Chokeberry Chokeberry Plant Fruktjuice

Lær de store egenskapene til aronia bærene og dra nytte av dem!

Aronia bær er en flott plante fra rosefamilien. Den er flerårig og kan nå en høyde mellom 1,5 og 3 m.

Mange tenker på det som et tre. Det er faktisk en busk.

Men noe annet er viktigere. Det er en av de kraftigste antioksidanter i naturen. Aronia bær inneholder mye organiske flavonoider og mye mer vitamin P enn epler og appelsiner. Det er mange dyr som har oppdaget aronia -planten og aronia -bærene for seg selv og gjentatte ganger integrert dem i menyen.

Aronia bær effekt

Chokeberry Chokeberry plantefrukter

Mange forskjellige planter under dette navnet

Det er viktig å forstå at mange forskjellige planter er knyttet til dette navnet. Det er mer enn 20 forskjellige varianter. Det er mange hybrider blant dem. Den vanligste er aronia melanocarpa. Fruktene deres er svarte. Så kommer Aronia Arbutifolia. I denne arten er aronia bærene røde.

Begge variantene har en betydelig mengde mat.

Aronia blomster

Aronia arbutifolia Chokeberry plante blomster

Svarte aronia bær – frukt

Chokeberry Chokeberry plante busker

Aronia med svarte bær

I tillegg til fruktene, skiller de svarte og røde typene seg også fra hverandre i noen andre viktige egenskaper. Den andre typen har fin torv på bladene. De svarte er også mindre enn de røde. Den mørke aronia -planten er også mye høyere. Den kan nå opptil 2,4 meter.

Aronia med svarte bær

Chokeberry Chokeberry plante svart

Aronia med de svarte bærene har skinnende mørkegrønne blader om sommeren. Om høsten dekkes de av mange fargenyanser som er typiske for denne sesongen. Disse handler om rødt, gult og oransje, samt de forskjellige blandingene av dem.

Frukten av aronia bær vokser i midten av juli. De er helt modne og klare til å bli konsumert i august.

Aronia – mirakelbæret

Aronia melanocarpa chokeberry plante

Aroniaune Aronia bær som et middel

Ikke alle liker smaken av de litt bitre aronibærene. Men det er verdt å lete etter en passende variant for forbruket. Ifølge mye forskning og eksperter er aronia bærene virkelig sunne. De helbredende egenskapene kan forklares med det høye innholdet av antocyaniner. Dette er en slags oppløselige fargede pigmenter som har helsemessige fordeler. De fungerer som antioksidanter og viser en vellykket antiinflammatorisk effekt.

Små bær med stor innvirkning

aronia melanocarpa aronia bær chokeberry

Antocyaninene utgjør en betydelig del av denne frukten. Det er 725 til 1050 mg per 100 gram fersk frukt. Disse fruktene inneholder også mye vitamin P. Blodårene blir mer gjennomtrengelige og samtidig fastere. Sklerose og kardiovaskulære problemer bekjempes også ved å innta aronia bær.

Andre viktige vitaminer som finnes i den er A og E. Aronia -bærene inneholder mye vitamin C, vitamin K og vitaminer fra gruppe B..

En naturlig medisin 

Chokeberry Chokeberry Plant Bushes Red Leaves

Flavonoider

Allerede i begynnelsen nevnte vi at aronia bær inneholder mange organiske flavonoider. Disse inkluderer lutein og karoten. De er svært viktige antioksidanter. Av flavonoider må zeaxanthin også nevnes her. Dette stoffet filtrerer de skadelige ultrafiolette strålene. Dermed beskytter du din egen netthinne.

Den bitre smaken er også veldig verdifull fordi det er veldig store mengder mikroelementer i disse bærene. Det er kalsium, kalium, magnesium, samt natrium, fosfor og jern.

Aronia bær er rike på organiske flavonoider

Chokeberry Chokeberry Plant Leaves Frukt

Aronia bær inneholder også sink og mangan. Det er også en betydelig mengde jod.

Regelmessig inntak kan til og med redusere blodtrykket og dårlig kolesterol i kroppen.

Et veldig sterkt alkalisk produkt

De siste årene har det vært mye snakk om alkaliske produkter. Siden det generelt er mer sure produkter i våre tradisjonelle menyer, bør man prøve å oppnå riktig balanse i organismen med de alkaliske stoffene. Det antas at aroniajuicen er en naturlig beskyttelse mot stråling fra PCer og mobiltelefoner.

Glassskål full av aronia bær

Chokeberry Chokeberry Plant Fruktskall

Brilliantissima, de røde aronia bærene

De røde aronia bærene har nettopp blitt nevnt. Vi kommer nå tilbake til dette. Denne planten når opptil 3 m i høyden. Den blomstrer i slutten av september og begynnelsen av oktober.

Den tilsvarende typen aronia ser veldig attraktiv ut. Dette skyldes ikke bare den tykke bladmassen, men også at fruktene er knallrøde og skinnende i begynnelsen av oktober. I liten skala har de en vanndrivende effekt og fungerer som kidnappingsmidler.

Røde chokebær

Aronia arbutifolia chokeberry plante sunn mat

I likhet med de svarte aronia bærene, anbefales de røde også for personer med høyt blodtrykk. De er sunne for denne målgruppen fordi de inneholder svært lite fruktose. Disse inneholder 3 til 5 ganger mer jod enn jordbær, bringebær og epler.

Aronia juice

Saften fra aronia bær kan brukes mot gastritt, hemoroider og problemer med tarmen. Disse fruktene har også den unike egenskapen å beholde sine nyttige egenskaper i alle mulige former.

 Aronia juice for helsen din

Chokeberry plantejuice sunn mat