Høst og vinter er årstidene som vi tar imot med blandede følelser. På den ene siden får vi avslapning fra varmen, og vi bruker kulden som en mulighet til å tilbringe mange flotte timer hjemme med venner og familie. Noen av de vakreste festivalene vi har på kalenderen finner sted om høsten og vinteren. Men samtidig representerer det kalde været sammen med de mørkere timene en stor utfordring.Vi ville glede oss over dem hvis vi hadde muligheten til å flykte fra dem i mellom. En god mulighet for dette ville være å velge feriedestinasjoner i oktober, så vel som for høst og vinter generelt. Det ville muntre oss opp, kanskje også være bra for helsen vår og gi oss ny styrke. Etter hver ferietur kan du nyte hjemmet ditt mer intenst. Derfor har vi satt sammen 9 ideer for deg som du kan implementere høst og vinter.

Antalya venter på nye feriegjester

antalya Tyrkia ideer oktober ferie

Feriedestinasjoner i Tyrkia: Eksempel Antalya

Et godt eksempel på feriemål i Tyrkia, et land som ikke er så langt unna, er Antalya. Det er ideelt for folk som liker å slappe av med magiske severdigheter fra historien. Selve Antalya er under beskyttelse av UNESCO og flere kulturer møtes der, inkludert antikken og des ottomanske imperium.

Du vil sikkert få muligheten til å komme i kontakt med lokalbefolkningen og oppleve deres tradisjonelle gjestfrihet. Du kan kombinere strandferien med flere utflukter. Det er flotte fosser i nærheten som denne i Kursunlu, og du kan også besøke Cappadocia. Temperaturene holder seg rundt 25 grader i oktober.

Costa del Sol – Flott sted for kultur og ferie i oktober

costa del sol malaga flotte ferieideer

Costa del Sol – museer og strand

Du kan også kombinere kultur og eventyrturisme på kysten av Costa del Sol. Alt er nær hverandre, og du kan tilbringe et par timer om gangen på stranden og deretter dra til noen av de vakre museene og arkeologiske stedene. Det er alltid forskjellige teaterforestillinger på ettermiddagene og kveldene. Picasso -museet er spesielt verdt å se, og du kan også besøke de vakre kirkene i Malaga. Den mest kjente av disse er kirken Sant Agustin -klosteret og Santa Maria de la Victoria – en vakker basilika. Gjennomsnittstemperaturen i oktober er rundt 22 grader.

I Nord -Afrika, for eksempel i Egypt, er det flotte feriemål for oktober måned

ferie oktober egypt ferie i oktober

Du kan velge flere flotte feriemål i Egypt

I Egypt og Nord -Afrika som helhet er det mange gode feriedestinasjoner for oktober måned. Det er fortsatt varmt der også, og det er ikke så mange turister utenom sesongen. Fra et kulturelt synspunkt er de gamle templene og gravene de mest interessante her. Folk liker å besøke de orientalske markedene, hvor du kan prute for ekte skatter til gode priser. Selvfølgelig kan du ikke la de kolossale pyramidene stå utenfor programmet. Temperaturene i Egypt holder seg permanent over 30 grader i oktober.

Fantastisk strand på Faro, Portugal

faro portugal flott ferie

Feriedestinasjoner i oktober i Portugal: eksempel – Faro

Mesteparten av tiden i oktober holder temperaturen i Faro seg over 25 grader. Det er sikkert feriemål i oktober som er varmere, men det er også et veldig godt tips! Det kan selvfølgelig være at det er flere regndager her. Men da kunne de fantastiske landskapene se enda bedre ut. Selv om du ikke kan bli så lenge i vannet, vil det sannsynligvis fortsatt være veldig behagelig for deg. De historiske severdighetene er ikke like sterkt tilstede her som på de andre feriestedene, som vi tidligere har listet opp. Men det er fortsatt nok av dem til å gi Faro en unik, gammel sjarm. Ellers er dette det perfekte stedet å slappe av uten for mange turister. Ta deg god tid til fotturer og kulinariske opplevelser. Gastronomien og det unike håndverket i regionen vil fordype deg i en av de mest populære europeiske kulturer, portugiserne.

Feriedestinasjoner i oktober – Malta

malta ferieidee oktober feriedestinasjoner

Europeiske feriedestinasjoner i oktober: Malta

Vi liker å legge vekt på de europeiske feriedestinasjonene i oktober. Når det gjelder både pris og innsats, er dette den beste ideen. Ikke glem å la Malta stå utenfor listen over feriedestinasjoner i oktober når du tenker på de forskjellige fantastiske alternativene. De fleste turister liker å feriere på hovedøya Malta, og det er den riktige avgjørelsen. Derfra kan du dra på utflukter til forskjellige andre interessante steder. Du bør definitivt besøke Valette, hovedstaden. Kanskje du fortsatt kan tilbringe en dag i fiskeværet Marsaxlokk. Å besøke små restauranter vil være en opplevelse du aldri vil glemme. Temperaturene synker betydelig i løpet av oktober. I begynnelsen er de nesten 30 °, men i slutten av oktober er de fortsatt 20. Så du vil definitivt nyte varmt og hyggelig vær.

Destinasjoner i oktober for byturer: Roma

roma oktober idé varme feriemål

Roma – kultur, men kanskje også en strand!

Det er sannsynligvis ikke nødvendig å overbevise deg om at du definitivt bør besøke Roma. Oktober er en god tid gitt været da det ikke er for varmt. Man har tålmodighet for lange turer i byen og for køene foran hovedattraksjonene. Visste du at det også er noen fantastiske strender i nærheten av den evige byen? Dette kan også brukes til å utfylle ferien. Den mest kjente av disse er Ostia, Ladispoli og Santa Marinella. Gjennomsnittstemperaturen i Roma i oktober er rundt 22 grader.

Athen – et godt tips for en ferie i oktober

feriemål ideer varme athen

Feriemål i oktober – Hellas

Byturer og stranden kan også kombineres i Hellas. Dette er vårt neste tips. De store byene, spesielt Athen, er en god idé for denne tiden av året. Du kan også velge blant annet øyene for turen din i oktober. Se deg om etter gode tilbud i Kos, Rhodos og Kypros. Kreta og Faliraki, Thassos og Ekaterini er andre gode tips. Selvfølgelig er det severdigheter fra flere kulturelle epoker overalt i Hellas. I tillegg er det flere steder å spise og drikke deilige viner. Temperaturene varierer fra region til region, men du kan fortsatt forvente ganske varmt vær i oktober på alle stedene som er oppført.

Du kan også oppdage flotte feriemål i Kroatia i oktober

feriesteder Split Kroatia

Kroatia i oktober

Kroatia har en kystlinje som er nesten 2000 km lang, og det er vakre øyer der. Imidlertid er det romantiske hjørner som ennå ikke har blitt oppdaget av masseturisme. Det er mange steder på kysten som er en del av UNESCOs kulturarv, for eksempel Lovrijenac festning. Dubrovnik er et velkjent feriemål, som blant annet er et insider-tips for gourmeter.

Kypros flotte ideer

Dette er hva du bør ta med deg fra ferien i oktober

Feriedestinasjonene i oktober må gi deg avslapning, men også varme på samme tid. Hovedideen bak dette er at du etterpå vil ha nok energi og motivasjon til å holde deg i god form gjennom vinteren. Derfor har vi valgt ut feriedestinasjoner som tilbyr opplevelser for godt humør og kontakt med naturen, samt muligheter for badeferier. Noen dager på et slikt sted ville være en perfekt del av høst- og vintertrøtthetsprogrammet ditt.