Søvnløshet

Hva du skal gjøre med søvnløshet?

I dag ønsker vi å diskutere søvnløshet og søvnforstyrrelser og ta det første skrittet mot å overvinne dem. Den første av de friske ideene vi ønsker å gi deg er at du ikke tar dem for alvorlig. Hvis du ser dem som noe veldig dårlig, uoverstigelig og ekstremt forstyrrende, så beveger du deg enda lenger bort fra løsningen deres.

I en nødssituasjon kan du alltid ta en sovepille. Men du kan også “disiplinere” dine egne tanker på en slik måte at dette faktisk er unødvendig. Det siste er det som betyr noe for å faktisk overvinne søvnforstyrrelser.

Søvnløshetens kvaler

søvnløshet-midnatt-søvnforstyrrelser

Hvorfor er det vanskelig å sovne så ille i utgangspunktet?

Søvn er en gjenopprettingsfase som organismen definitivt ikke burde være foruten hvis du vil holde deg frisk. Fordi dette er måten vi samler energi på for vår neste effektive fase av livet.

De vanligste årsakene til søvnløshet

Før du gjør noe i det hele tatt, er det viktig å fullt ut forstå årsakene til søvnløsningene og urolig søvn. Hvis du spør deg selv ærlig, vil du sikkert kunne nevne mange på en gang. Stort sett skyldes det depresjon, støy, stress, monotone belastninger, for ofte forekommende variasjoner i hverdagen din.

Vedvarende stress kan føre til utbrenthet syndrom

søvnløshet-søvnløshet-kontor-stress

Hodepine er veldig ofte tilfellet med søvnløshet

søvnløshet-hodepine-tretthet

Vaner

Det er mennesker som er veldig følsomme for endringer. Du er vant til en bestemt seng, visse tepper og til og med ditt eget rom. Hvis du må endre disse, har du plutselig problemer med å sovne raskt. Prøv å forstå problemet selv, men søk objektiv mening fra en spesialist.

Du må endre måten du tenker og lever på

Midlertidige hjelpemidler er ikke en dårlig idé. De vil i det minste hjelpe deg med å komme deg bedre. Fordi de sikrer deg en fredelig søvn. Hvis du gjør dette, vil du stå opp tidligere, bli sliten om kvelden og deretter sove bedre. Så hvis du har en dårlig daglig rytme, kan verktøy være veldig nyttig i denne forbindelse.

Ferskpresset juice har en veldig positiv effekt på helsen din

søvnløshet-naturmidler-søvnforstyrrelser-juice-persille

Søvnmasken sørger for mer intens avslapning av øynene

søvnløshet-søvn-maske-søvn-lidelse-kvinne

Spis et balansert kosthold

søvnløshet-vanskeligheter med å sovne-god ernæring

Men for de fleste går røttene mye dypere. Vi har nettopp beskrevet det kort. Når du finner ut hva som forårsaker problemer med å sovne, bør du jobbe veldig systematisk for å fjerne det.

Stress og monotont arbeid

For de fleste er de rastløse sauene, søvnløshet og søvnløshet forårsaket av nettopp disse to faktorene. Det som definitivt kan hjelpe er mye trening og sport.

Regelmessig fysisk anstrengelse og naturlige vitaminer

Kosthold og mosjon

Yoga og meditasjon sørger for din fysiske og mentale balanse

søvnløshet-vanskeligheter med å sovne-yoga-asanas

På fritiden kan du jogge eller gå på treningsstudio

Løperføtter soloppgang

Du bør også slutte å spise noen timer før sauene. Det er best å ha noe veldig lett som et måltid. Videre bør du slutte å jobbe så mange timer som mulig før du sover. Dette gjelder spesielt når du jobber på en PC. Om kvelden og i helgen bør du også se bort fra telefonen og fjernsynet.

Du bør drikke rikelig med vann, ikke om kvelden, men fordelt utover dagen. Med hodetelefoner, MP3 eller smarttelefon kan du lytte til spesiell musikk for å hjelpe deg med å sovne.

Depresjonen

Dessverre er depresjon noe som er vanskelig å overvinne på egen hånd. Hvis du mistenker at dette er årsaken til at du har problemer med å sovne, bør du definitivt oppsøke lege.

I noen tilfeller er profesjonell hjelp avgjørende

Samtale med en terapeut

Det er bevist at alkohol ikke hjelper. Det har til og med en skadelig effekt. Det er lettere å sovne, men så våkne igjen midt på natten. I tillegg får du en veldig urolig søvn med det.

Søvnforstyrrelser og søvnløshet er veldig irriterende fenomen

søvnløshet-trøtt-morgen-søvnforstyrrelser

Hver kveld ser bare ut til å være for alltid

 mann i sengen med åpne øyne som lider av søvnløshet

Overgangsalderen kan også være årsaken til søvnforstyrrelser

søvnløshet-søvnforstyrrelser-overgangsalder

I løpet av dagen er du utslitt og ikke i stand til å prestere

søvnløshet-tretthet-kontorsøvn

Klokken blir til din erkefiende

søvnløshet-søvnforstyrrelse-problemer med å sovne

Med riktig livsstil kan du sove som en baby selv i alderdommen

søvnløshet-vanskeligheter med å sovne-alderdom-søvn

Endre tankesett og dårlige vaner og drøm vakkert!

Våkn opp