelt som ganske tidkrevende og krevende. En artikkel viser at den med riktig planlegging og omsorg også kan passe for ambisiøse nybegynnere Meerwasser-Guide.de.

Planter har også en viktig effekt

Planter for akvarier kommer i forskjellige former, størrelser og farger, med en palett som spenner fra naturlig lysegrønn til sterk mørk rød. Vanligvis plantes plantene direkte i underlaget. Men det er også arter som Java -bregnen, som vokser på dekorative gjenstander i tanken. Flytende planter som andveget flyter fritt på overflaten i vannet og gir beskyttelse og optiske effekter i like stor grad. I utgangspunktet har akvarieeiere to alternativer for planter, nemlig stilkplanter og løvverk. Mens førstnevnte – som navnet antyder – utvikler de nye bladene langs stammen, har bladplanten bare et blad per stilk. De selges kommersielt i en gryte, dvs. som en potteplante, mens stilkplantene er tilgjengelige som en bunt.

Når du velger, bør du være oppmerksom på størrelsen på planten, for noen ganger er de tilgjengelige med en centimeter, men kan senere vokse opp til en meter i høyden. Dette kan brukes til å dekorere et akvarium perfekt. Det er best å sette mindre planter i forgrunnen for synsfeltet, mens de større plantene kommer i midten og de store artene er plassert helt bak i tanken. Spesielt nykommere bør ikke bare fokusere på optikk i denne forbindelse, men bør først ta for seg det grunnleggende i akvaristikk. I tillegg til bare interiøret, er det viktig å være oppmerksom på riktig vannpleie, teknisk tilbehør, filtre og den ideelle beliggenheten, og sist men ikke minst spiller rengjøring også en viktig rolle. ZooRoyal har en i denne forbindelse Inngang for nybegynnere laget ved å beskrive de første viktige trinnene i akvariehobbyen trinn for trinn.

https://www.youtube.com/watch?v=hQ95goMnY-M

Planter har ikke bare designformål i et akvarium, de er også stort sett ansvarlige for vannkvaliteten. Fisken skilles blant annet

 • ammonium
 • nitrat
 • fosfat
 • Karbondioksid

som plantene absorberer og bruker til vekst. Disse næringsstoffene omdannes til sukker eller karbohydrater gjennom fotosyntese. Plantene skiller ut oksygen i prosessen, som fisken puster. Det er imidlertid klart at denne prosessen bare finner sted når det er tilstrekkelig lys. Derfor er tilstrekkelig lysforsyning til akvariet helt nødvendig og opprettholder livskvaliteten til akvarieinnbyggerne.

Hvis for lite oksygen er tilgjengelig, vil alger utvikle seg oftere. Næringsgrunnlaget deres kan imidlertid trekkes tilbake av de riktige plantene, der spesielt hurtigvoksende planter er ansvarlige for at alger ikke formerer seg for mye. Derfor bør følgende typer ideelt forekomme:

 • Waterweed
 • Valisnerie
 • Vannbeger
 • Amazon sverd anlegg
 • Java bregne
 • Indisk vannelsker
 • Indisk vann frond
 • Hornwort

Hvis du vil tilby enda mer variasjon i akvariet, kan du spørre i spesialforretninger og angi passende aksenter.

akvarium hjemme alger vannplanter

Valget av underlaget er optisk viktig

Hvordan jorda i akvariet er utformet, har ikke bare en visuell påvirkning, men har også stor innvirkning på kvaliteten i selve beholderen.Det er fordi vannet filtreres her, det er tilførsel av næringsstoffer og bør være en støtte for planter. Her kan det gjøres et grunnleggende skille mellom sand og grus. Hvis du nå lurer på hvor differensieringen er, kan dette enkelt forklares:

 • Sand har en kornstørrelse på 2 millimeter, noe større regnes som grus.
 • Fin akvariesand har ofte en kornstørrelse på 0,1 til 0,5 millimeter.

Hvilket underlag som er det riktige for det valgte akvariet, avhenger også av typen fisk som holdes i det. Mens primitive innbyggere som pansret steinbit foretrekker fin sand, ettersom de lett kan grave her og nesten “skylle” gjellene, foretrekker krabber og reker den grovere sanden. Disse søker også i bakken etter mat, men kan løfte kornene og snu dem med saks.

Selvfølgelig er det også nok akvarieinnbyggere som liker å bli holdt på grus. De inkluderer steinbit og loaches, men også ciklider. Det er viktig å vite at planter i akvariet generelt er lettere å plassere på grov grus og også er lettere å holde der.

Tips: Hvis du vil kjøpe sand eller grus til fisken din hjemme, bør du sørge for å velge kalkfrie varianter. Skarp kant må også unngås, da det kan skade fiskearter spesielt.

Når sandets kvalitative egenskaper er avklart, kan utseendet også spille en avgjørende rolle. Avhengig av dine individuelle preferanser, er materialet tilgjengelig i mange farger, selv om mørkere typer er mer passende. Hvis du deretter monterer en mørk bakvegg, kan du øke effekten enda mer. Fremfor alt ser de lyse fargene på rekene veldig intense ut på en svart akvariesand. Hvis du vil ha et Amazon -basseng, bør du legge grus i

 • mørke røde
 • svart
 • eller brun

Plukke ut. For afrikanske akvarier, derimot, er lysere grå og hvite toner ideelle, ettersom de foretrukne levende ciklider kommer til sin rett her.

akvarium hjemmefiskalger

Høyre bakvegg skaper atmosfære

Så visuelt imponerende som den fargerike flora og fauna i et akvarium kan være, er høyre bakvegg også avgjørende for den visuelle opplevelsen. Dette skaper rett og slett den riktige atmosfæren, og valget er stort takket være mange motivfolier eller spesielle 3D -effekter. Alle som velger en strukturvegg forbedrer dybdeeffekten og setter spesielle aksenter på dekorasjonen i vannet. I tillegg ser de spesielt naturlige ut og gir med en reliefflignende design ytterligere territorielle muligheter for individuelle fiskearter.

En veldig populær måte å designe bakvegger på er med folier. Disse kan enkelt festes selv, og motivvalget er veldig stort. Det er de med undersjøiske motiver som for eksempel skildrer en steinvegg eller et grønt plantet akvarium. Hvis du vil gå på underdrivelse, kan du velge en bakvegg i en farge i svart. I tillegg kombineres et mørkt underlag slik at fargen på fisken og plantens frodige grønne kommer til sin rett. Strukturelle bakvegger er derimot tilgjengelige i forskjellige moduler og kan enkelt festes til vasken med lim eller silikon. Hvis du er litt teknisk begavet og har tålmodighet, kan du også lage og feste disse bakveggene selv. Det er imidlertid viktig å sikre at riktig materiale brukes for å unngå skadelige effekter på vannet og fisken. Følgende instruksjoner viser hvordan dette fungerer.

Beslutningen om og hvilken bakvegg som brukes til et akvarium, bør også avhenge av hvor den er plassert. Selv om godt designede modeller er godt egnet for installasjon på en vegg eller i det sentrale synsfeltet og gir spesialeffekter, anbefales det ikke å ha en bakvegg når du bruker akvariet som romdeler. For da er det muligheten til å se gjennom vannet og dets levende verden, så å si, som fremkaller en veldig individuell atmosfære. Da blir ikke utsikten over den fargerike verden av fisk og planter avbrutt eller distrahert og strekker seg utover akvariet i det fjerne.

Uansett hvilken bakvegg en akvarieeier bestemmer seg for, er det klart at både festet og muligens fjerning er veldig tidkrevende etter en stund. Bassenget må tømmes helt for dette.